题目内容
【题目】
![]()
【1】What is this?
A. A notice. B. An advertisement.
C. An application. D. An interview.
【2】Who is this most probably written for?
A. Parents. B. Children.
C. Pupils. D. Guides.
【3】What is NOT mentioned about the trip?
A. Days of the trip. B. Places to visit.
C. Price of the trip. D. Meals during the trip.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【解析】
试题分析:本文是一则广告,介绍了暑期北京七日游的浏览景点、交通方式、住宿、饮食及联系方式等等。
【1】B 细节理解题。题意:这是一篇什么?What is this? A. A notice.通知;B. An advertisement.广告C. An application.申请书;D. An interview.调查。这是一篇北京七日游的旅游广告。故选B。
【2】A 推理判断题。题意:作者最有可能是谁?A. Parents.父母;B. Children孩子;C. Pupils小学生;D. Guides. 导游。本文是一则北京七日游的广告,打广告的最有可能是导游。故选D。
【3】C 细节理解题。题意:有关旅行的什么未提及? A. Days of the trip.旅行的日子,今天暑假共七天,提到了;B. Places to visit.参观的地点,北京的几大景点,提到了;C. Price of the trip.旅行的价格,未提到; D. Meals during the trip.旅行期间的餐饭,三餐供应,提到了。故选C。
【题目】Pakistani girl Malala Yousafzai is the youngest ever to win the Nobel Peace Prize. She has become the voice of girls throughout the world.
Born in Swat Valley in Pakistan in 1997, Malala lived a quiet life until 2009, when the Taliban(塔利班), an Islamic organization of violence(暴力)took control of her village. 【1】 they believe educating girls is against Islam. But Malala didn’t agree. She wouldn’t give up her education and kept going to school. 【2】“What is wrong with us girl students? We want all girls to get their schools back," she wrote. Her hard work encouraged many young girls in Swat Valley.
【3】On Oct 9, 2012, when Malala was taking a bus home, a Taliban man got on the bus with a gun in hand. A bullet immediately hit her in the face. Luckily, the shot didn’t kill her. She was taken to a hospital in the UK. The shot didn’t kill her courage, either. 【4】 Her courage made her famous.
She has spoken at the United Nations, met world leaders and written a book, I Am Malala.
On Oct 10, 2013, the EU awarded Malala their top human rights prize. They said, “She is an icon(符号)of courage for all teenagers who dare to follow their aspirations(愿望).”
![]()
A. However, her actions also put her in danger. B. They stopped girls from getting an education. C. Now she is still calling for education rights for girls. D. And she started to write a blog against the Taliban. |
【5】What may be the best title for this passage?
A. Dreams of peace B. A gun shot in Pakistan
C. Voice of courage D. Education rights for girls