题目内容

【题目】任务型阅读)

It’s hard to make friends if you stay at home alone all the time. Get out of the house and do things that will put you in touch with other people. It’s easier to make friends when you have similar interests.

2.Don’t be afraid to show people what you’re really good at. Talk about things you like and do best. People will be interested in you if there is something interesting about you.

Look at people in the eyes when you talk to them. That way , 3.他们会发现与你交谈更容易 . Be a good listener. Let people talk about themselves before talking about ”me ,me, me”.

Try to make friends with the kinds of people you really like, respect(尊敬)and admire(羡慕),not just with those who we are easy to meet. Be friends with a lot of people .That way ,you ‘ll have a bigger group of people to choose and have more chances for making friends.

1How many ways are mentioned to help us have more friends? __________

2将短文中2.处句子翻译成汉语。_____________________________________

3将短文中3.处句子翻译成英语。_____________________________________

4Can we make friends with the people who are easy to meet if we want to have more chances for making friends? _________________________________________

5Give a title(标题) to the passage .______________________________________________

【答案】

13/ Three.

2别害怕展示你真正擅长的东西(事情)。

3they’ll find it easier to talk to you.

4Yes, we can.

5How to make more friends

【解析】

本文主要谈论了如何交到更多的朋友,给出了三条建议:不要害怕向别人展示你真正擅长的东西。当你和他们说话时,看着他们的眼睛。试着和你真正喜欢尊重和钦佩的人交朋友,而不仅仅和那些我们容易见面的人交朋友

1题意:有多少种方式可以帮助我们有更多的朋友?考查细节理解。本文一共谈论三种方式帮助我们有更多的朋友:(1)Don’t be afraid to show people what you’re really good at. 不要害怕向别人展示你真正擅长的东西。(2)Look at people in the eyes when you talk to them. 当你和他们说话时,看着他们的眼睛。(3)Try to make friends with the kinds of people you really like, respect(尊敬)and admire(羡慕),not just with those who we are easy to meet.试着和你真正喜欢尊重和钦佩的人交朋友,而不仅仅和那些我们容易见面的人交朋友故答案是3/ Three。

2题意:将短文中2.处句子翻译成汉语本句是主从复合句,主句是Don’t be afraid to show;后接双宾语,间接宾语people ,直接宾语是从句what you’re really good at;短语be afraid to do sth.:害怕做某事; Don’t be afraid to do sth.:不要害怕做某事;show sb. sth.:向某人展示某物;be good at :擅长做某事。show people what you’re really good at.故此句英译汉是:别害怕展示你真正擅长的东西(事情)。

3题意:将短文中3.处句子翻译成英语。句意:他们会发现与你交谈更容易。根据语境和句意可知此句时态是一般将来时。句型find it adj. to do sth.:发现做某事是什么样子的;短语talk to sb.:和某人交谈。结合句意可知答案是they’ll find it easier to talk to you.

4题意:如果我们想有更多的机会交朋友,我们能和那些容易见面的人交朋友吗?考查细节理解。根据第四段第一句Try to make friends with the kinds of people you really like, respect(尊敬)and admire(羡慕),not just with those who we are easy to meet.(试着和你真正喜欢、尊重和钦佩的人交朋友,而不仅仅和那些我们容易见面的人交朋友。可知答案是肯定的,故是Yes, we can.

5题意:给文章一个标题本题是开放性题,回答合理能概括本主要主要内容的题目即可。本文主要给那些不知道如何交朋友的人提供了三条建议,可知本文题目可以是How to make more friends/ Some suggestions on how to make more friends/How can you make more friends.。

本文是任务型阅读。初中任务型阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,然后做出正确的答语。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some people have a kind of magic. They will make you comfortable while they are around. You feel at ease while talking to them. How is it done? Here are several skills that good talkers have. If you follow the skills, they’ll help people feel relaxed and make friends with them quickly.

First of all, good talkers ask questions. Almost anyone, no matter how shy he is, will answer a question. One well-known businesswoman says,“ At business lunches, I always ask people what they did that morning. It’s a common question, but it will get things going.” From there you can move on to other matters—sometimes to really personal questions. And how he answers will let you know how far you can go.

Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers. This point seems clear, but it isn’t. Your questions should have a point and help to tell what kind of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully and attentively. Real listening at least means some things. First it means not to change the topic of conversation. If someone insists on one topic, it means he’s really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to the voice. If the voice sounds bored, then, it’s time for you to change the topic.

Finally, good talkers know well how to deal with the moment of saying good-bye. If you’re saying it, you may give him a handshake and say,“ I’ve really enjoyed meeting you.” If you want to see that person again, don’t keep it a secret. Let people know your thoughts.

1Asking questions might be a quite good and suitable way .

A. to make more and more new friends.

B. to begin your business talks

C. to get things going

D. to make a deep and lasting impression on others

2After asking somebody a question, it’ll be polite of you to .

A. agree with what others say all the time

B. listen to his reply attentively

C. change the topic

D. go on asking him more questions

3Generally speaking, good talkers are persons who .

A. are good at answering questions

B. never talk too much or too little

C. always speak in a gentle way

D. know when they should change the topic of the talk

4If you really want to meet someone again, .

A. you may take him as your lifelong true friend

B. it seems necessary for you to let him know it

C. it’s proper for you to give him a second handshake

D. it’ll be helpful for you to have further understanding of him

【题目】Long long ago, there was a bird made of stone. She lived in a beautiful forest between two mountains. The ___________ liked the forest very much, but she was very ____________, so she had to walk along the ground. She enjoyed looking up at the trees every day, but she also dreamed that one day, she would be able to __________ and enjoy viewing the beautiful countryside from up high.

But that ___________ was gone after the great fire. In the forest, all the plants and animals were dead. The stone bird was the only form of life able to survive the fire. However, when she saw what the forest was like, she was __________, and couldn’t stop crying. She cried and cried day by day. She __________ with such feeling that her tears were wearing away her stone body. Finally, the bird turned into a pool of __________.

But when the __________ came out, the tears flew into the sky and became a happy little cloud. It could fly over the trees and __________ everything below.

Since then, the little cloud travelled all over the world, enjoying the views of all the forests and beautiful countryside, and remembering what damage the fire brought to its own forest, the cloud is now very careful to __________ its rain down on any tree it sees burning.

1A. bird B. chick C. fox D. goat

2A. weak B. heavy C. light D. tall

3A. walk B. run C. fly D. jump

4A. dream B. house C. food D. friend

5A. sad B. tired C. excited D. bored

6A. laughed B. shook C. nodded D. cried

7A. fire B. air C. water D. stone

8A. sun B. moon C. star D. earth

9A. look at B. look for C. look after D. look down at

10A. push B. pull C. pour D. put

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网