题目内容

【题目】看图短文填空,每个空只能填写一个意义相符、形式正确的单词。
Kang kanghis friends all like animals. On Sunday.They often go to the. Kangkang likes monkeys very much. He thinks they are so . Michael likes pandas because they are cute. The color of panda is black and.Jane's favorite is elephant. Elephants are kind and they have long . What about Maria? She tigers. They are very strong. There is a tiger show in the zoo10 a.m in the morning. So they often have a time there. When they go home, they sayto their animal friends.

【答案】and;zoo;clever;white;animal;noses;likes;at;good;goodbye
【解析】短文大意:康康和他的朋友都喜欢动物,星期天他们经常到动物园去看动物。
(1)句意:康康和他的朋友都喜欢动物。此处应该用并列连词连接两个主语,所以答案是and。
(2)句意:星期天他们经常去动物园。根据他们喜欢动物,可知他们常去动物园。所以答案是zoo。
(3)句意:他认为它们非常聪明。我们知道猴子是非常聪明的。所以答案是clever。
(4)句意:熊猫的颜色是黑白相间的。我们都知道熊猫的身体颜色是黑白相间的。所以答案是white。
(5)句意:简最喜欢的动物是大象。Elephant是一种动物,依据句意,所以答案是animal。
(6)句意:大象很友好,它们长着长长的鼻子。我们知道大象长着长长的鼻子。Elephants用的是复数形式,所以答案是noses。
(7)句意:她喜欢老虎。此处缺少谓语动词,依据短文大意,他们都喜欢动物。所以答案是likes,注意动词用三单形式。
(8)句意:中午十点钟在动物园有一场老虎表演。在具体的几点钟前用at。
(9)句意:因此他们经常在那儿玩的很高兴。Have a good time玩的开心,过得愉快。依据语境,答案为good。
(10)句意:当他们回家时,他们给动物朋友们说再见。Say goodbye to…向……说再见。依据句意,答案为goodbye。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。 (D)
Readers (《朗读者》) is a popular TV show in China. It invites (邀请) people to read aloud (大声地) on the stage (舞台). The show also tells moving (感人的) stories behind those people. They can read everything, like poems (诗), books, and letters.
Many people are fans of the show. They begin (开始) to enjoy reading aloud at home.
Now, the show gives people a place to read. It is a reading pavilion (朗读亭). It showed up in cities like Shanghai, Hangzhou and Xi'an. Let's have a look!
The pavilion is not very big. Only (只有) one person can come into it each (每一) time. There is a microphone (麦克风) in it and it records (记录) people's voices.
Everyone can read for three minutes in it. You can read anything you like. The show will pick (挑选) some of the readers and invite them to read on TV.
Lots of people come to the pavilion to read. Yu Duohan is an 11-year-old girl from Shanghai. She read the story Take a Snail for a Walk (《牵一只蜗牛去散步》). "I love reading aloud," she said. "It makes the story become more beautiful."
The pavilion will also come to other cities across the country (国家). You can read your favorite stories in the pavilion soon.

(1)What can't people read in Readers?
A.Poems.
B.Letters.
C.Ads.
D.Stories.
(2)Which of the following sentences is TRUE?
A.Readers is a popular book.
B.The show will ask some of the readers to read on TV.
C.Yu Duohan, a 12-year-old boy, likes reading aloud very much.
D.You and your friends can get into the pavilion together (一起).
(3)What does the underlined sentence mean?
A.There will be pavilions in each city.
B.People from more and more cities can read aloud in pavilions.
C.Readers invites people to read in the pavilion.
D.People have to read aloud in their cities.
(4)The best title (标题) is ___________.
A.A small place for reading aloud
B.People who like to read aloud
C.Why we need to read aloud
D.Reading aloud is good

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网