题目内容
【题目】The United States and Great Britain took the war on Iraq (伊拉克) in late March, 2003.____over twenty days American soldiers were in Baghdad (巴格达市), the____of Iraq. They ended the government (政府) of Saddam.____Iraqis died in the war. Saddam was____at first. No one knew____he’s dead or alive.
In some parts of the city there was no light because of the war. Some oil wells (油井) were set on fire. Now the Iraqis need food, water and____Many soldiers and people who were hurt in the war need medical care. People also need____to find their family members.
After the war, some Iraqis broke into Saddam’s palace, government buildings, and stores. They____many things from Iraqi Museums. Many Iraqis are angry that the U.S. soldiers didn’t stop the robbers (抢劫者). So far there is____no government of Iraqis.
The reason for American soldiers taking the war is that they are____weapons of mess destruction (大规模杀伤性武器). But by June 6th, 2003 they hadn’t found any at all.
【1】A. For B. After C. By D. During
【2】A. city B. town C. capital D. village
【3】A. Thousand B. Thousands C. Thousand of D. Thousands of
【4】A. tired B. run C. gone D. forgotten
【5】A. whether B. when C. how D. that
【6】A. spaceships B. flowers C. people D. medicine
【7】A. an idea B. a way C. a plane D. a bridge
【8】A. bought B. borrowed C. stole D. brought
【9】A. still B. ever C. yet D. already
【10】A. looking at B. looking for C. giving up D. putting down
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【5】A
【6】D
【7】B
【8】C
【9】A
【10】B
【解析】试题分析:短文大意:美伊战争给伊拉克人民带来了灾难,他们缺水、食物等生活必须品;孩子们害怕死亡。
【1】A考查介词及语境理解。句意:美国士兵经过二十多天的战斗后才到达巴格达,伊拉克的首都。For为;After在……后;By到……为止;During在……期间。根据over twenty days是一段时间可知该选A。
【2】C考查名词及语境理解。句意:美国士兵经过二十多天的战斗后才到达巴格达,伊拉克的首都。City城市;town城镇;capital首都;village村庄。根据地理知识可知巴格达是伊拉克的首都,所以选C。
【3】D考查数词及语境理解。句意:成千上万的伊拉克人在战争中死亡。Thousand千;Thousands是thousand的复数形式;Thousand of不符合英语表达习惯;Thousands of 成千上万的,thousands 前不加具体的 数目,是个概数。所以选D。
【4】C考查动词及语境理解。句意:萨达姆不知去向,下落不明。tired adj.疲倦的; 困倦的; 对……不耐烦的; 陈旧的; v.(使)疲劳( tire的过去式和过去分词); 对(做)某事感到厌倦;run跑;gone去;forgotten忘记。战后萨达姆不知去向,下落不明,所以选择gone。
【5】A考查连词及语境理解。句意:没有人知道他是死了还是活着。Whether是否;when当……的时候;how怎么;that那。Whether引导宾语从句,所以选A。
【6】D考查名词及语境理解。句意:现在伊拉克人需要食物,水和药品。Spaceships宇宙飞船;flowers花;people人;medicine要。根据下一句Many soldiers and people who were hurt in the war need medical care “许多在战争中受伤的士兵和人民需要医生、护士的护理”可知该选D。
【7】B考查名词及语境理解。句意:人们也需要找到亲人的办法。an idea注意;a way 方法;a plane飞机;a bridge桥。人们需要的是找到亲人的办法,而不是主意。所以选B。
【8】C考查动词及语境理解。句意:战后伊拉克混乱,联军潜进博物馆抢走偷走珍品。Bought买;borrowed 借;stole 偷;brought带来。根据句意结合语境可知该选C。
【9】A考查副词及语境理解。句意:到目前为止还没有成立伊拉克人的政府。still仍然,还;ever曾经;yet还;already已经。根据句意结合语境可知该选A。
【10】B考查动词短语及语境理解。句意:联军侵占伊拉克的目的是寻找大规模的杀伤性武器。looking at看;looking for寻找;giving up放弃;putting down放下。联系下句But by June 6th, 2003 they hadn’t found any at all.可知该选B。
【题目】任务型阅读: 先通读下面的短文,然后根据短文内容和表格,在空格内填入一个适当的单词,使意思完整.(共5分)
Trees are one of the oldest citizens (公民) of our earth. Just like us, trees change a lot as when they grow. At 1to 3 years old, young trees learn how to protect themselves. For example, many trees grow thorns(刺) to tell animals not to go near. Most young trees have large, deep green leaves so that they can catch enough sunlight and change it into their food and energy.
When trees are 4 years old, they begin to grow very fast and become strong enough to face challenges in life. At the age of 15, trees become young adults. They grow more slowly and begin to produce flowers and fruit. It is not until the trees are 20 to 25 years old that they become real adults. The trees reach their largest sizes. Adult trees give us many things such as oxygen(氧气) and natural beauty. If we give them good care, they will go on to live healthily for many years. In many ways, the life of trees is like our own life experience. So, enjoy every minute of the life of the trees because they are very helpful to the environment.
Title: The 【1】 of trees | ||
【2】 | Growing | Things they can do |
1 to 3 years old | Growing thorns to tell animals to 【3】 away from them. | Learn to protect themselves; Catch sunlight and change it into food and energy. |
4 years old | Becoming strong enough | Face challenges |
15 years old | Becoming young adults | Produce flowers and fruit |
20 to 25 years old | Becoming real adults; Reaching their largest sizes | Give people many things 【4】 oxygen(氧气) and natural beauty. They can be of great 【5】 to our environment. |
【题目】根据短文内容,用方框中所给单词的正确形式填空,使短文通顺、完整,每词限用一次。
rule wear one we follow |
This term I join a sports club. Simon is also in that club. Mr. Green is teacher in the club. He is really strict with us. He makes lots of to help us. Every student in the club must them. We must call him before playing basketball in the club. Then we must get there on time. We have to keep listening to him quietly. We have to sports clothes and shoes. We have to practice playing basketball for an hour every day.