题目内容
【题目】![]()
As usual, Betty was sitting alone during break. As she sat, she heard a quiet “meow” nearby and found a little cat with a band showing the name “Lucky”.
She picked up the cat and went to ask her teacher if she could help the cat find his home as a class project.
“Are you willing to organize this project?” Mrs. Smith asked. She had tried for months to get Betty to speak up in class, but Betty had stayed quiet. Maybe this was her chance to shine!
Betty thought for a moment and then said, “Okay, we need to put up signs around the neighborhood and call the local newspaper.” Tony also suggested that they call the Animals’ Home. Soon students were busy drawing posters. Two students were making phone calls. Mrs. Smith was surprised to find Betty was so confident and really showed an ability to lead.
Betty, however, was not thinking about being a leader or being shy. Her mind was on finding this lost cat’s home.
The two students making phone calls came back and announced, “The Animals' Home said that a family reported a lost cat named Lucky! They said they’d call the family to come and get him!” The class cheered. Ten minutes later, a woman showed up and said with joy, “Thank you for returning Lucky! He was very ‘lucky’ to have been found by such a caring group of students!”
The class celebrated their success. Mrs. Smith celebrated, too. Betty sat comfortably with her classmates for the first time, laughing and joking. Mrs. Smith believed it was indeed lucky that Betty had found the cat—lucky for both of them!
【1】 picked up a little cat during break.
A.TonyB.LuckyC.BettyD.Smith
【2】Betty was asked to organize the project because .
A.Mrs. Smith wanted to help her change
B.Mrs. Smith decided to look after her
C.she loved little animals like cats
D.she volunteered to be the leader
【3】The class finally found the owner of the cat by .
A.phoning the Animals’ Home
B.putting up some signs
C.calling the local newspaper
D.drawing some posters
【4】Why did Mrs. Smith believe it was lucky for both of Betty and the cat?
A.Because Betty was willing to organize the project.
B.Because both Betty and the cat found a home at last.
C.Because Betty worked together with her classmates to find the cat home.
D.Because the cat was lucky to be found by such a caring group of students.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】C
【解析】
这篇短文主语讲述了一个叫贝蒂女孩,发现一只叫lucky的小猫,在老师和同学们的帮助下,他们帮助小猫找到家,这个活动也改变了贝蒂,因为她以前很害羞和沉默。
【1】细节理解。根据文中As usual, Betty was sitting alone during break. As she sat, she heard a quiet “meow” nearby and found a little cat with a band showing the name “Lucky”.可知,Betty在休息的时候捡到了一只小猫。故选C。
【2】细节理解。根据文中“Are you willing to organize this project?” Mrs. Smith asked. She had tried for months to get Betty to speak up in class, but Betty had stayed quiet. Maybe this was her chance to shine!可知,老师想让她来组织这个项目,因为想帮助改变她。故选A。
【3】细节理解。根据文中The two students making phone calls came back and announced, “The Animals' Home said that a family reported a lost cat named Lucky! They said they’d call the family to come and get him!”可知,通过打电话给“动物之家”找到了猫的主人。故选A。
【4】细节理解。根据文中He was very ‘lucky’ to have been found by such a caring group of students!”The class celebrated their success. Mrs. Smith celebrated, too. Betty sat comfortably with her classmates for the first time, laughing and joking. Mrs. Smith believed it was indeed lucky that Betty had found the cat—lucky for both of them!可知,小猫找到了主人,Betty变得活跃起来了。因为贝蒂和她的同学们一起寻找猫的家。说明他们两个都是幸运的。故选C。
【题目】
Help Needed | |
| Are you good with children? We need two people to volunteer your time at Sunnyview Children’s Hospital. You need to be friendly and cheerful — the children are sick and you need to cheer them up. Your job is to set up a play group with fun games for the children. If you can spare an hour three times a week, come and join us! Please call Mrs. Chan at 555-9879. Thanks! |
| Are you interested in repairing things? We have set up a group. Home Love, to help older people who need to fix up their homes. If you have repair skills, join us for eight hours a month. Call Home Love at 555- 4663. |
| Do you love clean beaches? We need people who are strong and can help clean up Blue Water Beach. We don’t want to put of this job until summer. We need your help to collect and carry garbage. If you are available for six hours this Saturday, call Al at 555-6668 or 555-6669. |
【1】If you’re good with children, you can go to .
