题目内容

【题目】 If you had a chance to build a house for yourself how would you design it? What would it look like?

There was once a carpenter(木匠)who is good at _______ houses. He had no other skills and his boss was very nice, _______ he worked for his boss one year after another. _______ 10 years of working for the same company, he finally got tired of it and _______ to give up the job. He wanted to try something _______.

However, after hearing this, his boss asked him to _______ to build one final house before he left the team. The carpenter _______ agreed although he didn't want to do this kind of work anymore. He built the house, but his _______ wasn't in it. He rushed to finish the job quickly. It was the _______ house that he had ever built.

When he finished, his boss came to ________ him. Seeing the house, he said nothing. He paid the ________. He then said. "I wanted to do something special for you to say thanks ________ your 10 years of hard work. You have built so many ________ houses for other people these years, but not one of ________... so I'm giving you this house as a gift."

Surprised, the carpenter was speechless. He had never ________ his boss would give him such a big gift. If he knew he was building his own house, he would do it more differently. He regretted building his final house so poorly.

1A.repairingB.checkingC.cleaningD.building

2A.andB.orC.soD.but

3A.AfterB.BeforeC.SinceD.Until

4A.acceptedB.decidedC.turnedD.preferred

5A.honestB.newC.luckyD.terrible

6A.refuseB.considerC.helpD.return

7A.evenB.justC.onlyD.still

8A.headB.heartC.armsD.legs

9A.badB.worstC.goodD.best

10A.beatB.suggestC.seeD.encourage

11A.workerB.bossC.memberD.stranger

12A.toB.ofC.atD.for

13A.terribleB.boringC.beautifulD.satisfied

14A.himselfB.yourselfC.myselfD.herself

15A.thoughtB.saidC.regrettedD.doubted

【答案】

1D

2C

3A

4B

5B

6C

7D

8B

9B

10C

11A

12D

13C

14B

15A

【解析】

本文讲述了一位工匠建了很多房子,他在同一家公司工作了10年,厌倦了,想要放弃这份工作。他的老板同意了,让他帮助建最后一座房子。这个工匠同意了。他没有把心放在这座房子上,而且建得非常快。但是,最后老板决定把这座房子送给他。他很后悔把这座房子建的这么差。

1

句意:从前有一个木匠,他很擅长建房子。

A. repairing修理,B. checking检查,C. cleaning打扫,D. building建立。根据前文的“If you had a chance to build a house for yourself how would you design it?”可知,此处表示建房子,故选D

2

句意:他没有其他技能,而且他的老板很好,所以他一年又一年地为他的老板工作。

A. and而且,B. or或者,C. so所以,D. but但是。前半句表示他没有其他技能,他的老板很好,后半句表示他一年又一年为他的老板工作,前后表示因果关系,故选C

3

句意:在同一家公司工作了10年后,他终于厌倦了,决定放弃这份工作。

A. After在……之后,B. Before在……之前,C. Since自从,D. Until直到。根据前文的“he worked for his boss one year after another.”可知,他工作了10年之后,故选A

4

句意:在同一家公司工作了10年后,他终于厌倦了,决定放弃这份工作。

A. accepted接受,B. decided决定,C. turned转动,D. preferred更喜欢。根据“he finally got tired of it”可知,他厌倦了,因此决定放弃这份工作。故选B

5

句意:他想要尝试一些新东西。

A. honest诚实的,B. new新的,C. lucky幸运的,D. terrible可怕的。根据前文的“ 10 years of working for the same company, he finally got tired of it and ___4___ to give up the job”可知,他厌倦了在同一家公司工作,因此要尝试一些新的东西。故选B

6

句意:但是,他的老板听了之后,要求他在离开团队之前帮忙建造最后一座房子。

A. refuse拒绝,B. consider考虑,C. help帮助,D. return回来。根据后文的“The carpenter ___7___ agreed although he didn't want to do this kind of work anymore.”可知,此处表示老板要他帮助建一座房子,help to do sth“帮助做某事”,故选C

7

句意:木匠虽然不想再做这种工作了,但他还是同意了。

A. even甚至,B. just只是,C. only仅仅,D. still仍然。根据“although he didn't want to do this kind of work anymore.”和“He built the house,”可知,此处表示尽管不想再做这种工作了,他还是同意的,故选D

8

句意:他建了房子,但他的心不在这件事上。

A. head头,B. heart心脏,C. arms胳膊,D. legs腿。根据后文的“He rushed to finish the job quickly.”可知,他很快就匆忙地完成工作,因此他的心没有在这座房子上。故选B

9

句意:这是他所建过的最糟糕的房子。

A. bad坏的,B. worst最糟糕的,C. good好的,D. best最好的。根据前文的“He built the house, but his ___8___ wasn't in it. He rushed to finish the job quickly.”可知,他在建这座房子时,没有用心,而且建得非常匆忙,因此这座房子建的不好,根据ever可知,此处用最高级。故选B

