题目内容

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A
After the Spring Festival, I found some of my mom's daily habits have changed.
Her cooking way was different. Vegetables that had been cooked crisply became very tender and soft. Fish that had been fried became soup. Her old shredded (切成细条的) potato turned into diced potato… Feeling strange, dad and I asked Mom the reason for the change. But all she said was, "Just trying a different taste". Then she was silent.
But it wasn't just her cooking way. Mom also changed other habits. After dinner, instead of watching films on TV as usual, she would put on her newly-bought sports clothes and asked Dad to go out for a walk. After they came back home, mom would lose herself in magazines or newspapers about healthcare. Mom almost never gets sick. Why was she suddenly interested in medicine?
I couldn't understand her "abnormal" behavior. Then one day I came across her micro blog. "While visiting my parents during the Spring Festival, I suddenly realized that they are in their 70s now," my mom had written. "They move slowly and it is hard for them to do the housework. I should visit them more often……
"Some cooking should be changed to keep them healthy. They like fish soup, diced potato, tender and soft vegetables……
"I must also keep fit by doing physical exercise. If my parents are too weak to move around, I can be strong enough to take care of them. When I am old, my son can also pay less attention to taking care of me……"
When I read this, I felt very sorry. I used to complain that Mom didn't understand me and couldn't give me everything I wanted. I always thought there was a wide gap between us. But now I completely understand her. How great she is! She always thinks of others before herself. Everything she does is to help the people she loves live better lives. How unselfish her love is!
(1)What is the second paragraph mainly about?
A.Fish that had been fried became fish soup.
B.Vegetables became really tender and soft.
C.The shredded potato became diced potato.
D.The cooking way wasn't the same as before.
(2)Which one of the following is one of mother's "abnormal" behavior?
A.Watching films on TV after dinner.
B.Being interested in sports clothes.
C.Reading more about healthcare.
D.Not taking medicine when getting sick.
(3)When did mum change her habits?
A.After her parents were ill.
B.After the Spring festival.
C.When Mum was 70 years old.
D.After Mom started her micro blog.
(4)Why did mom change her cooking way?
A.Because she wanted to try different delicious tastes.
B.Because she wasn't interested in the old cooking way.
C.Because she wanted to make her children healthier.
D.Because she tried to find a way suitable for her parents.
(5)What does the writer want to show us readers by talking about this story?
A.Mom's love is selfless and great.
B.Mom has changed her daily habits.
C.A misunderstanding between Mom and me.
D.How to cook food in a healthy way.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)B
(4)D
(5)A
【解析】短文大意:春节后,我发现我妈妈的一些日常习惯已经改变。妈妈改变她的烹饪方式是为了努力找到一种适合父母的烹饪方式。妈妈的爱是伟大的和无私的。
(1)段落主旨大意。根据 Her cooking way was different. 故选D。
(2)细节理解题。根据After they came back home, mom would lose herself in magazines or newspapers about healthcare.故选C。
(3)细节理解题。After the Spring Festival, I found some of my mom's daily habits have changed.故选B。
(4)细节理解题。"While visiting my parents during the Spring Festival, I suddenly realized that they are in their 70s now," "Some cooking should be changed to keep them healthy. 可知妈妈是为她父母考虑,所以饮食也是为父母做的。故选D。
(5)主旨大意题。根据作者的描述可知文章旨在表达母亲的爱是伟大无私的。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据表格内容,选择最佳答案。 Lab work is fun but you must be careful. Listen carefully when your teacher reads and explains the rules before your first lab lesson.

LAB RULES

Throughout the lessons

* Do not enter the science lab without the teacher's permission(允许).
* No food or drinks are to be allowed in the science lab.

Before the Experiment

* Read all instructions carefully before every experiment(实验).
* Prepare all apparatus(仪器)and put them in right places so that you will not knock them over while doing the experiment.

During the Experiment

* If you are unsure of how to use any apparatus or how to operate, ask your teacher for help.
* Never smell or taste chemicals unless your teacher gives permission.

After the Experiment

* Wash all apparatus after use and return them to the places where they were.
* Throw waste materials into proper waste baskets.

First Aid

* Report all accidents to your teacher immediately.
* If you spill any chemicals onto your body or clothing, wash with plenty of water and report to your teacher.


