题目内容

【题目】

A.

B.

C.

D.

【5】What’s the main subject(主题) of this writing?

A. Making friends. B. Learning English.

C. Joining school clubs. D. Doing part-time jobs.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:短文首先提出参加俱乐部是重要的这一观点,然后说明理由,举例论证,最后得出结论:参加俱乐部对学生的全面发展有好处。

【1】B推理判断题。该段落提出了自己的观点:学生们选择并加入自己喜欢的俱乐部是重要的。根据后面段落是对该观点支持,所以这是第一段,故选B。

【2】D推理判断题。该段落主要描述的是参加俱乐部的理由:在俱乐部我们不仅获得知识和技能而且获得了经历和友谊。故选D。

【3】C推理判断题。该段落列举了来自三班的李红参加俱乐部的受益情况,结合题意:例子,故选C。

【4】A推理判断题。根据该段落的开头In a word,,可知是个总结段落,联系其他内容,可知这是最后一段,得出结论,故选A。

【5】C主题归纳题。根据短文首先提出参加俱乐部是重要的观点,然后说明理由,举例论证,最后得出结论:参加俱乐部对学生的全面发展有好处。可知文章的主题是加入俱乐部,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读以上信息,用恰当的词完成下面的短文,每空一词.
A

Brazil is the biggest country in South America, where the 2014 World Cup was held. The name Brazil comes from a tree named Brazilwood. Its beautiful landscape, various cultural events and delicious food make it a great travelling place. However, what makes it more famous is football. It has won the World Cup five times.

Christ the Redeemer-World Wonder
As one of the New Seven Wonders and an icon of Brazil, Christ the Redeemer is a famous statue of Jesus Christ in Rio de Janeiro. It stands 30metres tall and its arms stretch to a width of 28metres.

Carnival-Cultural Festival
As Brazil's best known festival, Carnival(嘉年华)is 46 days before the Easter and lasts about 5 days. Nowadays, the most famous Carnival's celebration is held in Rio de Janeiro, where thousands of people wearing masks and colourful costumes dance samba to the sound of drums and music.

Acaraje—Local Food
Made from black-eyed peas that are rolled into balls and then fried, acaraje is a popular street food and beach snack with a long history in Brazil. It is usually filled with fruit, peanuts and egg.

Brazil is the biggest country in South America. It has one of the world's New Seven Wonders, Christ the Redeemer. Its is 30metres and its arms stretch to a width of 28metres. Carnival, Brazil's best known festival, is celebrated by people dancing samba with masks and c costumes. Local food acaraje is popular among people. People m it from black-eyed peas and it is usually of fruit, peanuts and egg. As we know, it is much more for its football than to its landscape, cultural events and food. Brazil held the World Cup in 2014. Many football fans were crazy about watching the matches then.

【题目】

CCTV News May 28, 2015, Thursday

The No-Smoking Law in China will be carried out next Monday in Beijing. All indoor public places and many outdoor public places, violators (违者) will face fines of up to 200 yuan.

CCTV News May 31, 2015, Sunday

Su Bingtian broke record at Saturday’s IAFF Diamond League ( 赛) in Eugene, United States. He finished third in 9″ 99, behind Americans Tyson Gay in 9″ 88 and Mike Rodgers in 9″ 90. Liu Xiang said,“You are great!

CCTV News June 2, 2015, Tuesday

It’s reported that the first two deaths from an outbreak of MERS (中东呼吸综合症) on June 1st in South Koren. So far, the number of new confirmed(感染)cases is 25 in total.

CCTV News June 4, 2015, Thursday

The big ship Dongfang Star( 东方之星) with 458 people sank in Yangtze River after being caught in a strong cyclone at 21:28, June 1. So far, only fourteen people were saved, however, the rescue(搜 救)are still continuing.

【1】When will the No-Smoking Law be carried out in Beijing?

A. May 31, 2015 B. June 1, 2015

C.June 2, 2015 D. June 4, 2015

2Who became the first Asian\|born person in the men’s 100 meters?

A. Tyson Gay. B. Mike Rodgers.

C. Su Bingtian. D. Liu Xiang.

3How many people died from the outbreak of MERS in South Korea on June 1st?

A. 1 B. 2 C. 14 D. 25

4What caused the big ship to sink on Yangtze River?

