题目内容

【题目】Many people travel to different places in the world by air. Usually it takes a long time, perhaps half a day, for passengers to stay in the plane. So airlines( ) offer passengers food. But it is common that they feel bad about food taste. Do you agree?

To solve this problem, airlines try hard to improve their food. They would like to do so because they don’t want to lose customers.

However, according to scientific research, part of the reason why plane food tastes bad is that at high altitude(海拔) we can not taste things as well as we do on the ground. Also scientists have found that our noses become very dry even before a plane takes off. As the plane moves up, the change in air pressure(气压) reduces(降低) one third of the sensibility(感觉) of our taste buds ( ). So our taste buds become senseless. The sad fact, however, is that our noses don’t know it.

All of these help explain why food on the plane tastes so bad. They also help explain why airlines choose to offer passengers salty and spicy(辛辣的) food. Without doing so, the food would be tasteless.

Now there are many researches on this. According to one of them, some volunteers are asked to lie with their feet higher than their heads for weeks. And scientists write down their feeling about food taste.

Though scientists try their best, it is not as easy as they thought. Because they can’t deal with the special environment successfully, such as the change in air pressure(气压), making food taste good is still hard for them.

1In Paragraph 2, this problem means________.

A. passengers stay long in the plane B. food on the plane tastes bad

C. passengers have no food to eat D. food on the plane is expensive

2From Paragraph3, we know that________.

A. No one can find out the reasons

B. people can taste well anywhere and anytime

C. high altitude is part of the reason of plane food’s bad taste

D. our noses are not dry or wet on the plane all the time

3Why do scientists feel it hard to make food on the plane taste good?

A. The volunteers don’t know about food taste.

B. The volunteers don’t understand them at all.

C. They can’t find enough volunteers to try it.

D. They can’t solve the special environment problem.

4What is the best title of the passage?

A. Taste of Airplane Food. B. Airplane Travel.

C. Scientific Research on Noses. D. The Change in Air Pressure.

【答案】

1 B

2 C

3 D

4 A

【解析】

本文主要介绍了很多人对飞机上提供的食物不满。而根据科学研究,食物味道不好的重要原因是高海拔太高,我们不能像在地上一样品尝东西,气压等因素的变化使我们的味觉和嗅觉都减弱了。针对这个问题,科学家们还在努力研究,但并不像他们想象的那么容易。

1细节理解题。题干句意:在第2段中,这个问题的意思是_______。其中A. passengers stay long in the plane乘客在飞机上停留的时间很长;B. food on the plane tastes bad飞机上的食物很难吃;C. passengers have no food to eat.乘客没有食物可吃;D. food on the plane is expensive飞机上的食物很贵。结合答案和原文信息,根据上文But it is common that they feel bad about food taste. Do you agree?To solve this problem 但是他们对食物的味道感觉不好是很正常的。你同意吗?为了解决这个问题....可知,this problem是指food on the plane tastes bad,故正确答案为B .

2细节理解题。题干句意:从第三段,我们知道_______。其中A. No one can find out the reasons没有人能找出原因;B. people can taste well anywhere and anytime人们随时随地都能品尝到美味;C.high altitude is part of the reason of plane food’s bad taste高海拔是飞机餐难吃的部分原因;D. our noses are not dry or wet on the plane all the time我们的鼻子在飞机上并不总是干湿的。结合答案和原文信息,根据第三段As the plane moves up, the change in air pressure reduces one third of the sensibility of our taste buds.当飞机上升时,气压的变化会降低我们味蕾三分之一的敏感度 。C项符合题意,故正确答案为C .

3细节理解题。题干句意:为什么科学家觉得在飞机上很难做出好吃的食物?

其中A. The volunteers don’t know about food taste.志愿者不知道食物的味道;B. The volunteers don’t understand them at all.志愿者们一点也不理解他们;C. They can’t find enough volunteers to try it.他们找不到足够的志愿者来尝试;D. They can’t solve the special environment problem.他们不能解决特殊的环境问题。结合答案和原文信息,根据最后一段Because they can’t deal with the special environment successfully因为他们不能成功地应对特殊的环境,可知D项符合题意,故正确答案为D .

4主旨大意题。题干句意:这篇文章最好的题目是什么?其中A. Taste of Airplane Food. 飞机餐的味道。B. Airplane Travel.飞机旅行。C. Scientific Research on Noses.鼻子的科学研究。D. The Change in Air Pressure.气压的变化。结合答案和原文信息,可知A项符合题意,故正确答案为A .

做主旨大意题应该从话题、主题段、主题句、语篇结构等方面入手,从全局的角度梳理文章脉络,并进行归纳概括。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,在表格内的空白处填入合适的答案(每格限填一词)。

To write a great news story, you have to make sure it is correct, relevant (相关的) and fresh.

For a start, all the information in a story must be correct. Not only the spelling and grammar, but also the facts.

Any mistakes that show up in a story can get a newspaper into big trouble.

