题目内容

【题目】 It was a room full of boys. A girl, about 10 years old, was sitting in the center. She was the only girl among the boys. As a tradition in her village, other girls had to stay home.

The girl, Shameem Akhtar, was born in a small village in Pakistan (巴勒斯坦). In her village, all parents keep girls inside their homes. Luckily, Shameem’s uncle, a university graduate, wanted to give her a chance to see the world. He offered Shameem a chance to attend school. However, Shameem had to fight to complete her schooling. To be allowed to enter college, she stopped eating for 3 days, which is called a hunger strike (抗议).

After graduating from college, Shameem got a position in a non -profit (非营利性的) organization aiming to help women in rural (农村的)areas. There, she saw a Pakistan that she didn’t know. Until then, she thought she had a difficult life. But there, she saw what women in other parts of Pakistan were experiencing. Some women had 11 children, but nothing to feed them. To get water, they would walk three hours every day to get to the wells (水井). Shameem found that the position was more than just a job for her. She discovered her power. By setting an example, her experience could encourage more people to understand the importance of education and send their daughters to school.

Now, Shameem teaches in a rural school in her hometown. “The first day I walked into the school” she said, “I saw all these little Shameem looking at me with dreams in their eyes, the same dream of freedom which I had in my childhood.”

Today, there is not a single girl in her village who doesn’t go to school.

1Why couldn’t other girls attend school when Shameem was young?

_____________________________________________________________________________

2Who helped Shameem achieve her dream to go to school?

_____________________________________________________________________________

3How was the women’s life in other parts of Pakistan?

_____________________________________________________________________________

4Where does Shameem work now?

_____________________________________________________________________________

5Are the girls allowed to go to school in Shameem’s hometown now?

_____________________________________________________________________________

【答案】

1Keeping girls inside their homes was a tradition.

2Her uncle.

3Some women had 11 children, but nothing to feed them. To get water, they would walk three hours every day to get to the wells.

4In a rural school in her hometown.

5Yes, they are.

【解析】

文章大意:短文主要讲述了Shameem的家乡最初是不让女孩上学的。而她的舅舅想给她一个机会看看世界,于是她就上学了。毕业之后在一家旨在帮助农村地区妇女的非营利组织任职,她的经历可以鼓励更多的人了解教育的重要性,并送他们的女儿上学,最后她的村里没有一个女孩不上学。

1

细节理解题。根据文中As a tradition in her village, other girls had to stay home.可知,在她的村子里,让女孩待在家里是一种传统,故答案为Keeping girls inside their homes was a tradition.

2

细节理解题。根据文中Luckily, Shameem’s uncle, a university graduate, wanted to give her a chance to see the world. He offered Shameem a chance to attend school.可知,是她叔叔帮她实现了上学的梦想,故答案为Her uncle.

3

细节理解题。根据文中But there, she saw what women in other parts of Pakistan were experiencing. Some women had 11 children, but nothing to feed them. To get water, they would walk three hours every day to get to the wells (水井).可知,在巴基斯坦别的地区妇女的生活是:一些妇女有11个孩子,但是没有东西养活他们。为了得到水,她们将每天步行三个小时到达水井,故答案为Some women had 11 children, but nothing to feed them. To get water, they would walk three hours every day to get to the wells.

4

细节理解题。根据文中Now, Shameem teaches in a rural school in her hometown.可知,Shameem现在在她的家乡的一所农村学校工作,故答案为In a rural school in her hometown.

5

细节理解题。根据文中Today, there is not a single girl in her village who doesn’t go to school.可知,现在在Shameem的家乡,允许女孩上学,故答案为Yes, they are.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My dear boys and girls, good morning. Today I'm going to talk to you, about my understanding of learning history.

Many of you may think it is a terrible thing to study history. You may often wonder why we students should study something that has nothing to do with our own lives. If you think that way, I should say you are far from the truth.

In fact, if we study history, we can learn quite a lot about personal stories and events (事件)of people just like us. The people who came before us helped build and develop the country we are living in. Their ideas often solved many of our problems and troubles. Studying the past helps us to understand what our ancestors'(祖先)lives were like. And it also helps us to see how their experiences have shaped our own life.

To be honest, . Some of what we study in history helps us understand the mistakes of the past. And these mistakes will help people not to do the same wrong things. People often learn from the past to have a better future.

Whether we like the subject of history or not, we must understand the importance of the events and the people who came before us. Our ancestors' decisions have influenced our own life. Similarly, the decisions of our own generation(一代人)will finally influence those who come after us. In this only way, the world is truly connected.

History is not just a study of the past. History is the study of people, places, and events that can influence the future.

