题目内容
【题目】阅读下列短文, 请从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(B)
Do you often talk with your parents? Here are some ideas on how to talk with them.
Try to start your talk with something fun. This will make talking easier. For example, ask them questions about their day. How's the work? They love this.
Make it clear what you want to tell your parents. If they have some advice, let them finish and don't stop their talking. Ask them to do the same for you.
Show them respect(尊敬) by listening to them carefully. Look them in the eye.
Be honest(诚实). Honesty builds trust(信任). Life is good when your parents trust you.
If your parents don't understand, that's OK. It doesn't mean they don't love you. Sometimes you have to explain the things to them again.
When you finish the talk, thank them for listening. Say something like, "thanks, you help me a lot". It will let them know this is important to you, and you make them do it more often.
(1)If you want to start the talk easily, you should say something _______ at the beginning.
A.angry
B.interesting
C.sad
D.unhappy
(2)While talking to the parents, you should look them in the eye to show you _________ them.
A.like
B.understand
C.respect
D.agree with
(3)When your parents don't understand you, you can ________.
A.ask them to stop
B.argue with them
C.look them in the eye
D.explain your idea to them again
(4)What's the main(主要) idea of this passage?
A.We should respect our parents.
B.It's important to trust our parents.
C.We should love our parents.
D.Some ways to talk with our parents.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)D
【解析】这篇文章主要讲了孩子和父母要经常做一些沟通,和教了一些沟通时所要用到的方法。
(1)细节理解题,根据“Try to start your talk with something fun. This will make talking easier.”可知试着用有趣的东西开始你的谈话,这会使谈话更容易些。故选B。
(2)细节理解题,根据“Show them respect(尊敬) by listening to them carefully. Look them in the eye.”可知仔细地聆听他们所说的表示对他们的尊敬,并且看着他们的眼睛。故选C。
(3)细节理解题,根据“ If your parents don't understand, that's OK. It doesn't mean they don't love you. Sometimes you have to explain the things to them again. ”可知如果你的父母不理解你,它并不是意味他们不爱你。有时候你必须重新要给他们解释一遍。故选D。
(4)主旨大意题,这篇文章主要讲了一些父母与孩子进行沟通的方法。故选D。
【题目】每个人的择友标准都是不同的, 就比如说李浩就认为朋友不必要都是相同的, 两个好朋友也可以有很多的不同点。假如你是李浩, 请根据下面表格介绍你和你的朋友Jerry。
Li Hao | Jerry | |
饮食习惯 | 爱吃蔬菜, 水果 | 爱吃鱼, 肉 |
锻炼 | 很少锻炼 | 经常锻炼,身体棒 |
性格 | 内向, 不爱说话 | 外向, 开朗, 朋友多 |
业余爱好 | 爱看喜剧电影 | 唱歌班级最好 |
其他 | … | … |
要求:1. 内容必须包括以上提到的信息, 可适当发挥。2. 条理清楚, 语句连贯。3. 至少用上一句比较级, 一句最高级。4. 词数:80词左右(开头已给出, 不算入字数)
Hello! My name is Li Hao. I don't really care if ……