题目内容

【题目】Dear Dick,

How time flies! I have been back to school for two weeks. These days, I have 1 a lot about the population in China.

China has a population of 1.3 billion. It has reached about one 2 of the world’s population. About 80 percent of the people live in the 3 [kntrisad]. It causes many problems. In less4 (develop) areas, some parents prefer boys to girls. Not all the families can offer their children a good 5. Some children can’t go to school.

China has taken measures to 6 the population. China’s economy grows much 7 and its living conditions have changed a lot. Most of us have lived in bright and tall buildings. We have had ring roads and they are wide 8 [inf]. We have had more 9 (comfort) life. However, the population problem is still 10 in China.

How about the population of your country? Can you tell me about it?

【答案】

1known

2fifth

3countryside

4developed

5education

6control

7faster

8enough

9comfortable

10serious

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述中国的人口形式、带来的问题以及采取的措施。

1句意“这些天我已经了解了许多关于中国的人口”。

根据句意可知,译为“了解”,know了解,且根据these days以及空前have可知,空处用现在完成时have/has done,空处用过去分词,故填known

2句意“它达到了世界总人口的五分之一”。

根据空前one以及空后of可知,空处应填序数词,是分数表达法,分子为one,序数词不加s。根据常识可知,中国人口是世界人口的五分之一,one fifth五分之一,故填fifth

3句意“大约80%的人住在农村”。

根据音标以及It causes many problems. In less______4______ (develop) areas, some parents prefer boys to girls“它造成了许多问题,在许多欠发达地区,一些父母重男轻女”可知,表示在农村。countryside农村,故填countryside

4句意“在一些欠发达地区,一些父母重男轻女”。

空处修饰名词area,用形容词,根据空前less可知,表示较少的含义。在根据some parents prefer boys to girls“一些父母重男轻女”可知,表示“不发达的地区”。developed发达的,故填developed

5句意“不是所有的家庭都能给他们的孩子提供好的教育”。

根据空前good可知,空处用名词。且根据Some children cant go to school“一些孩子不能上学”可知,表示不能提供教育。education教育,故填education

6句意“中国已经采取措施来控制人口”。

根据上文可知,主要讲述人口多的问题,接下来要控制人口了。control控制,且根据空前to可知,用动词原形,故填control

7句意“中国的经济发展得很快,并且生活条件改变很多”。

根据空前much可知,空处用形容词的比较级。根据Most of us have lived in bright and tall buildings“大部分人住在明亮的高楼里”可知,中国的经济发展地很快。fast快的,比较级为faster,故填faster

8句意“我们有环路了,而且它们足够宽”。

根据句意可知,译为“足够地”。enough足够地,修饰名词时,放在名词前,修饰形容词与副词时,放在形容词和副词的后面。根据空前wide可知,故填enough

9句意“我们已经有了更加舒适的生活”。

根据空后life可知,空处用形容词,且根据Most of us have lived in bright and tall buildings“大部分人住在明亮的高的楼房里”可知,人们的生活更加舒适了。comfortable舒适的,故填comfortable

10句意“然而,在中国,人口问题仍然严重”。

根据空前is可知,空处用形容词。根据We have had more comfortable life“我们已经有了更舒适的生活以及However“然而”可知,人口问题仍然很严重,故填serious

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Nowadays it is found that school students hardly have any sports. Is it because they have no____in sports? It may not be the fact. They often say they have___more important things to do.

What are these important things? Examinations! They have to get themselves ready for the most important School Certificates of Education Examination(毕业会考),and also to deal with the tests and the exams in school. So many of them become bookworms.

In the summer holidays after the Examination they could do___they like, but at the moment, they have to___all their time to the preparation. So studies have prevented them from going in sports.

Because of the pressure(压力)___their parents and teachers, they have to work harder and spend most of their time on books. Many parents_____their children to pass this examination in order to get a stepping stone for higher studies or better jobs. As for the____themselves, they want to get good results so that they can get their studies better. So it is necessary that they give up their school activities, especially sports.

Indeed, every school cannot go___physical training, for a quick mind seldom goes along with a weak body. It is well said, "All work and no play___Jack a dull (迟钝的)boy." In one word, without a strong body, you can never do anything better, let alone a great success in____.

1A.lessonB.timeC.interestD.place

2A.veryB.otherC.fewD.much

3A.somethingB.whichC.anythingD.nothing

4A.spendB.takeC.costD.give

5A.fromB.ofC.inD.to

6A.forceB.wantC.makeD.let

7A.studentsB.teachersC.parentsD.examinations

8A.forB.afterC.withD.without

9A.turnsB.makesC.getsD.brings

10A.sportsB.examsC.trainingD.life

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

I’m usually fairly skeptical(怀疑的)about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain of themselves than they were 50 years ago. While any of these statements might be true, they are practically impossible to prove scientifically. Still, I was struck by a report which concluded that today’s children are significantly more a1 than children in the 1950s. In fact, the analysis showed, normal children aged 9 to 17 exhibit a higher level of anxiety today than children who were treated for mental illness 50 years ago.

Why are America’s kids so stressed? The report cites two main c2: increasing physical isolation brought on by high divorce rates and less involvement in community, among other things--and a growing perception that the world is a more dangerous place.

Considering thatwe_can’t_turn_the clock_back, adults can still do plenty to help the next generation.

At the top of the list is nurturing(培育) a better appreciation of the limits of individualism. No child isan island. S3 social ties helps build communities and protect individuals against stress.

To help kids build stronger connections with others, you can p4 the plug on TVs and computers. Your family will thank you later. They will have more time for face-to-face relationships, and they will get more sleep.

L5 the amount of virtual(虚拟的) violence your children are exposed to. It’s not just video games and movies; children see a lot of murder and crime on the local news.

Keep your e6 for your children reasonable. Many highly successful people never attended Harvard or Yale.

Make exercise part of your daily routine. It will help you cope with your own anxieties and p7 a good model for your kids. Sometimes anxiety is unavoidable. But it doesn’t have to ruin your life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网