A. Hitting another ship. B. Carrying too many people.

C. The wrong driving. D. A sudden strong cyclone.

【题目】April will bring a new product - the Apple Watch - into the market. Last week, the watch was firstly introduced by Tun Cook, Apple's CEO. The price of the watch will differ from $349 to $1,099, depending on its size, strap and whether it is a sports or regular style.

Apple engineers and designers have put in a lot of thought and hard work into creating this "small screen" on your wrist(手腕). The "sensor" on the screen not only detects your finger, but knows the difference between when you are tapping, and when you are pressing harder.

The watch also has "hal)tic feedback(触觉反馈)". You can send personal messages to your friend - such as drawing a star or a special sign with your fingers, or tapping the watch, say 3 times, and your friend will receive those taps on their wrist. Besides telling the time, the watch will use bluetooth' to connect with your iPhone and show calls or text messages that come in.

According to Tim Cook, the watch may open up a whole new area of applications that we had never thought of. Some car factories like BMW have developed an app that allows its car owners to open their cars with the watch. A Hotels' app may allow you to open the door to your hotel room without worrying about losing the smart-card. And finally, even airlines are jumping in - passengers may be able to simply wave their wrist to check into their flight.

The biggest use of the watch, however, is as your personal fitness coach. The watch can measure your pulse (heartbeat) using a sensor at the bottom of the watch. It also has the same "accelerometer" as your iPhone, so it knows when you are moving, and also how much you are walking or running, It will remind you if you have been sitting for too long without much activity.

Many stores are planning to stop selling FitBit devices(设备) to welcome the Apple Watch. Will Apple Watch really replace these devices and make fitness much more fun?

1 What product will Apple the company bring into the market?

A. The apple. B. The new mobile phone.

C. The apple watch. D. The computer.

2 We can learn from the passage that the Apple Watch__________.

A. is designed by Tim Cook

B. was brought into the market last year

C. sells at different prices for different colors

D. will come into the market soon

3With apple watch, you can________________.

A. develop your own personal app

B. connect your iphone with your ipad

C. receive personal messages from your friends' iphone

D. send personal messages to your friends' apple watches

4 Many businesses help push for the uses of apple watch EXCEPT__________.

A. hospitals B. hotels

C. airlines D. car factories

5 Many stores are planning to stop selling Fit Bit devices because____________.

A. all of the devices are sold out

B. they cannot make fitness fun

C. they want to welcome the Apple Watch

D. Apple Watch can replace Fit Bit devices completely

【题目】 My friend John lived with his parents. They lived in a small town not far from London. Both his parents were over seventy years old.

One day, we drank in a bar with some other friends. It was dark but none wanted to leave. We hadn't been together for a long time. We talked and laughed. It seemed that all of us forgot the time.But suddenly John got up and went outside. "Where are you going?" I followed him. "I just want to make a call with my parents. It's late. I want to tell them not to wait for me."I noticed that he dialed(拨号码)the phone number twice as he called his parents. When he dialed the first time, he hung up after three rings. And then he dialed a second time and began to talk.¨Was the line busy the first time?"I asked.‘‘NO.” ‘'Then I can't understand why you dialed the phone twice."

My friend smiled. He told me, "When I call my parents, they are so eager(渴望的)to talk to me that they run for the phone. Once, in order to answer my phone call, my mother fell down and hit her little toe against the table leg. She couldn't walk for days. After that,I made an agreement with them: Don't run to answer the phone.I call first and let the phone ring three times to give them the time to prepare."

After listening to him, my heart felt full. We often show how we care for our parents with gitfs and cards, but aren't the everyday gifts doing from the little things and telling of our love?

根据材料内容选择最佳答案,并将答题卡相应选项涂黑。

1Why did the writer's friend call his parents?

A. Because he missed them.

B.Because he wanted to live with them.

C. Because he didn't want them to wait for him.

D. Because he wanted to tell them he loved them.

2The writer felt when he noticed that his friend dialed the phone number twice.

A. excited B.surprised C.bored D moved

3The writer's friend dialed the phone number twice because

A. the line was busy the first time

B. he forgot what he was doing the first time

C. he dialed the wrong number the first time

D. he wanted his parents to have time to prepare

4What happened to John's mother when she once answered bis phone?

A. She hurt her toe. B. She hurt her leg.

C. She couldn't walk. D. She broke the phone.

5】The story mainly talks about .

A. how to be a patient person

B. how to dial a phone number

C. how to show everyday love to parents

D. how to make good friends with others

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网