题目内容

任务型阅读

阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

  A 10-year-old boy decided to learn judo(柔道)despite(尽管)the fact that he had lost his left arm in a car accident.The boy began lessons with an old Japanese judo teacher.The boy was doing well, so he couldn't understand why, after three months of training, the master had taught him only one move.

  “Master,” the boy finally said, “shouldn't I be learning more moves?”

  “This is the only move you know, but this is the only move you'll ever need to know,” the teacher replied.Not quite understanding, but believing in his teacher, the boy kept training.Several months later, the teacher took the boy to his first competition.

  Surprising himself, the boy easily won his first two matches.The third match proved to be more difficult, but after some time, his opponent(对手)became impatient and charged(紧张); the boy skillfully used his one move to win the match.Still amazed by his success, the boy was now in the final.

  This time, his opponent was bigger, stronger, and more experienced.The match started, and the boy soon appeared to be overmatched.Thought that the boy might get hurt, the judge called a time-out.He was going to stop the match when the teacher appeared.

  “No,” the teacher insisted, “Let him continue.”

  Soon after the match continued, his opponent made a careless mistake.Immediately, the boy used his move to pin(压住)him.The boy won the match and the competition.He was the winner.

  On the way home, the boy and the teacher reviewed every move in each and every match.Then the boy got up the courage to ask what was really on his mind.

  “Teacher, how did I win the competition with only one move?”

  The teacher answered.“First, you've almost mastered one of the most difficult throws in all of judo.Second, the only known defense(防卫)for that move is for your opponent to grab your left arm.”

答案:
解析:

  1.advantage

  2.although/though

  3.competition

  4.stronger

  5.experienced

  6.beginning

  7.afraid/worried

  8.finally

  9.difficult

  10.win


练习册系列答案
相关题目
任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题。

1) DIY, which means Do It Yourself, is quite popular in UK. Lots of stores and supermarkets sell DIY things. TV programs show people how to DIY.
2) English people like DIY. There is a saying in UK----“As Englishman’s home is his castle”. Huge numbers of people spend their holidays making their homes beautiful “castles”. If there is anything that needs fixing around their homes, such as painting the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They share DIY experience with their friends. More and more people have discovered the joy of DIY. Sometimes people also DIY for saving money. With the economic downturn at present, many people cannot afford a big house. They are looking at how they can make their house better without spending a lot of money. It is not surprising that DIY is so popular.
3) DIY can be difficult. There is a huge market for DIY furniture which people need to get together themselves with a few basic tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can’t understand the instructions. Sometimes the instructions are simple and clear, but the furniture itself is difficult to build. One thing is for sure, though most DIY projects are started with the best intentions. Many of them may not get finished. DIY can also be dangerous. For example, anything electrical should be done by a professional worker. Unluckily, many people don’t care about this warning and put themselves in danger. It is reported that in just one year over 230,000 people were hurt while doing DIY in UK, including 41,000 who fell off ladders.
4) Therefore, DIY can bring us fun and help us save money, but it is not always as easy as it is thought to be if we bite off more than we can chew. Maybe factories should make products that are easier and safer for us to DIY.
【小题1】根据短文内容完成句子填空(每空一词)
In the first paragraph, we can know ___________ ___________ DIY is in UK.
【小题2】根据短文内容完成句子填空(每空一词)
The second paragraph tells us ___________ ___________ why people like DIY.
【小题3】根据短文内容完成句子填空(每空一词)
The examples in the third paragraph show that DIY can be ____________ and ___________.
【小题4】把短文中的划线句子翻译为汉语。
___________________________________________________________________________
【小题5】在文中找出下面句子的同义句,并抄写在横线上。
We do something that is much too difficult for us.
____________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网