For example, if a newspaper said that Yang Liwei was the first man to go into space, it would be wrong. He wasn’t the first. The newspaper would probably lose lots of readers because of that mistake.

A news story does not only have to be correct, but it must also be relevant to its readers. People are mostly interested in news that happens near to them. That’s why you care more about what happens at your school than at schools in America. It’s also why newspapers in Beijing don’t talk much about news in Shanghai or Hong Kong.

Finally, news must always be fresh. When you pick up your evening newspaper, you want to read about news that happened that day. You don’t want to read about news from last week!

So, now you know what makes a good news story. Have a look at our paper and see if it’s full of good news! You can try writing a news story for our paper like a real reporter.

Topic: 1 to write a story like a real reporter

Introduction

One must pay attention to three aspects(方面) when 2 a great news story.

Main body

All the information , 3 the spelling, grammar and facts, must be correct, otherwise, the newspaper would probably lose lots of readers because of the mistakes.

A news story must be relevant to the readers. When you write one, you should talk a lot about 4 news.

News must be fresh. The latest news would be the most 5.

【题目】Today there are 6.4 billion people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. There are many people to feed. We need more and more food.

One way to produce more food is growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic (遗传的) material. Foods from plants grown in this way are called genetically modified (转基因的) foods, or GM foods.

By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. Scientists make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases; a kind of rice will be grown, for example, which stops people becoming blind.

Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.

GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 2050. There are strong feelings against them because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But both rich and poor countries are interested in their uses, and they are not going to go away. In 2050, we may think differently about them.

1There may be billion people by the year 2050 on the earth.

A. 6.4 B. 12.5 C. 18.5 D. 20.5

2How have scientists been able to change plants more quickly?

A. By making the best plants. B. By asking the farmers to grow plants.

C. By changing planting environment. D. By changing their genetic material.

3Why do rich countries produce GM foods?

A. Because they are easy to grow and bring in more money.

B. Because they are easy to grow and very cheap.

C. Because they help produce more food.

D. Because they are the best plants.

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. GM plants are not natural.

B. GM plants are strong against plant diseases.

C. Everyone knows how good or bad GM plants are.

D. GM foods may hurt people or their children later.

5What can we learn from the passage?

A. GM foods will go away one day in the future.

B. GM foods will not go away in the future.

C. People will not be interested in GM foods.

D. People will have to stop eating GM foods.

【题目】A) 阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第56-65小题大空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡标号为56-65的相应位置上。

注意:每个空格只填1个单词

Why should students play sports? Some people think that students play sports in order to get exercise. Others think it can help students have fun. But that is not enough. If students play sports, they can get more than healthy bodies. Why? Here are three more reasons.

Students who play sports do better in school. Some people think that doing exercise will take up students’ study time. But a recent study has shown that students who play sports get better scores in school than those who don’t. Exercise gets students to learn, remember things and concentrate better.

Students who play sports develop their teamwork spirits and learn problem-solving skills. When they are working together with others to win games and reach goals, they’re learning how to be successful in practice. And these skills will be useful to them for study or their future work.

Playing sports can also improve confidence. Students who play sports feel better about themselves. When they know they can improve and reach their goals by practicing, it builds their confidence. And sports can also help them communicate with others actively and make new friends.

Now, how about going out to play sports with your friends every day?

Why should students 1 sports?

Common reasons

Students play sports to2 exercise or have fun.

More 3

Playing sports helps students get 4 scores in school. It also makes them learn, 5 things and concentrate better.

Students who play sports can learn how to be 6 in practice.

Students develop teamwork spirits and learn problem-solving 7.

Playing sports can 8 confidence.

Sports can help students 9 with others and make new friends.

Advice

Students should10 out to play sports with friends every day.

【题目】

1这场歌剧演了一个半小时。The opera ____________________________________.

2看着这块水彩印, 我决定吹一吹。

___________________________ , I decided ________________________

3后来我确实创作出一些精彩的画。

I _________________________________________________________________.

4爵士音乐家们很棒,因为他们在弹奏时编曲。

Jazz _____________________________because _________________________________

5民乐是以传统的方式演奏的,有很浓的地方特色。

Folk is played _________________, and it has _________________________________.

6他建议今晚去参加音乐会,但是我宁愿待在家里看电视。

He ___________________________, but __________________________________________

7我妹妹擅长唱歌,大家都认为她真有唱歌天赋。

My sister _____________________________, everyone thinks ______________________.

8为什么人们对谭盾的音乐高度赞扬因为他创作了一种新型的音乐音乐无界。

Why do people_________________________ Tan Dun’s music? ______________ he has created a new type of music—____________________________________________.

9北京奥运会音乐运用了传统的中国音乐和中国古代编钟的声音,虽然这是用的西方的风格。

The music for the Beijing Olympics uses__________________________________________, though it is in a Western style.

10这是大自然的声音,它们在不同人的脑海里会产生不同的画面

They’re_________________________, and they _____________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网