题目内容

【题目】 “I will think of it.” It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? Though we cannot see, or hear, or feel our thoughts, they have great power!

Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening when he saw an apple fall

from a tree. He began to think, and tried to find out why the apple fell. Then he discovered how

the Earth, the Sun, the Moon and stars are kept in their places.

James Ferguson once saw the inside of his father’s watch, and he wondered, “Why should I not make a watch?” This set him thinking and it led to a wooden clock which kept good time.

Walt Disney, the famous American film-maker, was often thinking of new ideas. One

day, when he was at a meeting, he suddenly stopped talking, deep in thought. He looked at a place high up in the room for a long time, and then he got an idea for a new cartoon.

Ideas come at any time, and the important thing is to think. When you meet with any

difficulty, don’t lose heart. Try to think of it before asking someone to help you. Think and by

thinking you will learn how to think creatively.

1Newton wanted to find out .

A. when the apple hit him B. why the apple fell

C. who made the apple fall D. where the apple fell

2 made a wooden clock.

A. Isaac Newton B. Walt Disney

C. James Ferguson D. James’s father

3Walt Disney was when he got an idea for a new cartoon.

A. making a film B. telling a story

C. having a meeting D. sitting in a garden

4From the passage we can learn that .

A. we should always ask others for help B. every one of us likes thinking

C. it is easy to see and hear our thoughts D. thinking helps to get new ideas

5Which of the following shows the structure (结构) of the passage?

A. B. C. D.

【答案】

1B

2C

3C

4D

5A

【解析】你知道吗,我们的思想有着伟大的力量,我们通过思考可以产生新的想法。例如牛顿,例如James Ferguson,例如Walt Disney,他们都是善于思考的人。

1细节理解题。根据短文第二段中He began to think, and tried to find out why the apple fell.可知,当牛顿看到苹果掉下来的时候,他开始思考,想要查明为什么苹果会下落。由此可知应选B。

2细节理解题。根据短文第三段中James Ferguson once saw the inside of his father’s watch……This set him thinking and it led to a wooden clock which kept good time.可知,是James Ferguson制作了一个木头的钟表。故应选C。

3细节理解题。根据短文第四段中One day, when he was at a meeting, he suddenly stopped talking, deep in thought. He looked at a place high up in the room for a long time, and then he got an idea for a new cartoon可知,Walt Disney在开会的时候,突然有了一个新的想法。由此可知应选C。

4推理判断题。这篇短文第一段中提到but do you know what great things have come from thinking?伟大的事情都来源于思考。最后一段Ideas come at any time, and the important thing is to think再次强调了这一点,文章中还列举了很多名人的例子要印证这一点。由此可知思考有助于产生新的想法,故应选D。

5主旨大意题。这个题目问的是这篇短文的结构,短文一共有五段,第一段提出了作者的观点,即great things have come from thinking。第二、三、四三段给我们举了三个名人的例子,他们都是在思考中有了新的想法。最后一段再次重申主题。故这篇短文的结构是总分总的关系,应选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网