题目内容

The train started moving. It was packed with people of all ages. Most of them were working men and women and young college boys and girls. Near the window sat an old man with his son, who looked about thirty years old. As the train moved, the son was filled with joy because he was very excited at the scenery(景色) outside. He said in a high voice, “See Dad, the green trees and the scenery are very beautiful!” It made the other people feel very strange. Everyone started talking in a low voice about the old man's son. Suddenly, it started raining. Raindrops fell on the travelers through the opened window. Seeing the rain, the old man's son said happily, “See Dad, how beautiful the rain is!” Hearing these words, a young lady became angry with the man, as the raindrops were dropping on her new clothes. She couldn't help shouting at the noisy son and his father.

“Can't you see it is raining? You! Old man! If your son is not feeling well, get him to a mental hospital(精神病院) quickly and please don't disturb(干扰) us any more!” The old man's face turned slightly red and then in a low voice, he replied, “We are on the way back from hospital. He was blind at birth. Only last week he can see again. The rain and the nature are new to him. Please forgive him.” All the other people became quiet.

1.What did people think of the son's behavior? They thought he was .

A. lovely B. funny C. strange D. clever

2.What was wrong with the son when he was born?

A. He had mental illness. B. He couldn't see.

C. He couldn't hear. D. He couldn't walk.

3.Why did the young lady angry with the man? Because .

A. the scenery outside was beautiful B. it was raining

C. the raindrops were dropping on her new clothes D. the son was noisy

4.What do you think of the young lady?

A. She was friendly to the man. B. She was rude to the man.

C. She was clever. D. She was too noisy.

1.C 2.B 3.C 4.B 【解析】火车上有很多人,其中有一对父子,儿子的行为举止和所说的话让火车上的人都感到很奇怪。因为被从窗户飘进来的雨淋了衣服,一个年轻的女士还很生这对父子的气。当这个老人解释了年轻人的举止之后,所有的人都沉默了。 1.细节理解题。根据短文中It made the other people feel very strange. Everyon...
练习册系列答案
相关题目

British people pride themselves on their polite manners towards one another in public. They often use the word ‘sorry’—even when they don’t really mean it! Usually, if they want to ask a stranger for the time, they would start by saying ‘Sorry to bother you. Do you know what time it is?’ If they’re five minutes late for an appointment (约会), they would generally greet the person by saying ‘Sorry I’m late!’

They use the word ‘sorry’ in so many different situations that the meaning of the word has changed a little over time. The two main dictionary definitions (释义) of ‘sorry’ are: 1) feeling sad for someone else because of their problems or bad luck; 2) feeling regret because you’ve done something wrong. Now, think about this. Normally, when they want to ask a stranger a question, they start with ‘Sorry to bother you’. In this situation, they aren’t saying sorry because they feel sad for that person or because they feel regret.

So what does ‘sorry’ really mean? And why do British people use it so much? Well, in the British culture, saying ‘sorry’ is a way to be polite, especially to people who they don’t know very well. It’s also a very clever way to get what they want. In a recent experiment, an actor went up to a different strangers on a rainy day to ask if he could use their mobile phones in order to make a call. When he went up to one group of strangers and asked them without saying ‘sorry’ first, he was only 9 per cent successful in borrowing their phones. However, when he said ‘sorry’ to another group of strangers about the bad weather before asking if he could use their mobile phones, he was 47 per cent successful. So maybe saying ‘sorry’ is not just being polite, but it is also a good method to get what they want too!

Title: Why do 1. people say sorry?

Main points

Detailed information

The situations in which they say ‘2.

Asking for the time

Being 3. for an appointment

The change of the meaning of ‘sorry’

The two main 4. definitions of ‘sorry’;

Feeling sad for 5. problems or bad luck

Feeling regret 6. of one’s own mistakes

When British people ask a stranger a question by 7.

with ‘sorry’, they are saying sorry neither because they feel sad for that person nor because they feel regret.

The 8. meaning of ‘sorry’

A way to be polite

A good way to get 9. they want

The result of an experiment shows it’s 10. for one to succeed in borrowing a mobile phone by saying ‘sorry’.

1.British 2.sorry 3.late 4.dictionary 5.others’ 6.because 7.starting/beginning 8.real 9.what 10.easier 【解析】本文向我们介绍了为什么英国人会说抱歉,以及抱歉一词在不同语境下的各种含义。 1.句意:为什么英国人会说抱歉?原文“Bri...

Bike-sharing has swept across China, with an increasing number of people choosing bike riding instead of driving. The bike that the service company provides has GPS or Bluetooth on it. And those bikes can be easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public. Bike-sharing allows people to borrow a bike from one place and return it at another place easily.

In some cities, we can see more and more people riding this kind of sharing bikes. It’s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP

on your smart phone. Then what you need to do is to find a nearest bike through the APP, scan the QR code(二维码)on the bike or connect your phone with the bike over a Bluetooth wireless connection. You will find the bike can be unlocked itself.

Then you can enjoy your trip. What’s more, the greatest advantage of bike-sharing is that you can easily find one and never worry about where to park it. The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you need to pay one yuan. It doesn’t cost so much, does it?

At the same time, some people park the bikes in their own homes. Besides, some people don’t value the bikes. Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.

Technology and science have changed our social lifestyles. We have to say bike-sharing brings us more convenience without doubt. And we also hope that people can not only enjoy it but also put it to good use.

1.What do we know from the first paragraph?

A. Most people in cities don’t drive.

B. Bike-sharing is becoming more and more popular.

C. Bike-sharing is invented in China.

D. Sharing bikes can be borrowed everywhere.

2.If you want to use a sharing bike, you must first .

A. download an APP and pay for the trip

B. have a smart phone and download an APP

C. unlock the bike and download an APP

D. find a nearest bike and borrow it from anyone

3.The underlined word “value” in Paragraph 4 probably means in Chinese.

A. 喜欢 B. 收藏 C. 爱惜 D. 购买

4.Which of the following is NOT mentioned in this passage?

A. Bike-sharing is a kind of expensive transport.

B. Sharing bikes are easy to unlock.

C. Sharing bikes may be stolen.

D. Bike-sharing is very cheap.

5.What’s the writer’s attitude towards bike-sharing?

A. Convenient. B. Doubtful.

C. Worried. D. Unnecessary.

1.B 2.B 3.C 4.A 5.A 【解析】 共享单车在中国越来越受欢迎。如果想使用共享单车,必须要有一个智能手机并下载一个应用程序。它使用起来非常方便,而且价格也很便宜。但是现在有的人不爱惜自行车,到处乱放,还有自行车被偷盗现象,服务公司正试图解决这个问题。毫无疑问自行车共享给我们的出行带来了更多的便利,我们要很好地利用它。 1.细节理解题。根据第一...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网