题目内容

【题目】阅读理解
B
One of my best friends went abroad to enjoy her holidays, so the job of looking after her dog Missy has been given to me. A few months ago, Missy came to my friend's house. She looked terrible. She has been abused for a long time.
When we first visited my friend and Missy, my friend had to gently pull her over on a lead (牵绳) to get her to come to us. She wanted to come but afraid to do so—the poor, beautiful thing. Clearly Missy came to the right home. My friend has given birth to a baby of his own and shows the love of a mother. This is just what Missy needs. Thanks to the love of my friend, she has changed into a new dog step by step. Sadly, she is still afraid of strange humans. I hate to imagine what the dog must have gone through.
Now, Missy trusts me completely, so I can touch her berry(肚皮).While standing, she will jump up so gently to be closer to me, putting her paws(爪子)on my legs as she looks at me with those beautiful eyes.
Missy is really brave. She has the courage to try again, to open her hearts, and to know that not everyone is the same kind of people as before. Keep it in mind that tomorrow is another day.
(1)The underlined word "abused" in the first paragraph means__________.
A.保护
B.喂养
C.虐待
D.挨饿
(2)The writer felt _________ when she first saw Missy.
A.proud and relaxed
B.sorry and caring
C.afraid and angry
D.sad and disappointed
(3)The writer thought it was good for Missy to stay with her friend __________.
A.because her friend could offer the love of a mother to Missy
B.because her friend had more free time to take care of Missy
C.because her friend stayed long at home and felt quite lonely
D.because her friend helped Missy to accept different people
(4)The fourth paragraph mainly tells us _________.
A.the writer has learned the skills to communicate with Missy
B.the writer has made Missy understand and follow her orders
C.the writer has succeeded in winning the trust of Missy
D.the writer has come to realize that Missy is a beautiful dog
(5)According to the passage, what is the writer's suggestion?
A.No future in the past.
B.Every dog has its day.
C.All efforts will pay off.
D.Never too late to mend.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)C
(5)A
【解析】这篇文章主要介绍了作者和Missy的之间发生的一些事情,作者告诉我们明天是新的一天.
⑴C 词义猜测题.根据上文A few months ago,Missy came to my friend's house.She looked terrible.She has been abused for a long time.几个月前,Missy 来到我的朋友的家里,它看起来很糟糕,她被虐待了很长一段时间.可知它看起来很糟糕.结合选项,应说她被虐待了很长一段时间.所以abused意为虐待.故选C.
⑵B 细节理解题.根据第一行句子A few months ago,Missy came to my friend's house.She looked terrible.She has been abused for a long time.几个月前,Missy来我朋友的房子.她看起来很糟糕.她已经受虐了很长一段时间.和第二段第一行句子When we first visited my friend and Missy,my friend had to gently pull her over on a lead (牵绳) to get her to come to us.当我们第一次拜访了我的朋友和Missy,我的朋友不得不轻轻用绳牵着她来到我们这.可知当作者第一次看见Missy,作者感到惋惜和关怀.故选B.
⑶A 细节理解题.根据第二段第二行句子My friend has given birth to a baby of his own and shows the love of a mother.This is just what Missy needs.我的朋友生了一个自己的宝贝,表现出了一个母亲的爱.这正是Missy所需要的.可知因为她的朋友可以为Missy提供一个母亲的爱.故选A.
⑷C 细节理解题.根据第四段内容及其句子Now,Missy trusts me completely,so I can touch her berry(肚皮).While standing,she will jump up so gently to be closer to me,putting her paws(爪子)on my legs as she looks at me with those beautiful eyes.现在,Missy完全信任我,所以我可以触摸她的肚皮.站立的时候,她会轻轻地跳起来接近我,把她的爪子放在我的腿上用那双美丽的眼睛看着我.可知这段主要说作者成功地赢得了Missy的信任.故选C.
⑸A 细节理解题.根据整篇文章内容及其最后一段句子Missy is really brave.She has the courage to try again,to open her hearts,and to know that not everyone is the same kind of people as before.Missy真的很勇敢.她有勇气再试一次,打开她的心,知道不是每个人都是和以前一样的人.Keep it in mind that tomorrow is another day.记住,明天又是新的一天.可知作者的建议是过去没有未来.故选A.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 You may know about “junk food” like French fries. But do you know about “junk sleep”

Recently, a British survey found that electronic(电子的) products in teenagers’ bedrooms are affecting(影响) their sleep.

