题目内容

【题目】 Now they Vieira children are adults, and they sometimes travel to Spain (西班牙) to visit their family and friends. But they can't communicate with them. Unfortunately this is common. When people move to new countries, they often leave their own customs and mother language behind. This is a mistake because there are many benefits to knowing more than one language.

One advantage of speaking more than one language is that you can communicate with more people around the world. You don't have to depend on others to talk for you, so you are more independent. People who knew only one language must use others to help them communicate.

Furthermore, speaking the second language also allows people to experience other cultures and customs more effectively. Local expressions, vocabulary, and even jokes can have a powerful effect on a person's understanding of other culture. So knowing more than one language increases your knowledge of other cultures.

Finally, having more multi-language speakers improves relationships between countries. If people from different countries can communicate well, the world can became closer. Countries will then have more respect for each other and better understand each other's problems.

The benefits of knowing more than one language are clear. In fact, there are no disadvantages. It is very sad that many people don't try to learn another language. It's even worse when people let themselves forget their mother language and become silenced.

1What's the passage mainly about?

A.The benefits of learning other language.

B.The reasons why people come to America.

C.The importance of learning English well.

D.The ways of learning another language.

2The passage begins with the experience of Vieira family in order to ________.

A.introduce the main characters to the readers

B.describe the advantages of moving abroad

C.show the problem of speaking one language

D.discuss the need of understanding other cultures

3According to the passage, if you can speak more than one language, you can ________.

A.remember your mother language

B.communicate more independently

C.make more friends around the world

D.have a better understanding of history

【答案】

1A

2C

3B

【解析】

本文是一篇说明文,主要介绍了懂多种语言的好处。

1

主旨大意题。根据第5大段“The benefits of knowing more than one language are clear”懂多门语言的好处是显而易见的。可知,本文主要讲述了懂多种语言的好处。故选A

2

细节理解题。根据第1大段“But they can't communicate with them. Unfortunately this is common.”但是他们不能和他们交流,很不幸地是,这是很常见的事。可知,提及Vieira的家人目的是为了展现只会一种语言的问题。故选C

3

细节理解题。根据第2大段“You don't have to depend on others to talk for you, so you are more independent.”你不需要依靠别人为你说话,所以你更独立。可知,是可以交流得更独立。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 日前长城再次因为被乱涂乱画(scribbling)成为热点话题。针对这一现象, 你们学校开展了宣传保护古迹的演讲比赛, 假如你是李华, 你们班交换生Jack询问你关于比赛的情况, 请你写一封回信, 告诉他演讲比赛什么时候举行, 并分享你关于演讲的想法。

提示词语: harmful, history, culture, volunteer, famous sights

提示问题:

●When will we hold the speech?

●What would you like to share with Jack about making the speech?

Dear Jack,

I'm glad to receive your letter.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

If there is anything more that I can help with, please let me know.

Yours,

Li Hua.

【题目】 假定你是李华,你的英国笔友Peter来信诉说自己目前的生活,并询问你现在的生活状况,请你结合邮件内容用英语进行回复。

To: Lihua@china.com

From: Peter@uk.com

Subjects: Present fife

Dear Li Hua,

How are you? I am not attending school these days because of the novel coronavirus (新冠病毒) and I don't know when I can return to school. The virus is spreading all over the world. What about your life in china?

Are you staying home or at school?

Is your life the same as before?

What do you need to do to protect yourself?

How do people around you feel?

Take care!

All the best,

Peter

注意:

1、词数90左右。开头和结尾已经写好,不计入总词量;

2、回复须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺;

3、文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

Dear Peter,

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Take care!

Best wishes.

Li Hua

【题目】 You may think you cannot live through summer without air conditioners(空调). But in ancient China, hand fans were almost the only ones to help people keep cool.

Chinese people started to use hand fans over 2,000 years ago. The fans came in different shapes, such as round and square. They were also made from all kinds of materials. Palm leaf fans were cheap and easy to make. Feather fans(羽毛扇)showed the owner’s high status. Sandalwood(檀香)fans could send out sweet smell.

Later, hand fans became far more than just something that could cool you down. They developed into art works, in which Tuanshanround fansand Zheshanfolded fanswere the most common.

In the shape of a full moon, Tuanshan was usually made of silk. They had beautiful birds and flowers on them. Women especially those in the imperial palace (皇宫), liked to use them. Meanwhile, men, especially the literati(文人), used Zheshan. The literati liked them because Zheshan were usually made of paper and they could paint and write poems on them. It was a way for them to show off their ability in literature, painting and handwriting. Almost anything can be painted on Zheshan.

Today, Chinese people still use these fans. Next time when you are waving a fan, you may think of the stories behind it.

1In ancient China, hand fans were only __________.

A.written poems on themB.used for keeping cool

C.showed the owner’s high statusD.a sweet smell

2From the passage, we can infer that hand fans __________.

A.came in two shapes

B.were used by women in the imperial palace

C.only could cool people down

D.were made from all kinds of materials

3The main reason of literati used zheshan is _________.

A.zheshan were usually made of paper

B.almost anything can be painted on zheshan

C.they could paint and write poems on zheshan

D.they could show off their ability in literature, painting and writing.

4According to the fifth paragraph, we can know that ___________.

A.tuanshan was usually made of silk

B.when you are waving fan, you will feel cool

C.Chinese people still use these fans now

D.Many people don’t write or paint on fans any more

5What does the passage mainly tell us

A.The stories behind fans.B.Fans developed into art works

C.Chinese people still use fans.D.The literati liked fans best.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网