题目内容

【题目】

1. Mr. He likes to watch news in the morning, but he isn’t interested in sports or games.

2. Mrs. Brown is interested in swimming and she is eager to know the result (结果) of the Men’s 100-meter Race Final of that day.

3. Timmy likes cartoons very much, but he isn’t allowed to watch them in the morning. He has to finish his homework.

4. Mike wants to travel in China, so he would like to know more about China.

5. Dashan is a student in Tsinghua(清华) University. He has great interest in the long history of China.

AChannel(频道)1

7:30 Morning News

9:30 TV Serial: Love Like a Flower

B. Channel 4

8:00 Arts and Cultures 16:30 Cartoon: G. G Bond

C. Channel 7

9:55 2011 World Swimming Championships: Men’s 100-meter Race Final

11:40 2011 World Swimming Championships: Special Report

D. Channel 11

8:30 Chinese History 10:30 Cartoon: Canon

E. Channel 12

4:00 Traveling in China 18:00 Pop in Seoul

F. Channel 21

8:00 Film: Harry Potter (Ⅶ)

2:50 2011 FIBA Asia Championship For Men: China VS Lebanon

G. Channel 25

14:00 Discovery 20:00 Asian Short Films

1_____

2______

3______

4_______

5_______

【答案】

1A

2C

3B

4E

5D

【解析】

1根据赫先生喜欢看新闻但是对于体育运动不感兴趣。Channel(频道)1 7:30 Morning News 9:30 TV Serial: Love Like a Flower频道1的节目有早间新闻和电视连续剧,正好符合赫先生的要求。故选A。

2根据布朗先生对于游泳很感兴趣,他想知道男子100米的游泳比赛结果。根据9:55 2011 World Swimming Championships: Men’s 100-meter Race Final可知,7频道有关于男子 100米游泳的情况的。故选C。

3 Timmy非常想看卡通片,但是他只能做完了作业才能看。根据8:00 Arts and Cultures 16:30 Cartoon: G. G Bond先做作业然后看动画片。而7频道的动画片 10:30 Cartoon: Canon时间太早,所以最佳答案是4频道。故选B。

4 Mike想在中国旅行,所以他想更多地了解中国的情况。根据 4:00 Traveling in China 可知,12频道有关于旅行的节目。故选E。

5大山是清华大学的学生,他对中国的历史非常感兴趣。根据8:30 Chinese History可知11频道有关于中国历史的节目。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文填空。(每空2分,共16分)

根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

Do you want to improve the way you study? Do you feel nervous before a test? For many students, their biggest 【1】 is that they can not concentrate on their study or tests. It seriously affects (影响) both their study and the results of the test.

If so, the following skills(技巧) may be 2 .

Learning Skills

You should always study in the same place. If you sit on a sofa to study, you will think it is time to relax. Don’t watch TV while you are studying. Some experts(专家) say that you can’t study 3 if you do it in this way. Try to have a white wall in front of you, so there is nothing that can affect you.

Don’t try to finish too much in one study time. Finish one thing 4 you start another. If you need to have a rest, stand up and walk around for a few minutes. And it’s also good for your eyes.

Test-taking Skills

Don’t be too nervous about your test. There are some ways of 5 a test. Try to relax yourself and go to bed early. Getting enough 6 is very important.

Exercise is another great idea to make you relaxed. Doing some exercise every day will also improve your concentration. Of course, eating some healthy food will do, too.

On the test day, when you 7 at the classroom, find your own seat and sit down. Try to breathe(呼吸) slowly and deeply. Check your time 8 the test, but not too often.

With these skills, you’ll be able to do better in your study and tests.

【题目】Scene 1

On a wild mountain, two goats met on a rock just over a high cliff (峭壁). The rock was so narrow that there was neither room for them to pass each other nor to turn round and go back.

One of them with great care laid himself down on the narrow rock, pressing as close to the rock as he could. Then the other goat gently and softly stepped over his friend, till, safely past him, he could lightly get away.

The goat that had lain down then drew himself up, safe and free to leap again from rock to rock, and eat the sweet grass on the hills.

Scene 2

Two other goats met on the banks of a wild, rushing stream. They found there was a tree across the stream. It formed a bridge from one side to the other.

They stood for a moment with one foot on the tree, each thinking that the other would draw back. But neither of them would give away, and they met at last on the middle of the narrow bridge!

They then began to push and fight with their horns (犄角), till at last their feet slipped, and both the goats fell into the stream, and were lost in the waters!

Both might have been saved if either of them had known how to give way to another at the right time.

1How did the two goats in Scene 1 manage to get away from the rock?

A. One goat turned around and went back.

B. One goat jumped over the other and walked away.

C. They stood there and passed the rock carefully together.

D. One goat lay down on the rock so that the other could first leave.

2Which of the following shows the right order in Scene 2?

a. Their feet slipped and fell into the stream.

b. They met on the bank of a rushing stream.

c. A tree fell across a stream and formed a bridge.

d. They pushed and fought with their horns.

e. They met on the middle of the narrow bridge.

A. b-c-e-a-d B. b-c-e-d-a

C. c-b-e-d-a D. c-e-b-d-a

3What can we learn from the passage?

A. Many hands make light work.

B. Actions speak louder than words.

C. Don’t put all your eggs in one basket.

D. Being kind to someone is never a waste.

【题目】The young turtle has been swimming for three months now in the same warm shallow bay, dreaming of calm water and plenty of food. But as the days begin to shorten and the night comes earlier and earlier, the water grows colder. It drops to fifty degrees Fahrenheit(华氏). Swimming is harder. Its heartbeat slows—and almost stops. The young turtle is in danger of losing its life.

Ten days before Thanksgiving, Max Nolan, a ten-year-old boy, and his mother begin theirpatrol. The Nolans are among volunteers who walk Cape Cod’s beaches during November and December to search for turtles who are often cold and trapped and seem dead—turtles whose lives they may be able to save.

Max and his mother and the other volunteers do an important job. All sea turtles are threatened or endangered. Among them Kemp’s ridleys are the most endangered. Right now on our planet there are fewer than eight thousand Kemp’s ridley turtles left.

Max is far in front of his mother when he sees a turtle washed up by the surf. He runs up to it and shouts to his mom, “Got one!” The turtle is cold. Its eyes are open, but the turtle is not moving at all. It might be dead or still alive.

Max remembers the instructions given to all the volunteers. He picks up the turtle, which weighs about five pounds, and moves it above the high-tide mark to keep it from washing out to sea. Then he runs to find seaweed to protect it from the wind. He finds a stick to mark where it is, and next, he and his mother go to the nearest telephone and call the sea-turtle hot line for help.

1The young turtle is in danger of losing its life because ________.

A. it has been swimming for three months

B. it dreams of calm water and plenty of food

C. the water drops to fifty degrees Fahrenheit

D. the days get longer and the nights come earlier

2The underlined word “Patrol” in Paragraph 2 probably means ________.

A. swimming in the sea

B. travelling to the seaside

C. enjoying Thanksgiving with others

D. walking along the beaches for turtles

3In order to prevent the turtle from washing out to sea, Max ________.

A. runs to find seaweed

B. calls the sea-turtle hot line

C. finds a stick to mark where it is

D. moves it above the high-tide mark

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网