10

句意:当他完成时,他的老板来看他。

A. beat拍打,B. suggest建议,C. see看见,D. encourage鼓励。根据后文的“Seeing the house, he said nothing.”可知,老板来看他,故选C

11

句意:他付钱给工人。

A. worker工人,B. boss老板,C. member成员,D. stranger陌生人。根据前文的“When he finished, his boss came to ___10___ him.”可知,此处表示他建完了房子,要给工人付钱,故选A

12

句意:我想为你做点特别的事,对你10年来的辛勤工作说声谢谢。

A. to向,B. of……的,C. at在,D. for为了。thanks for sth“谢谢你做了某事”,故选D

13

句意:这些年来,你为别人建造了那么多漂亮的房子,却没有一个是为你自己的……所以我把这栋房子作为礼物送给你。

A. terrible可怕的,B. boring无聊的,C. beautiful漂亮的,D. satisfied满意的。根据后文的“If he knew he was building his own house, he would do it more differently. He regretted building his final house so poorly.”可知,他这次建的房子非常差,是不同的,因此他给其他人建了很多漂亮的房子。故选C

14

句意:这些年来,你为别人建造了那么多漂亮的房子,却没有一个是为你自己的……所以我把这栋房子作为礼物送给你。

A. himself他自己,B. yourself你自己,C. myself我自己,D. herself她自己。根据前文的“You have built so many ___13___ houses for other people these years,”可知,他这些年为其他人建了很多房子,没有为自己建房子,主语是you因此用代词yourself。故选B

15

句意:他从来没有想到他的老板会给他这么大的礼物。

A. thought认为,B. said说,C. regretted后悔,D. doubted怀疑。根据后文的“If he knew he was building his own house, he would do it more differently.”可知,此处表示如果他知道这是在建自己的房子,因此推断他没有想到他的老板会把这座房子给他。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, an expert in time management gave a group of business students a lesson that they would never forget.

As he stood in front of the group, he said, "Okay, time for a quiz. "He then_______ a wide— mouth jar(罐)and put it on the desk. Then he carefully placed some baseballs, one by one, into the jar _______ it couldn't hold one more. He asked," Is this jar full?"

"Yes," answered all the students. "Really?" Then he put some small _______ into the jar and asked the students the same question. "Probably not," one of them answered. "Good!" he replied.

He poured a bag of sand into the jar. It went into all the space left _______ the baseballs and the stones. Once more he asked the question, "Now, is it full?" All the students agreed.

To their _______, the expert poured orange juice into the jar slowly. All the students were quite shocked to see that the "full jar could still _______so much orange. "Now, it is full, the expert said finally.

In fact, living a life is just like filling a jar. Making the best use of time is_______we should remind ourselves to do when plenty of things remain to be dealt with. "The juice means, "the teacher added before the class ended, "no matter how _______ your life is, there is always something more to enjoy as long as you want. This is exactly what I want to tell you today. "

1A.sold outB.took outC.gave out

2A.untilB.thoughC.unless

3A.stonesB.baseballsC.bags

4A.againstB.exceptC.between

5A.joyB.surpriseC.regret

6A.provideB.requireC.hold

7A.whyB.whatC.how

8A.fullB.successfulC.traditional

【题目】请阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 使短文意思通顺,并在答题卡上将选项涂黑。选项中有一项为多余项。

CCTV news hosts seem to have nothing to do with livestream (直播)stars, but these two groups broke the divide and came together for a special live broadcast.

On April 6, Buying Hubei, a nationwide online show kicked off.1 They worked together to help with the sales of companies in Hubei province that have been affected by CO VID-19 outbreak. Netizens were surprised by Zhu's humor during the livestream.2.

From hot dry noodles to navel oranges (脐橙),the show showed 16 products, all from cities in Hubei province. 3 Nearly 11 million people watched the pair trying different local food and repeatedly recommending (推荐)viewers to place orders. They helped sell more than 40 million yuan worth of Hubei-produced products within hours, according to media reports.

Hubei is known as the land of fish and rice.4 Its farm produce, from lotus roots to oranges and mushrooms, could not make their way to the market for more than two months.

With the epidemic situation greatly improving, Hubei is trying to find its footing again — with the help of the nation. Chinese netizens said, "We are unable to fight the virus on the frontline. However, we are ready to help by placing orders for Hubei products."

5 This is partly because they think that it could be the best way of supporting Hubei, especially people there have experienced such difficulties in combating the virus, which fully reflects our Chinese traditional value: when one falls into difficulty, all other parties come to help.

A.It lasted about two hours.

B.CCTV held the program Buying Hubei.

C.Why do people show great interest in Buying Hubei?

