题目内容

阅读下面短文,补全表格中所缺的信息。
How important is music? When they are asked this question, students and parents usually answer that music is nice, but not very important. It is often considered only as fun, but not the first choice for education. This opinion is shortsighted(短视的). In fact, music education is necessary and important for all students.
Music tells us who we are. Music shows people’s thinking and values, as well as the social environment it came from. just as Mozart music is a lifestyle, rock music is also a lifestyle.
Music provides a kind of ability to know the world in a different way. Science explains how the sun rises and sets. Music studies the emotive(情感的) meanings. We need every possible way to discover and respond(回应) to our world because no one way can get it all.
Music is a form of thought, as powerful as science. It is a way we human beings “talk” to each other. Through the language we express our feelings, our discoveries, our ideas and our hopes so that they can be shared with others. When we do not let our children receive good music education, we take away from them the meanings that music expresses. Science does not tell us what it means to be human. Music does.
So music education is much more necessary than people generally realize.
小题1:__________________________ is of great importance
Introduction
Shortsighted opinion: Music is only a way of fun, not the top choice for education.
Truth: music education is important for all students.
Main Body
A way to tell who we are
Music not only shows the social environment it came form but also expresses people’s 小题2: _____________________.
A way to know the world
We need discover and respond to our world because 小题3: ___________.
Science explains how nature goes.
Music studies the 小题4:_________ of man and nature.
A way to communicate with each other
We use music to share our feelings, discoveries, ideas and hopes with others.
Music, different from 小题5:_________________, tells us what it means to be human.
Conclusion
Music education is necessary.

小题1:music education
小题2:thinking and values
小题3:no one way can get it all
小题4:emotive meanings
小题5:science

试题分析: 短文大意:本文从各个方面说明了音乐教育对人的重要意义。音乐是多么的重要?当他们被问到这个问题,学生和家长们通常回答说,音乐是好的,但不是很重要。它通常被认为是只为乐趣,但不是第一选择教育。这是目光短浅的看法。事实上,音乐教育对所有学生都是必要的和重要的。音乐表现的是人们的思想和价值观,以及来自的社会环境。音乐提供了一种用不同的方法去认识世界的能力。音乐是一种思想,跟科学一样强大。音乐教育是比人们通常认识更必要的多。
小题1:根据最后一段So music education is much more necessary than people generally realize.
可知该填写music education。
小题2:根据第二段第二句Music shows people’s thinking and values, as well as the social environment it came from. 可知该填写thinking and values。
小题3:根据第三段末We need every possible way to discover and respond(回应) to our world because no one way can get it all.可知该填写no one way can get it all。
小题4:根据第三段中Music studies the emotive(情感的) meanings.可知该填写emotive meanings。
小题5:根据第四段末Science does not tell us what it means to be human. Music does.可知该填写science。
练习册系列答案
相关题目
短文填空:先通读下面的短文,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的单词,使短文完整。(每空0.5分,共5分)
How can I win a Nobel Prize for writing? Here is the s__小题1:_ from this year’s winner: make it short, keep it real, and work hard.
Canadian author Alice Munro,82,was awarded the 2013 Noble Prize in the literature(文学)。She is k_小题2:__ for her short stories about personal relationship of ordinary people, usually women.
Munro was born in a farmer family in Ontario. The family was very poor. Munro did a lot of physical work a___小题3:__ a young girl.
But she decided to be a writer when she was 12. She turns her hard childhood into great writing i__小题4:__.
The story Dear Life, for example, opens with a description of the neighborhood in which Munro grew up.
Besides, she talked a__小题5:__ her poor relationship with her mother in many of her stories, such as Lives of Girls and Women and Friend of My Youth.
Since she published her f_小题6:_ book in 1968, Munro has won many awards, with the Nobel Prize as her biggest honor. But Munro doesn’t see h____小题7:____ as a talented writer.
“I’m the opposite of a writer with a quick gift. I don’t understand it very easily at all, the “it” being whatever I’m trying to do,” she said.
Do you d___小题8:___ of becoming a writer while thinking you are not that talented? Munro has a tip for you: use notebooks and write a l__小题9:__.
“I have lots of notebooks that contain this terribly clumsy(蹩脚的) writing,” she said .But it helps her arrange her mind. “Stories would just be working in my head for so long that I was deep into t_小题10:_ when I started to write.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网