题目内容

【题目】 1 Artificial Intelligence (人工智能), or AI in short, is the science of giving computers and machines ability to think and work like humans. AI scientists and engineers have made a lot of cool technologies.

AI is getting close to the human ability to read faces. As a result, facial recognition (面部识别) is used a lot in the world. Chinese police use this technology to find criminals. They even caught six criminals on a famous singer’s concerts in six different cities. 2

AI is also used in self-driving cars. Carmakers are testing a light signal system to help them “speak” to humans. The system can tell passers-by (行人) that the car is about to speed up. It seemed that it can soon take the place of a real person. 3

4 Service Robots can show you how powerful AI is. Imagine this—you come back from school and your robot house keeper is waiting for you at the door. After dinner, he teaches you to play the piano just like a real music teacher. Such thoughts will soon happen in the real world. In the future, more and more service robots will become good home helpers.

AI is so powerful that it can help people and even replace us in many fields. 5

A. Do we still need to learn how to drive?

B. In a way it is helpful for the police to get bad guys.

C. Do you know what Artificial Intelligence is?

D. AI age is coming, are you ready for it?

E. Have you ever wished to have a robot?

【答案】

1C

2B

3A

4E

5D

【解析】

你知道什么是AI吗?人工智能现在已经在很多领域应用,例如面部识别、无人驾驶车。想象一下如果将来家里都有一个机器人,将会发生什么。不管怎么说,人工智能的时代已经来临,你准备好了吗?

1文章开头应起到引出下文的作用,第一段主要介绍什么是AIC选项意为你知道什么是AI,引出下文对AI的介绍。故选C

2第二段介绍AI在面部识别中的应用,根据空前“They even caught six criminals on a famous singer’s concerts in six different cities.”可知此句与AI在抓罪犯上的应用,与B选项在某种程度上,这对警察抓坏人是有帮助的,相符合,并且是总结性的语句。故选B

3根据“It seemed that it can soon take the place of a real person.”可知本段主要介绍AI在无人驾驶汽车方面的应用,A选项意为我们仍需要学习怎么驾驶吗,与本段相符合。故选A

4根据“Imagine this—you come back from school and your robot house keeper is waiting for you at the door.”可知本段是想象如果家里有一个机器人会怎样,E选项意为你曾经希望有一个机器人吗,正好放到段首,引出下面对机器人的想象。故选E

5根据“AI is so powerful that it can help people and even replace us in many fields.”可知最后一段起到总结全文的作用,D选项意为“AI时代就要来了,你准备好了吗,放在全文最后,引起读者共鸣。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 According to a new survey, students' safety has become a big problem. Nearly 50% of students say they are worried about robbery(抢劫) on the way to and from school. Now in main big cities in China some schools have taught an unusual lesson: self-protection. Students like this lesson because there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens.

Ma Xiaocui, a teacher at Beijing No 37 Middle School gives young students advice on how to deal with danger.

If you are being robbed

Keep calm. If you cannot cry for help or run away, give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later.

If you are in a traffic accident

If a car hits you, you should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the rider go. This is because you don't know how seriously you are hurt.

If it is raining hard and there is lightning

Don't stay in high places and stay away from trees.

When there is a fire

Get away as fast as you can. Put wet things on your body and try to find an exit. Do not take the lift.

If someone is drowning(溺水)

If you can't swim, don't get into the water. Cry out for help.

Remember that danger is never as far away as you think. Take care of yourself at all times!

1Why do students like the self-protection lesson?

a. There are no tests.

b. The Lessons are exciting.

c. They can learn how to save lives.

d. They will learn how to stop danger before it happens.

A.a,b,cB.b,c,dC.a,b,dD.a,c,d

2What should you do if a bicycle hurts you?

A.Stop the rider going away and call your parents.B.Let the rider go before calling parents.

C.Let the rider go and go to the hospital.D.Remember the bicycle number.

3What must you do if your house is on fire?

A.Put things on your body.B.Take the lift to run quickly.

C.Take what you have and then run away.D.Run away and find an exit as quickly as you can.

4How many kinds of danger are talked about in the passage?

A.4.B.3.C.5.D.6.

5What should be the best title for this passage?

A.How to Keep CalmB.Self- protectionC.DangerD.A Special Lesson

【题目】 As you grow older, you’ll be faced with some challenging decisionslike ________ to cut class or try cigarettes. Making decisions on your own is hard, but when other people get involved and try to pressure you one way or another, it can be even ________. People who are your age, ________ your classmates, are called peers. When they try to influence how you act, to get you to do something, it’s called peer pressure.

Peers can have a positive influence on each other. Maybe another student in your science class taught you an easy way ________ the planets in the solar system. Maybe you got ________ excited about your new favorite book, and now everyone’s reading it. These are examples of how peers positively influence each other.

Sometimes peers influence each other in negative ways. For example, a few kids in school might try to get you to cut class with them; your soccer friend might try to convince you to be mean to another player and never pass him the ball.

It is hard to be the only one who says “no” to peer pressure, but you can do it. ________ your own feelings and beliefs about what is right and wrong can help you know the right thing to do. You’ve probably had a parent or teacher advising you to “choose your friends ________.” Peer pressure is a big reason ________ they say this. If you choose friends who don’t cut class, smoke cigarettes, or lie to their parents, then you probably won’t do these things, ________, even if other kids do.

If you continue ________ peer pressure and you’re finding it difficult to handle, talk to someone you trust. Don’t feel guilty if you’ve made a mistake or two.

1A.whyB.whenC.whereD.whether

2A.hardB.harderC.hardlyD.hardest

3A.likeB.withC.allD.as

4A.rememberB.rememberingC.to rememberD.remembered

5A.othersB.otherC.anotherD.the other

6A.Pay attention toB.To pay attention toC.Paying attention to D.Pays attention to

7A.friendlyB.widelyC.clearlyD.wisely

8A.whyB.thatC.howD.which

9A.alsoB.eitherC.tooD.as well

10A.facingB.faceC.to faceD.faced

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网