D.They never thought the serious news host could be so funny.

E.Zhu Guangquan and Li Jiaqi hosted a show on Taobao Live.

F.To prevent the spread of the coronavirus, it was locked down.

【题目】 A friend invited us to help serve dinner at Tent City. A number of tents(帐篷)were set up for the homeless in the area.

They were 9 and 5 at the time. They had a lot of questions about how poor people lived in the world.

We talked through the reasons people end up in this type of situation and (A)_______ importance of creating a safety net for them, I explained that often, the only safety net is other people who are pleased to share some of their time and resources(资源).

The people we served were in age from the young to the elderly. Many of them were missing teeth or had dirty clothes. To my surprise, they were quite thankful that I had brought the boys. Many said how fun it was to have active, joyful children around.

After dinner, I saw my older son sitting together (B) some elderly gentlemen who were talking about sports in front of a small television set He was having a great time sharing and hearing stories.

As some people returned to their tents, (C) 我听见他告诉他们, "Thanks so much for coming to dinner with us. "I could see through their facial expressions that (D) what he said touched them greatly. I hugged(拥抱)him a little tighter as we left to go home because it touched me too.

It was a great reminder(提示)of how treating people with respect, no matter who they are, can lift all of us up.

1在文中(A)(B)的空白处分别填入适当的单词:________ ________

2将文中划线部分(C)译成英语: ____________________

3文中划线部分(D)改写为:____________________

4在文中① ② ③ 选出能填入"I took my two boys with me."的位置:____________________

5在文中找出能表达作者观点的短语:___________________

【题目】阅读短文,并按要求完成文后小题。

Many students have problems with vocabulary when preparing for tests. Here is some advice on how to memorize (记忆) new words. You can build up your English vocabulary with these methods.

Repeated encounters (反复遇见)

The usual way of “memorizing” new words is through repeating them while they’re still in your mind. However, simply repeating a word doesn’t seem to be useful. But the following way is helpful: repeated encounters. Words can be memorized more easily if they’ve been met at least seven times in your reading. So, read English magazines and newspaper from time to time.

Spacing and review

It’s necessary to make a plan of your memory work over a period of time. You’d better memorize words day by day instead of doing it in a single day. That’s why new vocabulary introduced in one lesson is reviewed in the next, and then in later lessons.

Use it or lose it

Putting words to use in interesting ways helps add them to your long-term memory. In a study of vocabulary learning, students who made up their own sentences with new words and read them aloud memorized them better than those who learned the words separately and silently. Besides, you can imagine a picture when memorizing a new word. That can help a lot.

Mix it up

Let’s face it — learning words can be really boring, but it doesn’t have to be. Thanks to the Internet, there are more interesting ways to get the job done. Try watching videos from English-speaking countries and copying the way they speak. You can even upload ( ) your own videos and try becoming a star yourself.

1完成句子You can memorize the words more easily if you meet them________in your reading.

2完成句子It’s necessary to make a plan of your memory work over________.

3回答问题What kind of students can memorize the words better?

__________________________________________________________________________________________.

4找出并写出全文的主题句

__________________________________________________________________________________________.

5将文中的画线句子翻译成汉语。

__________________________________________________________________________________________.

【题目】

6www.youthnews

https://www.youthnews/yourview

YOUTH

NEWS News School Life Your View Sport

Should Museum Entry Be Free

With International Museum Day coming up, today we are asking readers: Should museums be free or should people have to pay for a ticket? Let us know your view.

Comments (评论)

Museums are not only there for enjoyment; they are education. This is why they must be free. While museums need a huge amount of money to operate (运转)let the wealthy pay for it. The idea of a person or child interested in art not being able to view ()it because of cost is wrong.

cost is wrong

Krista Chen(US)- Age 15

Museums teach people about their past. This is part of our shared culture that should be available to everyone, rich or poor people should never be asked to pay an entrance fee (入场费)

Rob Sanchez (Australia)- age 17

There are no simple answers. Low ticket prices could help museums keep open. But businessmen should also provide museums with more money and other support. They have a social responsibility too.

Amber White (UK) –Age 16

I think museums should be free to the public. I do, however, think twice a year the museums should organize money-raising events to help pay for the cost of keeping open.

Li Mishao (China)-Age 15

1The four people are ___________________.

A.reporters on the websiteB.clerks in different museums

C.businessmen in an organizationD.readers from different countries

2What does Krista Chen suggest?

A.Museums must be free.B.Money-raising events should be organized.

C.Everyone should offer museums more help.D.People should only pay what they can afford.

3Who supports the idea of low prices?

A.Krista Chen.B.Li Mishao.C.Amber White.D.Rob Sanchez.

4Which of the following is right?

A.This is a discussion about education.B.Half of them agree with free entrance.

C.The website is generally for young people.D.An American girl mentions social responsibility.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网