题目内容

【题目】 It was summer in Russia. My goal there at the Ozernaya River was to take photos of brown bears as they caught fish.

During the first few days, I was mainly watching different bears to see which ones would be the best to take pictures of. I usually saw about 10 to 15 bears at a time, but as many as 600 living near came to this river when the salmon(鲑鱼) were swimming there to lay their eggs. I put my camera underwater and then waited for bears to move near.

I never moved towards them I let them choose whether to come closer. Over time, the bears were used to my being there. But if a bear started moving its head from side to side. I knew it was time for me to move away.

It’s no easy task for a 1300-pound bear to catch a fish. Bears are clumsy underwater and salmon are fast. But bears are smart enough to catch a sick fish.

Soon I saw a bear doing just that. He was moving slowly towards a fish. After several tries, the hungry bear managed to catch the fish, and he sat down right in the river to eat his meal. This bear didn’t pay attention to my camera as he caught and ate his salmon. That was a good opportunity for me to take photos. Once the meal was over, he stayed in the rover to relax. I relaxed a bit too, knowing I had gotten some fantastic photos of these amazing animals.

【1】When the writer arrived at the Ozernaya River, he mainly _____ at first.

A. watched brown bears B. fed brown bears

C. looked for fish D. caught fish

【2】The writer moved away if he found a brown bear _____.

A. looked at him B. shouted at him

C. moved towards him D. shook its head

【3】The underlined word “clumsy” means .

A. 机敏的 B. 笨拙的 C. 警惕的 D. 松懈的

【4】Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Brown bears like eating salmon.

B. The brown bears knew the writer was there.

C. The brown bear went to the land to eat its meal.

D. Hundreds of brown bears live near the Ozernaya River.

【5】What does the passage mainly talk about?

A. Protecting brown bears in Russia.

B. How to get on with brown bears

D. How brown bears catch fish.

【答案】

【1】A

【2】D

【3】B

【4】B

【5】C

【解析】

试题分析:这篇短文介绍作者去奥焦尔纳亚河拍摄棕熊抓鲑鱼的过程。

【1】A细节理解题。根据第二段第一句“During the first few days, I was mainly watching different bears to see which ones would be the best to take pictures of.”可知,在开始的几天,只看不同的棕熊,看哪些好拍摄到。故选A。

【2】D细节理解题。根据第三段第三句“But if a bear started moving its head from side to side. I knew it was time for me to move away.”可知当棕熊摇头,我就要离开。故选D。

【3】B词义猜测题。根据划线词所在的句子“Bears are clumsy underwater and salmon are fast.”鲑鱼是快速的,相反熊在水里是笨拙的。clumsy是笨拙的。故选B。

【4】B推理判断题。根据文中棕熊下水去抓鲑鱼,可知棕熊喜欢吃鲑鱼,A符合文意;根据最后一段“This bear didn’t pay attention to my camera as he caught and ate his salmon.”可知棕熊不知道作者在拍照,B不合文意;根据最后一段“Once the meal was over, he stayed in the rover to relax.”可知他吃完呆在一边休息,C符合文意;根据第二段“as many as 600 living near came to this river”可知,有好几百棕熊在那生活,D符合文意。故选B。

【5】C主旨大意题。根据文中介绍作者抓住机会拍摄棕熊抓鲑鱼的过程,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many animals have special skills that make them perfect for certain jobs - even better than humans!

Take a train ride in Japan and you may meet Tama, a cute, friendly stationmaster, who just happens to be a cat! This ll-year-old cat works in exchange for cat food at Wakayama Electric Railway’s Kishi station. She has her own office, and there’s even a Tama train ! When Tama was “hired (雇用)” in 2007, the station was losing money, but today, thanks to Tama, it’s a popular tourist attraction.

