题目内容
【题目】Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
In America, history is still a required subject at lower levels and students still choose to study it at higher levels. However, there is an ongoing discussion about whether schools should continue to teach History or whether they should spend the money on other subject. This article will deal with the arguments against and in favour of teaching History in school, concluding that we should teach History.
Many of my classmate suggest that History is one of the less interesting school subjects and that governments should spend the time and money on subjects that are more useful. They argue that Maths and English are more important so we can have a society with a good basic education. Others say that we should spend the money on teaching Science, as this can move a country forward and benefit the economy.
Yet, there are a number of reasons why it is a good idea to teach History. Teaching history is important because students should be able to understand the background to present situations in the news. This will create better-informed citizens. Another reason is that it helps pupils to understand their culture and background, which also helps them to understand the society they live in. In addition to learning about the past, History can help students to think for themselves. Finally, it also improves pupils’ reading and writing skills, which can help them become better students.
In conclusion, although there are clear arguments on both sides, it seems to me that we should teach children about the past because the value of the subject goes beyond the classroom. I would say that the teaching of History helps to create generations of well-educated and knowledgeable individuals.
【1】The writer is probably ________.
A.parentsB.journalist.C.teacher.D.students.
【2】The passage mainly talks about whether ________.
A.we should teach History or notB.we should teach history at higher levels.
C.more money should be spent on HistoryD.students should choose the subjects they study
【3】Some people think ________ is good for basic education.
A.focusing on math and EnglishB.teaching History at lower levels.
C.offering more required subjectsD.teaching science instead of History
【4】The underlined word ‘this’ refers to ‘________’.
A.educationB.scienceC.moneyD.society
【5】Why do students need to learn about culture?
A.It teaches them to think of themselves.B.It helps them to become better students.
C.It helps them to understand the society.D.It teaches them to respect each other.
【6】Which of the following would the writer agree with.?
A.Government spending on History education should be reduced.
B.The benefits of History education are useful in further study.
C.Teaching History brings many economic benefits to a country
D.Covering History in the classroom is perhaps a waste of time.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】A
【4】B
【5】C
【6】B
【解析】
文章大意:本文将讨论反对和赞成在学校教历史的论点,得出我们应该教历史的结论。教历史是个好主意有很多原因。历史教学是很重要的,因为学生应该能够理解新闻的背景和现状。这将创造更多知情的公民。另一个原因是它帮助学生了解他们的文化和背景,这也有助于他们了解他们所生活的社会。除了了解过去,历史还能帮助学生独立思考。最后,它还能提高学生的阅读和写作能力,帮助他们成为更好的学生。最后,虽然双方都有明确的争论,但在我看来,我们应该教孩子们关于过去的知识,因为这门课的价值超出了课堂。历史教学有助于创造一代又一代受过良好教育和知识渊博的人。
【1】细节理解题。根据Many of my classmate suggest that History is one of the less interesting school subjects and that governments should spend the time and money on subjects that are more useful. 我的许多同学认为历史是一门不太有趣的学科,政府应该把时间和金钱花在更有用的学科上。可知,作者可能是一个学生,故选D。
【2】细节理解题。根据However, there is an ongoing discussion about whether schools should continue to teach History or whether they should spend the money on other subject. 然而,关于学校是否应该继续教授历史或是否应该把钱花在其他学科上的讨论仍在继续。可知,文章主要讨论的是我们应该教历史还是不教,故选A。
【3】细节理解题。根据They argue that Maths and English are more important so we can have a society with a good basic education他们认为数学和英语更重要,这样我们才能有一个基础教育良好的社会。可知,有些人认为基础教育很好,专注于数学和英语,故选A。
【4】理解猜测题。根据Teaching history is important because students should be able to understand the background to present situations in the news. This will create better-informed citizens.历史教学是很重要的,因为学生应该能够理解新闻的背景和现状。这将创造更多知情的公民。可知,带下划线的“this”是指科学,故选B。
【5】细节理解题。根据Another reason is that it helps pupils to understand their culture and background, which also helps them to understand the society they live in.另一个原因是它帮助学生了解他们的文化和背景,这也有助于他们了解他们所生活的社会。可知,这有助于他们了解社会。故选C。
【6】 推理判断题。根据文章内容可知,在作者看来,我们应该教孩子们关于过去的知识,因为这门课的价值超出了课堂。历史教学有助于创造一代又一代受过良好教育和知识渊博的人。可知,历史教育的好处在进一步的学习中是有用的。故选B。