题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Do you know how to play a game called "Musical Chairs"? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some ways of making music. You may use a piano or any other musical instrument if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
Put the chairs in a line. The chairs may be put in twos, back to back. A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
The game is easy. When the music starts, the players walk around the chairs. Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If the music is fast they should walk quickly. If the music is slow, they should walk slowly.
The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on the chairs. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out.
At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.
(1)If ten people are playing musical chairs, you must begin with _______.
A.ten chairs
B.nine chairs
C.eleven chairs
D.one chair
(2)Which of the following is not suitable for playing musical chairs? _______.
A.A piano
B.A radio
C.A telephone
D.A tape recorder
(3)The chairs should be put _______.
A.with the desks
B.before the winner
C.in a line
D.all over the room
(4)When the music starts, the players must _______.
A.walk around the chairs
B.run about the room
C.sit on the chairs
D.jump around the chairs
(5)Which of the following statements is NOT true?
A.The game “Musical Chairs” is not difficult to learn.
B.The game “Musical Chairs” needs some chairs, some people and some music.
C.The winner sits on the last chair when the music stops.
D.If the person plays music, he can see the people in the game.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】本文是对一个叫作“音乐椅子”的游戏的介绍,主要介绍的是怎样做这个游戏及怎样算是淘汰或胜出。
(1)推理判断题。题意:如果有十人个做音乐椅子游戏,开始你必须有多少椅子?A.ten chairs十把椅子;B.nine chairs九把椅子;C.eleven chairs十一把椅子;D.one chair一把椅子。根据第四段内容,每次音乐停止时,淘汰一会没有坐到椅子的玩家,即每次椅子都比人少一。10-1=9.故选B。
(2)推理判断题。题意:下面哪一个不适合作音乐椅子游戏?A.A piano一台钢琴;B.A radio一台收音机;C.A telephone一部电话;D.A tape recorder一台录音机。做这个游戏需要椅子和音乐播放设备,电话机是通讯设备,不是音乐播放设备。故选C。
(3)细节理解题。题意:椅子应该怎样放?A.with the desks和桌子放在一起;B.before the winner放在获胜者之前;C.in a line排成一排;D.all over the room房间里到处放。由第二段第一句:Put the chairs in a line.可知,椅子应该排成一行。故选C。
(4)细节理解题。题意:当音乐开始时,选手们必须做什么?A.walk around the chairs绕着椅子走;B. run about the room在房间里跑;C.sit on the chairs坐在椅子上;D. jump around the chairs跳过椅子。根据短文第三段中的:When the music starts, the players walk around the chairs.可知:当音乐开始时,选手们绕着椅子走动。故选A。
(5)推理判断题。题意:下列陈述哪一个不对?A.The game “Musical Chairs” is not difficult to learn音乐椅子游戏不难;B.The game “Musical Chairs” needs some chairs, some people and some music.游戏音乐椅子需要一些椅子、人和音乐;C.The winner sits on the last chair when the music stops.获胜者当音乐结束时坐在最后一把椅子上;D.If the person plays music, he can see the people in the game.如果这个人播放音乐,他可以看到游戏中的人。由第四段第一句:The person playing music cannot see the people in the game.可知,播放音乐的人看不到游戏中的人。故D错。选D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Rock climbing did not become a sport until late in the 1900s. But now it has become a popular outdoor activity. While rock climbing may still be necessary for mountain climbing, most people just climb low mountains for fun.

If you have ever done rock climbing, you will know that it is not a very easy sport. Indoor and outdoor rock climbing both need practice. What most people don't know is that rock climbing is one of the sports that depends on your body and mind.

To climb successfully, one must ____. One of the important rules is to always have three parts of your body on the rock face. Another important rule is that your arms only hold you close to the rock face while your legs are pushing you up, the closer you are to the rock face, the easier it is to climb.

Rock climbing is a wonderful sport. Once you start to learn how to climb, you'll find more fun. People who like games such as chess playing or problem-solving may love rock climbing, because they are nearly the same in the way of thinking. For anyone who wants to get into beautiful shape, rock climbing is a fun and good way. Anyone who enjoys a difficult game and loves the outdoors should think of taking rock climbing as a new hobby.

1When did rock climbing become a sport?

2What does rock climbing depend on?

3Why do the chess players like rock climbing?

4Who should think of taking rock climbing as a new hobby?

5Rock climbing is a very easy sport, isn't it?

6What can be filled in the blank of the passage?

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Li Ruyan, 13 years old, did something special last summer with his classmates in Shanghai. They worked in groups with traffic police at different crossroads in the city. Holding small red flags, the students helped keep order and stopped people from jaywalking(乱穿马路). As a part of the school project, Li's school has encouraged its students to do more community(社区) work. After the half day of exhausting work Li told himself not to jaywalk anymore.
“I think through community work we get to help others and, more importantly, we grow a sense of responsibility(责任感),” he said.
Community service is an important part of education for teenagers around the world. In the US and Canada, high school students need to finish 40 hours of community service before graduation. In America, those who have finished 1,400 hours of community work can be awarded nearly $ 5, 000(33, 000 yuan).
Chinese students today do more community work, too. For example, starting from 2010, Sichuan high school students have been asked to do 10 days of community work. It will become part of their school grade.
Qian Lijun, 16, and her classmates in Suzhou, Jiangsu went to a local elder care home this winter. They put Spring Festival couplets (对联) on the walls and cheered up the people living there.
Li Xiaotian, 15, in Anshan said he used to clear flyers (小广告) from telephone poles (电线杆) with his classmates. They brought tools, towels and buckets and worked for three hours in the summer sun. “It was tiring, but seeing the clean poles without ugly ads — we really felt proud,” he said.
(1)What was the special thing Li Ruyan did last summer?
A.He joined a special group of Class13.
B.He become a policeman.
C.He stopped people from talking.
D.He helped the traffic police at a crossroad.
(2)From this passage we know that _______.
A.Li Ruyan's school is in the middle of a big city.
B.Li Ruyan and his classmates think it is good for them to do some community work.
C.Li Ruyan and his classmates do some community work every day.
D.Li Ruyan and his classmates often hold small flags when they cross the roads.
(3)Community service _______.
A.has become a very important part of education only in China.
B.is very important in school education in some foreign countries.
C.is the only part of the school project for teenagers around the world.
D.needs students to finish at least 1,000 hours of community work.
(4)In which country the students need to finish forty hours of community work before graduation?
A.In the United States and Canada
B.In China
C.In Canada
D.In the US
(5)Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.The students in Suzhou visited the old people's home.
B.The students in Shanghai helped people to keep the traffic rules.
C.The students in Sichuan have not been asked to do community work
D.The students in Anshan cleaned the walls in the summer sun.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网