The survey was done among 1000 British kids from 12 to 16.It found that 30% of them got just 4 to 7 hours of sleep every day. But doctors say they need 8 to 9 hours.

Almost a quarter of the kids said they fell asleep more than once a week while watching TV, listening to music or using other electronic products.

“This is very worrying” said Dr. Chris Idzikowskia British expert“We call it ‘junk sleep’It means you don’t get enough sleep and the quality of the sleep is bad, too. If you don’t get a good restyou don’t perform well in school the next day.”

The survey found that 40% of the kids felt tired each daywith girls between 13 and 16 feeling the worst. Nearly all the teenagers have a cellphonean iPad or a TV in their bedrooms. And many of them have all the three.

1This passage is mainly about ________.

A.junk foodB.junk sleepC.electronic products

2________of the children in the survey sleep only 4 to 7 hours a day.

A.200B.300C.500

3“Junk food” and “junksleep” are similar to each other in the way that ________.

A.they are both low in quality(质量)

B.they are both produced in factories

C.they are both good for people’s health

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Teenagers need 4 to 7 hours of sleep each day.

B.Few of the teenagers have a cellphone in their bedrooms.

C.Teenagers spend too much time on electronic products.

5Which of the following is the best solution to the problem?

A.Parents watch TV together with their children.

B.Make teenagers not use any electronic product.

C.Make teenagers limit(限制) their use of the electronic products.

【题目】阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填入一个恰当的词,使短文内容完整、通顺,并将所填单词填写在答题卡上相应的题号后。
I packed, and was ready to leave for my two-day trip. I had been busy with my work. I had made p for the trip for the last few days, and I expected to get r for several days. As I got into the car to leave, my mind flew to my kids.
How to keep in touch with your kids when you're busy or far away is a dilemma(两难的问题) many fathers have. Men like to focus special attention on one thing for a long p, but this can lead to trouble. Moving from work to family isn't always an easy thing. And if you don't s your kids that you're thinking about them, they may think that you don't care.
As I started down the road, I suddenly stopped to t back to my house and wrote a short message on a c of cards to each of my children. I put each in a “secret” place where I knew they'd find it. When I called the next night, they both said e, “Daddy, I got your card. When did you do that?”
I was moved when I heard these words. What I had never thought was that a small thing had a big influence on my kids. It proved(证明) that they were in my heart. And distance (距离) couldn't s them from their father. To my satisfaction, they feel “love” of their father. This v experience encouraged me to continue to do the small things to be a responsible father.
As fathers get much busier and have to work longer hours, they usually pay l attention to the small things. Don't miss the good chances to let your kids see how important they are.
Take a moment to do a small thing for your kids. It won't s small to them.

【题目】通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的 ABC 三个选项中选出一个最佳答案。

Peter kept his eyes on the ground. He felt like there was a heavy weight on his shoulders(肩膀) on his way home. How could he __________scoring that goal(进球) ? He let all his teammates_________. His team had lost the game because of him.

As soon as he walked through the door, his father asked, "What's wrong, son?" Peter’s __________were written all over his face. “I lost the game,” Peter replied. Then he went into his room without another word. Ten minutes later, Peter heard his father knocking(敲) on his bedroom door. He opened the door to let him in. “Look, Peter. I don’t know what happened. But whatever it was, don’t be too______on yourself.” Peter said, “I lost the game, dad. They’ll probably _______let me play again.”“Soccer is about team ________. You’re not the only reason your team lost. If you have a good team, you should____each other.

Besides, winning or losing is only half the game. The other half is learning how to communicate(交流) with your teammates and learning from your __________.” said his father. What his father said made Peter think carefully.

The next day Peter went to soccer practice with courage( 勇 气 ). “Hey, guys,” he said to his teammates. “I’m really sorry about yesterday. I think if we keep on working together as a team, we’re going to __________the next one.” To his surprise, his teammates all nodded(点头) in agreement. “Yeah,” they said, “don’t worry about it. It’s never just one person’s problem. We should think about how we can do it better next time. Peter smiled. It made him feel __________to know that he was on a winning team.

1A.practiceB.missC.finish

2A.downB.inC.up

3A.changesB.feelingsC.thanks

4A.hardB.easyC.free

5A.alwaysB.neverC.often

6A.problemB.spiritC.education

7A.talk withB.argue withC.disagree with

8A.parentsB.dreamsC.mistakes

9A.winB.loseC.fix

10A.sadB.luckyC.crazy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网