In the 1950s, US Navy (海军) officials got a great idea. Why not train dolphins to do some special work humans can’t do? Today, dolphins are trained to find underwater mines (水雷) so that the Navy officials can make the mines disabled before they explode (爆炸). Dolphins are well fit for the job for many reasons, but the best of all, they’re too small to set off the mines so they’re never in danger.

Most squirrels are happy to collect nuts, and run after each other up and down trees. Not Twiggy! She prefers water skiing. Twiggy comes from a team of water-skiing squirrels, whose owner trained them to ski behind a toy boat. Today, Twiggy travels around the United States putting on shows and even appearing on TV. It’s all in a day’s work for this squirrel!

【1】How long has Tama been the stationmaster?

A. For 5 years. B. For 8 years.

C. For 10 years. D. For 11 years.

【2】Why are dolphins trained to find underwater mines?

A. They are quite good at swimming in the sea.

B. They are so smart that they're never in danger.

C. They are small enough not to set off the mines.

D. They can understand the officials’ orders easily.

【3】What is Twiggy’s job?

A. Collecting nuts.

B. Running after others.

C. Performing water skiing.

D. Traveling around the world.

【4】What do these animals have in common?

A. They all can make money.

B. They are all from America.

C. They all can do special work.

D. They are all popular around the world.

【题目】 WeChat is a new and powerful mobile communication tool. It supports sending voices, videos, photos and text messages. You can also do group chats, or you can find new friends nearby to talk to.

Recently, WeChat is becoming more and more popular in China. People can sign up and leave text or voice messages for free, no matter where they are. They can also find a “stranger” to talk to __(A)__ “shaking the phone”. The system will find out others who are shaking their phones at the same time and make a match. Another amazing function is that WeChat can help to search for people who live nearby with the program on, and show the rough (大体上) distance. I like this function best, __(B)__ it can help you to find more people who you may know.

Recently, I read news that some stupid girls meet guys they knew by shaking the cellphone and there were unpleasant incidents (事件) after they met. It obviously showed a lack of common sense(常识). They should learn to protect themselves and not trust strangers so much.

(C) Technology makes life easier and sweeter, and at the same time it brings us bitter lessons. Being vigilant (警戒的) is necessary.

【1】 What can WeChat be used for?(根据短文内容回答问题,至少写出两点)

1. ________________________________________________________

2. ________________________________________________________

【2】在(A)、(B)处填上适当的单词。每空一词。

(A):______________ (B)______________

【3】将(C)处划线部分翻译成汉语。

_____________________________________________________________

【4】在文中找出与下句意思相近的句子。

It is clear that they were short of some knowledge about personal protection.

________________________________________________________________

【5】 In order not be ticked (欺骗),please give us a piece of advice when using WeChat.

____________________________________________________________.

【题目】Avril (艾薇儿) Lavigne is an excellent(优秀的)singer. She is successful because of her musical talent (天才).

She wrote songs by herself, played the guitar and had a wide range of voice when she was only 17 years old. She began to sing her own rock-and-roll music. She is a talent in the musical world. People in many different countries like her songs very much.

Avril Lavigne isn’t a quiet girl. She is a wild, active and crazy girl. She started showing her voice and character at about age 2. “I’m just coming out and I’m going to be myself. I write what I feel. Avril said.

Her music can reach girls’ and boys’ hearts and even some adults’, too. I can’t wait to be out there; I want to rock the world! I want people to know that music is real and honest (坦率的). I am just being true to myself.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】Because of her _______, Avril becomes a famous singer.

A. musical talent B. wide rang of voice C. hard work

【2】When Avril was about _______, she began to sing her own songs.

A. two years old

B. seventeen years old

C. twenty years old

【3】 _______ like Avril’s music.

A. Only girls.

B. Many people around the world.

C. Few adults.

【4】Avril is a _______ girl.

A. quiet and lovely

B. real and honest

C. active and crazy

【5】Which of the following sentence is True?

A. Avril asked a writer to write songs for her.

B. Avril started showing her voice/span> at about age 5.

C. Avril wants to sing and rock all over the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网