A.Sunnyview Children’s HospitalB.Home Love
C.Blue Water BeachD.Volunteer Help
【2】You like repairing things, so you could call at .
A.555-9879B.555-6669
C.555-6668D.555-4663
【3】On Blue Water Beach, you can .
A.cheer up sick childrenB.clean up the beach
C.play games with othersD.fix up old buildings
【4】It will take you hours if you want to volunteer on the beach.A.1B.3C.6D.8
【题目】
First name: Jack Last name: Green Age(年龄) : 11 Phone number: 2894567 Favorite thing(最喜欢的物品) : a black watch Family members(成员) : father, mother, sister |
First name: Gina Last name: Smith Age: 11 Phone number: 5674598 Favorite thing: a purple jacket Family members: grandma, parents, brother |
First name: Paul Last name: Brown Age: 12 Phone number: 6815698 Favorite thing: a white model plane Family members: father, mother, two sisters |
First name: Kate Last name: Miller Age: 12 Phone number: 8206789 Favorite thing: a blue schoolbag Family members: grandparents, parents, brother |
【1】Jack’s watch is________.
A.blackB.purpleC.whiteD.blue
【2】Gina’s family name is________.
A.GreenB.SmithC.BrownD.Miller
【3】Paul’s phone number is________.
A.2894567B.5674598C.6815698D.8206789
【4】There are ________ people in Kate’s family.
A.threeB.fourC.fiveD.six
【5】From the chart(表格) , we can know________.
A.Jack and Paul are 11B.the purple jacket is Kate’s
C.Paul has a brotherD.Kate’s schoolbag is blue
【题目】Taiwan is famous for its food. To many of us, it is like heaven for foodies (吃货). Whether you go to restaurants or night markets, there will always be delicious food. The following are four classic Taiwan dishes.
Oyster omelet(蚵仔煎;牡蛎煎) It seems like it would be easy to make an omelet. But the special ingredients (成分) are what make the oyster omelet unique (独特的). They include oysters, bean sprouts (豆芽) and sweet potato starch (薯粉). What makes a good oyster omelet? People from Taiwan have their own secret — The bigger the oysters, the better. |
Coffin (棺材) bread The name may sound scary but the food is just the opposite. People cut the toast (吐司面包) into the shape of a box and make a lid (盖) with the rest. The lid makes it look like a coffin. In the “coffin”, there is a seafood soup with pork, mushrooms, peas and carrots. Just break off bits of the bread walls as you eat your way through the soup. |
Drunken Chicken Drunken Chicken dishes in Taiwan are usually cooked with Shaoxing wine. Some restaurants even serve these dishes with lots of herbs and vegetables. If you like eating meat but don’t want to put on weight, you could try this instead of fried and oily street food. |
Beef noodles This simple dish means a lot to the city of Taipei. They even have a festival for it every year. Put hand-pulled noodles in a spicy (辣的) soup, top it with beef, vegetables, and pickled greens (腌菜), and a bowl of tasty beef noodles is finished. Most places don’t make the soup too spicy because Taiwanese are not traditionally used to be heat. |
【1】_____kinds of dishes are mentioned in the passage.
A. Two B. Three C. Four D. Five
【2】The ingredients in oyster omelet don’t include________.
A. oysters B. bean sprouts C. sweet potato D. sweet potato starch
【3】We can infer that coffin bread get its name because _______.
A. it’s a symbol of good luck B. it has two pieces of toast
C. it has seafood soup inside D. it looks like a coffin
【4】If you like meat and want to keep thin, you can choose ______ to eat.
A. coffin bread B. oyster omelet C. beef noodles D. drunken chicken
【5】From the passage, we can know ______.
A. the ingredients of each dish B. the price of each dish
C. when to eat these dishes D. how to make each dish