Now do you still think studying history is a sad thing? Or do you have any doubt about learning history? If you have any question, just feel free to ask.

1What kind of writing is the passage above?

A.A diary.B.A story.C.A speech.D.A letter.

2Which of the following can be put in the in Paragraph 4?

A.the mistakes of the past won't help us.

B.I don't like the idea of learning history

C.it is not easy to learn the subject of history

D.not everything that happened in the past is good

3According to Paragraph 5, the decisions of our generation will ______________.

A.show what is happening to usB.build and develop our country

C.influence the people in the futureD.help understand the people in the past

4The writer wrote the passage to ___________________.

A.introduce some important people in history

B.develop students' interest in learning history

C.explain different people's understanding of history

D.show the relationship between the past and the future

【题目】 When I was a little girl, my father loved to play catch (抛接球游戏) with me. I wasn’t very _______ , but he would encourage me. He was _______ telling me “keep your eye on the ball” as I would not be able to _______ even the easiest of throws.

As I got older, we didn’t play catch as much. If I had a problem, I would go to my father to ask for his _______ . He would try to joke with me and say “keep your eye on the ball”. We would both_______ because usually that advice did not apply to (适用于) the problem, but he would _______ to make me smile.

My father became ill in 1995 when I was 23. As he suffered from a stroke (中风), he could not _______ . There weren’t any more conversations. He could only mouth words, which were sometimes hard to understand. After a while, I seemed to be pretty good at_______ his lips (嘴唇), even better than the nurses who were _______ him.

During our last conversation, I was telling him about a problem I was having with my work. Once again, I could read his lips: “Keep your eye on the ball.” We both smiled.

That was the ________ time I saw my father before he passed away. Since then, “keep your eye on the ball” has become a way for me to get rid of stress.

1A.badB.goodC.happyD.interested

2A.alwaysB.neverC.hardlyD.rarely

3A.touchB.catchC.breakD.see

4A.moneyB.informationC.adviceD.dream

5A.cryB.waveC.laughD.hit

6A.tryB.refuseC.forgetD.avoid

7A.seeB.hearC.eatD.speak

8A.readingB.findingC.checkingD.wiping

9A.looking atB.playing withC.caring forD.hearing from

10A.nearestB.firstC.hardestD.last

【题目】 Living on an island might sound wonderful. But what it you left for a trip and found you could never return? What if your home, and even the land it stood on, was gone forever? For people living in the Pacific Islands, this is really possible.

Why? Climate(气候)change. Climate change is causing the sea to rise. That’s bad news for the Pacific Islands. Young people on the islands are even starting to wonder: Will they be the last generation(一代人)?

Not if the islanders have anything to do about it. These people are deeply connected to their homelands. The Pacific Islands are made up of 1l different countries: the Marshall Islands, Fuji, Samoa, and others. But now, those countries are working together. They're joining forces to fight climate change.

Why is climate change such a huge threat to this part of the world? Islands are low elevations(海拔). So they are among the first places influenced by rising sea levels. That's why countries of the Pacific Islands are working together to do their part.

But these are small countries. When it comes to climate change, can they make a big difference? They can, because most of the things that people on islands buy are brought by ships. This is very harmful to the environment. After all, ships put out almost 3 percent of the world's carbon emissions (碳排放), That makes climate change worse.

Pacific Islanders realize the problem. So, in 2019, six countries got together: Fuji, the Marshall islands, Samoa, Vanuatu, the Solomon Islands and Tuvalu, They came up with a plan. They agreed to cut carbon emissions from shipping by 40 percent by 2030. And by 2050, they expect zero-carbon shipping.

How will they pull this off? They plan to use some really to use some really cool carbon-free technologies. They'll make use of solar and wind energy.

Sea levels are rising, but hopes aren't sinking in the Pacific Islands.

1What is the bad news for the Pacific Islands according to the passage?

A.Some Pacific Island countries have disappeared.

B.The sea level is going up because of climate change.

C.All the shipping to the Pacific Islands has been stopped.

D.The Pacific Islanders have nothing to do about the climate change.

2The underlined word "threat" in Paragraph 4 probably means"_________".

A.riskB.stepC.projectD.development

3It can be inferred from the passage that _________.

A.there will never be zero carbon emissions from shipping

B.solar and wind energy will make climate change worse

C.all the Pacific Islanders may leave their homelands by 2050

D.some Pacific Island countries may have hopes to make a difference

4The passage mainly talks about ________.

A.why other countries are helping the Pacific Islanders fight climate change

B.how some countries are working hard to develop carbon-free technologies

C.how Pacific Island countries are working together to fight shipping pollution

D.why Pacific Island countries put out so much of the world's carbon emissions

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网