题目内容
【题目】A(词数:约140;建议用时:5分钟)
Paul,10 | I used to spend a lot of time choosing what to wear in the morning.But now with uniform,I can save(节省)a lot of time and can concentrate more on my studies. |
Sarah,12 | A student's clothing shows his or her personality(个性).Uniform,in one way,violates our freedom of choice by making us all wear the same clothes. |
Susan,11 | I think that uniform is very necessary.It makes us feel equal(平等的)because everyone is wearing the same thing.And no one will laugh at you for what you are wearing. |
Jason,11 | Many students in my school complain that the uniform is uncomfortable.Sometimes it makes us feel a little uneasy when we are doing a particular activity.I think we students should have the right(权利)to choose our own clothes. |
【1】Which of the following is NOT mentioned about Paul?
A. He spent a lot of money on clothing in the past.
B. He spent a lot of time on clothing in the past.
C. Now he likes to wear uniform to school.
D. He is younger than Jason and Susan.
【2】The underlined word “violates” means “________” in Chinese.
A. 渴望 B. 宣告 C. 侵犯 D. 获得
【3】Many students in Jason's school think that ________.
A. their uniform is comfortable
B. their uniform is uncomfortable
C. it is necessary to wear uniform
D. their uniform makes them feel easy
【4】________ both believe that it is a good thing to wear uniform.
A. Paul and Sarah B. Jason and Susan
C. Susan and Paul D. Jason and Sarah
【5】What does the material mainly tell us about?
A. What kind of uniform is good for students.
B. The advantages of wearing uniform.
C. Why students should wear uniform.
D. Some students' opinions on uniform.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】现在很多学校都要求学生们在校的时候穿校服,对于这一要求不同的学生有自己不同的看法。这篇短文中给我们列举了Paul、Sarah、Susan和Jason四个同学对校服的观点。
【1】细节理解题。题目中问到关于Paul的情况,因此根据Paul这一段中的内容I used to spend a lot of time choosing what to wear in the morning. But now with uniform,I can save(节省)a lot of time and can concentrate more on my studies.可知,Paul过去经常花费很多时间选择穿什么衣服,现在有了校服,他就可以节省很多时间,并且能把注意力集中在学习上,这说明他喜欢穿校服上学,由此可知B和C是对的。再根据表格中Paul的年龄可知,Paul今年10岁了,Jason和Susan都是11岁,故D选项是对的。文章中并没有说Paul过去花很多钱买衣服,故A不对,选A。
【2】词义猜测题。根据划线单词所在的上下文A student's clothing shows his or her personality(个性).Uniform,in one way,violates our freedom of choice by making us all wear the same clothes.可知,Sarah并不喜欢校服,她觉得学生的衣服应体现他们的个性,而校服侵犯了他们选择的自由。由此可推断violates的意思是侵犯,故选C。
【3】细节理解题。根据表格中Jason这一栏中Many students in my school complain that the uniform is uncomfortable.可知,他的学校里很多学生都抱怨校服不舒服。由此可知应选B。
【4】细节理解题。题目问的是哪两个学生认为穿校服是好的,我们浏览表格中四个学生的观点,根据Paul一栏中But now with uniform,I can save(节省)a lot of time and can concentrate more on my studies以及Susan一栏中I think that uniform is very necessary. It makes us feel equal(平等的)because everyone is wearing the same thing可知,对于穿校服,他们两个的观点是支持的,故应选C。
【5】主旨大意题。这篇短文是一个表格,里面列举了四个学生,通过短文的内容可知,这里介绍的是他们对校服的不同观点和看法,每一段内容中都出现了uniform校服这个单词。由此可知应选D。
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)
![]()
What is a spelling bee? 1 , but it is so popular in the Unite States. It is a game for children to spell English words.
The National Spelling Bee is the largest education contest(比赛) . It first began in 1925 in Washington.D. C. 2 . It is open to students in eighth grade or lower and not reaching their 15th birthday.
The contest is quite simple. When it's your turn, the teacher says a word and you have to spell it. 3 , you stay in the game. If you spell it wrong, you're out. What's not so easy are the words the teachers ask you to spell.
Usually, children need to spend a lot of time learning vocabulary. They must remember thousands of English words and spell every word correctly in the contest. Only winners in regional (地区的) contest can enter the national contest. It’s many children’s dream to win the regional contest and go to Washington, D. C. The final winners will be called the Spelling Bee. 4 . Do you also think they are great?
A. If you spell it right B. Not too many Chinese students know it C. It is held in late May or early June of each year D. The children like the sports a lot E. It means they have worked hard |
【题目】
Lost: My pencil box I am Jenny. I lost it this morning. It is blue and brown. An eraser, three pens and a ruler are in it. My telephone number is 456-2536. |
Found: A computer game Is it yours? My name is Gina. Please find me in Classroom 5E or call me at 438-2356. |
Lost: A watch It is black and white. I lost it in the playground. I must find it. Please Call Eric at 376-5698 or e-mail me at eric2013@gfimail.com |
【1】The pencil box is ______.
A.blue and blackB.black and whiteC.blue and brown
【2】Jim lost his computer game. He can call ______.
A.JennyB.GinaC.Eric
【3】We can know that ______.
A.Gina lost her pencil box.
B.Jenny’s telephone number is 456-2356.
C.Eric lost his watch in the playground.