题目内容
【题目】短文填空,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次)
speak, word, look, frighten, good, own, even, give, feel, example |
At school, it can be 【1】________when you are asked to make a speech. But learning from great speakers can help you to become a better 【2】________You could start by 【3】________at Emma Watson, the 24-year- old Harry Potter star. Earlier this summer, the actress was named a UN Women Goodwill Ambassador(大使).She 【4】________a speech in New York on September20th.
First of all, she knew her audience. She also made her speech personal. Good speakers know how to use their 【5】________stories. In her speech, there are numbers and 【6】________. Remember, 【7】________nervous during a speech is natural. 【8】________Watson admitted to her own nervousness toward the end. But she hid it 【9】________enough that people only notice her powerful 【10】________.
【答案】
【1】frightening
【2】speaker
【3】looking
【4】gave
【5】own
【6】examples
【7】feeling
【8】Even
【9】well
【10】words
【解析】
试题分析:在学校,当你被要求做一个演讲时,它可能是令人害怕的。但是,向优秀的演讲者学习能帮助你成为一名更好的演讲者。你能通过看这位演讲者的演讲为开始。优秀的演讲者知道如何运用他们自己的故事。
【1】细节理解题。分析句意:在学校,当你被要求做一个演讲时,它可能是令人害怕的。分析:修饰事物的时候运用形容词frightening,令人害怕的。故选frightening
【2】细节理解题。分析句意:在学校,当你被要求做一个演讲时,它可能是令人害怕的。但是,向优秀的演讲者学习能帮助你成为一名更好的演讲者。联系下文,明确指出成为一名演讲者speaker.故选speaker
【3】细节理解题。分析句意:向优秀的演讲者学习能帮助你成为一名更好的演讲者。你能通过看这位演讲者的演讲为开始。她于九月二十日在纽约做了一个演讲。分析:考查固定短语故选looking
【4】细节理解题。分析句意:你能通过看这位演讲者的演讲为开始。她于九月二十日在纽约做了一个演讲。考查固定短语give a speech.做演讲。时态为过去时,因此填写gave.故选gave
【5】细节理解题。分析句意:优秀的演讲者知道如何运用他们自己的故事。在她的演讲中,这里有数字和例子。分析:强调为自己的,own故选own
【6】细节理解题。分析句意:优秀的演讲者知道如何运用他们自己的故事。在她的演讲中,这里有数字和例子。分析:明确在演讲中有数字和例子,例子为examples.故选examples
【7】细节理解题。分析句意:记住,在演讲期间紧张是自然现象。分析:动词短语做主语的时候,常运用doing sth的形式。故选feeling
【8】细节理解题。分析句意:记住,在演讲期间紧张是自然现象。甚至Waston也会出现紧张的情况。但是,她隐藏得很好以至于人们只是注意到她的演讲词。分析:强调之意,因此选择even.故选Even
【9】细节理解题。分析句意:记住,在演讲期间紧张是自然现象。甚至Waston也会出现紧张的情况。但是,她隐藏得很好以至于人们只是注意到她的演讲词。下文提到人们注意到她的演讲词,因此对于紧张的她隐藏得好,修饰动词用副词形式well.故选well
【10】细节理解题。分析句意:记住,在演讲期间紧张是自然现象。甚至Waston也会出现紧张的情况。但是,她隐藏得很好以至于人们只是注意到她的演讲词。分析:演讲词,运用名词words.故选words
【题目】根据材料内容选择最佳答案。
Mike is in charge of (负责) a shopping centre. He is a little worried these days. because there is a new shopping centre nearby and many of his customers are now shopping there. Mike wants to do something to get them back. Before he starts, he gives out questionnaires (调查表 ) to shoppers. Here is one shopper, Miss Watson's questionnaire.
1. Age group:
()10—12 ()13—15 ()16—18 (√)19 and over
2. What do you think is important for a shopping centre?
(Circle the number. 1 as the most important and 5 as the least important)
a) all kinds of shops | 1 ② 3 4 5 |
b) beautiful window shows | 1 2 ③ 4 5 |
c) good prices | ① 2 3 4 5 |
d) lucky draw (抽奖) with great prizes (奖品) | 1 2 3 4 ⑤ |
e) sitting areas | 1 ② 3 4 5 |
3. Name five kinds of shops that you think should be in a good shopping centre.
a) clothes shops b) shoe shops c) play areas for children
d) restaurants e) movie theatres
4. On which of the following do you spend most of your money? (List 1, 2 and 3 with 1 as the most)
a) clothes (1) b) shoes () c) books and CDs (2)
d) food (3) e) others ()
Thank you for taking the time to fill in (填写) the questionnaire!
(1)Mike is worried these days because
A.he has to work longer hours
B.he can't give out the questionnaires
C.his shopping centre will close down Soon
D.there are fewer shoppers in his shopping centre
(2)How old may Miss Watson be?
A.14.
B.16.
C.18.
D.20.
(3)What is Miss Watson least interested in when she goes to a Shopping centre?
A.Lucky draw prizes.
B.Window shows.
C.Sitting areas.
D.Prices.
(4)Miss Watson thinks a good shopping centre should
A.be close to restaurants
B.be close to a movie theatre
C.have a place for children to play
D.have a sitting area in every shop
(5)Miss Watson spends most of her money on
①clothes ②food
③shoes ④books and CDs
A.①②④
B.①③④
C.②③④
D.①②③
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空,有的需要变换形式
tea party, one day, smile at, be late, in a tree |
(1)That monkey likes sleeping
(2)Leo suggested having ato relax this evening.
(3)Hurry up, or we'll
(4)Zhang Hua hopes to visit Paris
(5)Look! Linda isus over there.