题目内容
【题目】完成表格。阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺信息,并将答案填写在答题卡相应题号后。
Nowadays in school life, a lot of students develop a fear of tests. It's not because tests are something to be afraid of. Most students are afraid of tests mainly because they don't always think they are well—prepared and they don't have enough self—confidence. If you follow the advice below, it's not difficult to overcome your fear of tests.
People who know that they are not well—prepared are usually those who fear tests most. However, most students don't know when they are truly prepared for a test. As long as you know that you have studied well and long enough, you have reason to believe that you are well—prepared.
Be confident about yourself. Confidence before a test can bring about two results: either you fail the test and feel as if your confidence was unfounded(毫无根据的)or you could actually do well in the test because of your confidence. Some students find that they experience the first result. However, this is only because those students might not have followed the first advice mentioned above. As long as you have studied well, you will be more confident of your chance to succeed in a test. If you feel as if you have not studied hard enough, then you will not be as confident as you should be.
Ask your teacher in advance(提前)about the material that is going to be covered in the test. In this way, you will know what you should prepare for and you can get confidence in the test. But you have to be brave enough to ask. Most students do not ask unless their teacher gives the information first, so make sure that you ask.
You should know that tests are only telling if you have got the knowledge, not how good or bad your IQ is. So, even if you do badly in one test, you should know that there are other tests to come. As long as you think that there is another tomorrow, you can overcome your fear of a test. However, make sure that you are going to prepare well for the other tests.
Fear can be a problem in the process of achieving success. However, with the right attitude(态度)and preparations, you can overcome your fear of tests by using these suggestions.
Problem | Many students【1】take tests in school life. | |
Causes | They don't think they have prepared well. They are not【2】. | |
Advice | Prepare well | When having studied well and long enough, you are sure to be well—prepared. |
Be confident | With confidence, you may succeed easily and you may also fail because you are not well—prepared. Confidence comes from 【3】 | |
Ask for key points | Be brave to ask your teacher what material the test will【4】so that you can prepare more easily and be more confident in the test. | |
Be positive | IQ has 【5】 the result of a test. Don't lose your heart but prepare well for the other tests. | |
Main idea | Right attitude and preparations are useful to overcome your fear of tests. | |
【答案】
【1】are afraid to
【2】confident
【3】hard work/studying hard
【4】cover
【5】nothing to do with
【解析】
本文是一篇说明文。文章介绍了很多学生对于考试有恐惧心理,文中针对克服考试恐惧心理提出了四种不同的建议。
【1】句意:许多学生在学校生活中不敢参加考试。
根据“Most students are afraid of tests mainly because they don't always think they are well—prepared and they don't have enough self—confidence.” 大多数学生害怕考试,主要是因为他们并不总是认为自己准备得很好,也没有足够的自信。be afraid to do sth.害怕做某事。故答案为are afraid to。
【2】句意:他们没有信心。
根据“Most students are afraid of tests mainly because they don't always think they are well—prepared and they don't have enough self—confidence.”可知,大多数学生害怕考试,主要是因为他们并不总是认为自己准备得很好,也没有足够的自信。句子“They are not 2 .”是缺少的表语,因此填形容词confident“自信的”合适。故答案为confident。
【3】句意:信心来自于勤奋。
根据“As long as you have studied well, you will be more confident of your chance to succeed in a test.”只要你学得好,你就会对考试成功的机会更有信心。可知,信心来自于勤奋。故答案为hard work/studying hard。
【4】句意:勇敢地问你的老师考试将包括哪些材料,这样你可以更容易地准备,对考试更有信心。
根据“Ask your teacher in advance(提前)about the material that is going to be covered in the test. In this way, you will know what you should prepare for and you can get confidence in the test.”提前问你的老师关于考试要涉及的材料。这样,你就会知道你应该准备什么,你就能在考试中获得信心。可知,勇敢地问你的老师考试将包括哪些材料,这样你可以更容易地准备,对考试更有信心。应该填:cover;will后跟动词原形。故答案为cover。
【5】句意:智商与测试结果无关。
根据“You should know that tests are only telling if you have got the knowledge, not how good or bad your IQ is.”你应该知道,测试只是告诉你是否掌握了知识,而不是你的智商有多高或有多差。可知,智商与测试结果无关。与……无关:have nothing to do with;因此答案为:nothing to do with。
【题目】根据短文(C)内容完成表格,每空一词。
Milan is an old city with a long history. It was set up about 2,400 years ago. Milan lies in the north of Italy. It is the second largest one in Italy. Another famous city, Venice, is to the eastern part of Milan. Milan is often covered in a thick blanket of fog. There are more than 1,300,000 people in Milan. And it is also the biggest business center. There are two international airports in the city, and many main roads meet here. Milan is also one of the cultural centers in Italy. Leonard da Vinci worked in Milan from 1482 to 1499. The Last Supper, one of his most famous paintings, was created in Milan. It can still be found here. Today, Milan attracts more and more visitors. Tourists from home and abroad can be seen here and there. If you have a chance, you can choose to visit Milan.
The Second 【1】City in Italy——Milan | |
Its position | Being to the【2】of Venice |
Its 【3】 | Many main roads |
Two international airports | |
Its population | More than 1.3 【4】 |
Its tourists | Being seen from home and 【5】 |