(1)You must know the LAB RULES ______ the first lab lessons.
A.before
B.since
C.during
D.after
(2)It is necessary for you to ______ before every experiment.
A.read all instructions carefully
B.take enough food and drinks
C.smell chemicals immediately
D.talk with your classmates.
(3)If you are not sure of how to use any apparatus, ______.
A.read the rules carefully
B.try them again and again
C.ask your teacher for help
D.return all apparatus to the places where they were
(4)The underlined word “spill” means ______.
A.照射
B.伤害
C.摔下
D.溅出
(5)When you are in the science lab, you mustn't ______.
A.be careful in order to prevent injury
B.listen carefully when your teacher explains the rules
C.taste chemicals without the teacher's permission
D.throw waste materials into proper waste baskets

【题目】 Do your parents use their mobile phones too much? If your answer is “Yes”, you must have the same problem as Emil Rustige. Emil is a 7-year-old boy from Germany.

Last week, he did something special. He invited(邀请) more than 100 children to hold an activity. They went to the street, holding their slogan(标语) in their hands. Their slogan was “Play with ME, not with your mobile phones.” They wanted their parents to put down their mobile phones. They wanted their parents to spend more time playing with them. Many children said it was a wonderful idea. They also wanted to take part in the activity.

Why did Emil Rustige hold the activity? He told a reporter about the reason, “In fact, I’m not pleased with my parents. They spend too much time playing with their mobile phones. Then they don’t have enough time to play with me. I need to do something to change them.”

What do you think of Emil’s idea? Will you do the same thing?

1Do Emil’s parents use their mobile phones too much?

____________________________________________________________________________________________

2What did Emil do last week?

____________________________________________________________________________________________

3Why did Emil hold the activity?

____________________________________________________________________________________________

4Is it necessary for parents to put down their mobile phones? Why or why not?

____________________________________________________________________________________________

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有题号的横线上,完整地写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)

Old Mr. Laurence often went to see Mrs. March. The new friendship between the March family and the Laurence family b1 stronger and stronger.

The young people went ice-skating and spent many pleasant evenings t2. Laurie wanted to be with the girls and didn’t go to his lessons. Mr. Brooke, his teacher, was worried about his s3.

Sometimes the girls visited the Laurences. Laurie was very happy w4 the girls.

Beth knew that there was a big piano in the library and she wanted to play it. H5, she was too afraid to go to the house. When he heard this, Mr. Laurence tried to find a way of solving this problem.

One day while v6 Mrs. March, he started talking about music. Beth was sitting quietly in a corner.

“Laurie isn’t playing the p7 much these days,” Mr. Laurence told Mrs. March. “This isn’t good for it. Would your girls like to practice on it ?”

Beth moved a little closer to him to l8to the talk.

“They don’t need to see or speak to anyone,” Mr. Laurence added.

Beth ran up to him and said shyly, “I’m Beth, l love m9. I’d love to have a try.” “Come and play when you like.” he said gently.

After that, Beth went to play the piano in the house n10 every day. Mr. Laurence loved listening to her with his study door open to hear the songs better, but Beth never knew that.

【题目】根据短文内容,完成填空。Keep More Food on the Table
It's said that in some parts of the world, people are facing the problem of hunger. So what can we do to help them? Here are some suggestions:
Cook from the fridge
Start with the fresh foods. If you have some in the fridge, use them first. Make a meal with what you have got instead of running out to the supermarket for something else.
Learn to read the labels
“Best-before” and“use-by” dates are more important. Learn to know the different periods of foods and know how to cook them in the right way. For example, black bananas are proper for baking, fresh vegetables are good in soups, and bread that is not fresh can be turned into small pieces.
Use the freezer(冷冻室)
The freezer can keep foods fresh until you are ready to cook them, and store the cooked foods until you're ready to eat them. It's also the best place for the remaining food. Mark the date of the food nearby, so it's easy to find the foods you need to eat first and you will never leave them there for too long.
Shop with a list
Plan meals ahead of time so that you know exactly what to buy. Doing this helps reduce food waste because it's possible to buy too much of a certain food and then forget to eat or cook it later.
Title: Keep More Food on the Table

Passage outline

Support details

Why

Some people are facing the problem of hunger.

Cook from the fridge
It's a good idea to use the foods that you have first, especially the foods in the fridge.

Learn to read the labels
It is important to know “best-before” and “use-by” dates of different foods and cooking them .

Use the freezer
The freezer should be used to keep foods fresh and them from going bad.

Shop with a list
It's necessary to plan meals ahead of time and shop with a list to reduce food .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网