题目内容

【题目】Liu Mei,13,is pretty and smart. But many students try to stay away from her because Liu’s mom has AIDS(艾滋病). Liu’s father has died of AIDS. Luckily Liu doesn’t get it.

AIDS means “fear”(惧怕) for most people. “Nobody wants to play games with me. They call me names behind my back. Even a teacher turns her back on me now,” said Liu.

Liu’s mother didn’t know what happened to her daughter until one day Liu came home with her nose bleeding(流血的). “She fought with one of her classmates who said something bad about her father,” Liu’s mother said, “My heart really hurt. My daughter did nothing wrong!”

“People are afraid of AIDS because they know little about it,” said Wang Chongrun,Wang went to the village and gave lessons about AIDS to the people there.

“Many of these children are just as healthy as others, “Wang said, “Even if they have AIDS, it’s still safe to eat and play with them. They need our love and understanding. A friendly smile means a lot to them!”

【1】Who wants to play games with Liu Mei?

A. Her classmates B. Her teachers. C. Nobody

2Why do many students try to stay away from Liu Mei?

A. Because her parents got AIDS.

B. Because she got AIDS.

C. Because she isn’t friendly.

3Who fought with Liu Mei?

A. Her mother

B. Her father

C. One of her classmates

4What did Wang Chongrun do in the village?

A. He gave lessons about AIDS to the people there .

B. He did nothing.

C. He visited the village.

5What should you do if you meet a man who has AIDS?

A. Run away

B. Give a friendly smile.

C. Fight with him

【答案】

【1】C

【2】A

【3】C

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:短文大意:刘梅——个13岁的女孩,由于父母得了艾滋病,其他学生都远离她。甚至由于她的同学说了一些她爸爸的坏话而与别人打架。王冲润经常在村庄给那里的人们宣传关于艾滋病的常识。告诉他们,对于艾滋病患者,我们要更多地去关爱。

【1】C细节理解题。根据短文中的句子AIDS means fear(惧怕) for most people. Nobody wants to play games with me.可知,没有人愿意与刘梅一起做游戏。答案为C。

【2】A 细节理解题。根据短文中的句子But many students try to stay away from her because Lius mom has AIDS(艾滋病). Liu’s father has died of AIDS.可知,很多学生远离刘梅的原因是她的父母得了艾滋病,怕感染。故答案为A。

【3】C细节理解题。根据短文中的句子She fought with one of her classmates who said something bad about her father,”可知,刘梅与她的一位同学打架,由于她的同学说了一些她爸爸的坏话。答案为C。

【4】A细节理解题。根据短文中的句子Wang went to the village and gave lessons about AIDS to the people there. 王在村庄给那里的人们宣传关于艾滋病常识答案为A。

【5】B细节理解题。根据短文中的句子They need our love and understanding. A friendly smile means a lot to them!”可知,对于艾滋病患者,我们要更多地去关爱。答案为B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网