题目内容

【题目】阅读填空(共2小题)

阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后第1~10小题的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。

Let’s face it: homework can be almost as frustrating (沮丧) for parents as it is for kids.Getting kids to do their homework can be a challenge, and when they do sit down to study, a lot of other problems can appear.

Doing homework may not be as fun as playing video games or chatting with friends, but it shouldn’t be something that kids hate.Your children’s assignments (任务) should help them build a skill or learn something new.

You can help by being a homework monitor, stepping in to answer questions or offer encouragement.This gives you a chance to see what they are learning and how well they understand the material.It helps you understand their learning style and shows you care about their education.

Many kids refuse to study by asking why they have to learn things they’ll never use in real life.If your son or daughter shows little interest in their assignments, you can make them seem more important by pointing out ways you use them in daily life.

If parents feel that their kids are overloaded (超负荷), they can talk about it with the teachers.If you think it takes your child too long to finish homework, try to make a decision whether the problem lies in having too much work or managing time poorly.

If your child complains of boredom while doing homework, give him or her the following suggestions:

Get help from friends: if your children are bored with an assignment, let them call a friend for help or invite a friend over to work on it with them.

Add physical activity: set mini-goals for homework and allow time for relaxing, jumping around, or a snack after each goal is completed.For a kid who can’t sit still, find active ways to study.

Turn the tables: let your children teach you a lesson.Let them give you a test on the things they have just learned.

【答案】

【1homework

【2skill

【3style

【4care

【5Problems/Difficulties

【6useless

【7Talk

【8take

【9boring

【10activities / things

【解析】

文章主要讨论了孩子作业的问题。对孩子和家长作业都是一大难题,但是至少孩子不应恨作业。所以就这个问题文章给出了一些建议。比如家长应该做一个作业的镜子,也就是帮助孩子解决一些问题给他们鼓励;让孩子知道学的东西在现实生活中具体可以运用到哪里;如果觉得孩子作业多那就和老师谈一谈;如果孩子抱怨做作业无聊就给他以下建议:让他找他的朋友帮忙,让他做适当的放松,让你的孩子测试你他今天所学的内容。

【1文章主要讲的是孩子作业的问题。故填homework。

【2根据文章第二段Your children’s assignments (任务) should help them build a skill or learn something new.可知填skill。

【3根据文章第三段It helps you understand their learning style…这帮助你了解他们的学习风格……所以本空填style。

【4根据第三段…and shows you care about their education.并且显示出你很关心他们的教育,故本空填care。

【5文章从第四段开始主要讨论了可能会面临的问题,故可填Problems/Difficulties。

【6根据文章第四段…you can make them seem more important by pointing out ways you use them in daily life.你可以通过指出一些实际用途来让他们知道这些知识很重要。可知孩子认为这些作业是没用的。故填useless。

【7根据文章第五段…they can talk about it with the teachers.可知该空填Talk。

【8根据文章第五段If you think it takes your child too long to finish homework…如果你觉得作业占据了孩子太多时间的话……。故填take。

【9根据文章倒数第四段If your child complains of boredom while doing homework, give him or her the following suggestions: 姑姑你的孩子抱怨做作业无聊的话,请给他以下建议。Boring 是boredom 的形容词形式。故填boring。

【10根据文章倒数第二段开头Add physical activity: 加一些锻炼活动。故填activities / things。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒) getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.

Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.

Winning the science and technology competition was "a surprise". Ann said, "I think it will have a great influence on my future."

Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).

Ann's prize includes $ 25,000 and a "once in a-lifetime expericnce" from Google for her Hollow Flashlight, which has no moving parts or batteries.

The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines, she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries - Hollow Flashlight.

In her project, Ann wrote "I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5℃ temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light."

A video of Ann explaining how she creatcd the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the Internet.

Though Ann was successful, she has not made a decision about her career path. Ann hopes that she can find a way to join her love of film and science together.

The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.

1In which part of a newspaper can we probably read this passage?

A. Travel. B. Culture. C. Technology. D. Advertisement.

2The first paragraph is written to be a(n) ________.

A. introduction B. warning C. argument D. discussion

3Paragraph 6 mainly tells us ________.

A. what Ann saw in the Philippines B. why Ann invented Hollow Flashlight

C. how Ann's family encouraged her interest D. what prize Ann got for Hollow Flashlight

4According to the passage, we learn ________.

A. easy to win the international science competition

B. Hollow Flashlight is safe, noiseless and can save energy

C. Ann has made a decision to be a scientist in the future

D. few people are interested in how Ann created the flashlight

【题目】阅读理解
It is true that people with better education are usually able to get better paying jobs. In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education don't. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But not all the people agree with this idea.

Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education in order to make more money in the future. This was probably one of the earliest purposes of education. In fact, if education is just a way to make a living, people don't need to spend so much time in school. They can get education for a living in a short time. Subjects like history and geography need not be taught to everyone. And people don't have to learn maths and languages so carefully. So it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.
So what is education for? Education is well—rounded and it should improve a man in many ways. It is not only to teach him to speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities. After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human. Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and most of all, take an interest in the world.
I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the only reason.
(1)People with better education usually __________.
A.have fewer chance to choose a good job
B.have more chances to get a good job
C.make less money than others
D.spend the best years making money
(2)The earliest education was probably to __________.
A.teach a man to think creatively
B.teach people to read good books
C.improve a man in many ways
D.help people make more money
(3)What does the underlined word “well—rounded” in Paragraph 3 mean in Chinese?
A.圆满的
B.崭新的
C.全面的
D.公平的
(4)It is expected that educated people will be able to ___________.
A.write good books by themselves
B.learn all the subjects very well
C.take an interest in the world
D.lead a richer life than others
(5)The passage mainly tells us that ____________.
A.making a living is not the only purpose of education.
B.people can get education in a short time.
C.people should study hard to get better paying jobs.
D.all subjects are very important for a way of living.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网