题目内容
任务型阅读
阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
A 10-year-old boy decided to learn judo(柔道)despite(尽管)the fact that he had lost his left arm in a car accident.The boy began lessons with an old Japanese judo teacher.The boy was doing well, so he couldn't understand why, after three months of training, the master had taught him only one move.
“Master,” the boy finally said, “shouldn't I be learning more moves?”
“This is the only move you know, but this is the only move you'll ever need to know,” the teacher replied.Not quite understanding, but believing in his teacher, the boy kept training.Several months later, the teacher took the boy to his first competition.
Surprising himself, the boy easily won his first two matches.The third match proved to be more difficult, but after some time, his opponent(对手)became impatient and charged(紧张); the boy skillfully used his one move to win the match.Still amazed by his success, the boy was now in the final.
This time, his opponent was bigger, stronger, and more experienced.The match started, and the boy soon appeared to be overmatched.Thought that the boy might get hurt, the judge called a time-out.He was going to stop the match when the teacher appeared.
“No,” the teacher insisted, “Let him continue.”
Soon after the match continued, his opponent made a careless mistake.Immediately, the boy used his move to pin(压住)him.The boy won the match and the competition.He was the winner.
On the way home, the boy and the teacher reviewed every move in each and every match.Then the boy got up the courage to ask what was really on his mind.
“Teacher, how did I win the competition with only one move?”
The teacher answered.“First, you've almost mastered one of the most difficult throws in all of judo.Second, the only known defense(防卫)for that move is for your opponent to grab your left arm.”
解析:
|
1.advantage 2.although/though 3.competition 4.stronger 5.experienced 6.beginning 7.afraid/worried 8.finally 9.difficult 10.win |
任务型阅读
阅读下面的短文,从文后方框中选择恰当的句子填入文中空白处。
When you read this sentence, the population of the earth has grown by 10 people.1_________
Most of these new people are born in developing countries.2_________
In the developed countries of Europe and North America, the population is growing very slowly. This is because women in these countries have, on average(平均), only one or two children. 3_________
In the developing countries, more than one billion people already live below the poverty line (贫困线).
4_________ Children get little or no time at school and suffer from many kinds of diseases.
The UN has said that the world’s population will reach 12.5 billion people by the year 2100. If the number makes your head spinning(眩晕), you’re not alone. Many experts are worrying that so fast population growth could have very bad results. 10_________
|
A. These countries are found in much of Africa, South America and parts of Asia. B. These people don’t have enough food to eat and they live in poor housing. C. That may not sound much, but it’s about 14,000 people per hour. D. But in the developing countries, many women have five or more children. E. It could hurt the environment and increase the number of poor people. |