题目内容

【题目】Lots of people know about Abing and his music. Abing was a folk 1 and he had some famous pieces of music.

Abing was born in WuXi 21893. He had a poor childhood. His mother died when he was young. His 3taught him to play musical instruments, 4(例如), erhu. Abing showed his musical 5and became famous. After his father died, his life grew 6. He developed a serious illness and became 7 He 8(居住在)the street and 9(挣钱) by 10music.

Abing could play over 600 pieces of music. Many of these were 11by Abing himself. What a pity!Only six 12of music13(总共)were recorded. Erquanyingyue is played and praised by all the great erhu14['mɑsts] . It has become 15 (...之一)China’s national treasures.

【答案】

1 musician

2 in

3 father

4 for example

5 ability

6 worse

7 blind

8 lived on

9 made money

10 playing

11 written

12 pieces

13 in total

14 masters

15 one of

【解析】

本篇短文讲述了音乐家阿炳出生的时间,他的悲惨的童年和他靠在街头卖艺为生。

1句意:阿宾是个民间音乐家,他有一些著名的音乐作品。由句子he had some famous pieces of music. 阿宾有一些著名的音乐作品。可知,他是个民间音乐家。因此填:musician

2句意:阿炳1893年生于无锡。1893是年份,在年份前用介词in。故答案填:in

3句意:他父亲教他演奏乐器。由上文的句子His mother died when he was young. 和下文的句子After his father died, his life grew ___6___.可知,是他的父亲教他学习演奏乐器。因此答案为:father

4句意:他的父亲教他演奏乐器,例如二胡。由汉语提示可知,这里是举例说明,用for example“例如,因此填:for example

5句意:阿宾表现出他的音乐才能并出名了。由became famous说明阿宾有很好的音乐才能,因此用ability“能力。故答案为:ability

6句意:他父亲死后,他的生活变得更糟了。由下文的句子He developed a serious illness and became blind. 他得了重病,失明了。说明阿宾在父亲死后,他的生活变得更糟了。用bad的比较级worse。因此填:worse

7句意:他得了重病,失明了。由句子He developed a serious illness可知,阿宾得了重病,结果导致了他的眼睛失明了。因此本题填:blind

8句意:他住在街上。由语境和汉语提示可知,用live on;由短文的第一句话Abing was a folk ___1___ and he had some famous pieces of music. 可知,本文的时态主要是过去时,因此本题用过去时态;答案填:lived on

9句意:他住在街上,靠音乐赚钱。。由语境和汉语提示可知,用make money;由短文的第一句话Abing was a folk ___1___ and he had some famous pieces of music. 可知,本文的时态主要是过去时,因此本题用过去时态;答案填:made money

10句意:他住在街上,靠音乐赚钱。演奏音乐用play music表示;by是介词,因此后面用动名词。故填:playing

11句意:其中许多都是他自己写的。本句中的these,是指上文的over 600 pieces of music,因此本句的语境是:大多数音乐都是他本人写的。分析句子Many of these were ___11___by Abing himself.结构,可知本题为过去时的被动句,故答案为:written

12句意:总共只录制了六首音乐。由句子Abing could play over 600 pieces of music. 可知,六首音乐用six pieces of music表示;故填:pieces

13句意:总共只录制了六首音乐。由语境和汉语提示可知,“总共”用in total;因此答案为:in total

14句意:二泉映月被二胡大师们演奏和赞美。由语境和音标提示可知,填masters

15句意:它已成为中国的国宝之一。由语境和汉语提示可知,填one of“……之一”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】As a ninth-grade student, you may be under much pressure of schoolwork. Do you ever feel like you are just rushing from one subject to 1at school? When things happen so fast, it is easy to get lost of what you are doing or learning.2it is important to stop yourself every now and then to think about what you’ve been doing or learning.

Self-reflection(反省)means slowing down and calming yourself, including calming your mind. By being calm and going slowly, you give your brain a chance to think about what it has already 3. Some people prefer to do these self-reflections only in their mind. Others keep a diary or written notes. Either method works, depending on your own personal learning.

Choose the proper time to do it. School textbooks are4into units of study. This makes it5for someone to begin self-reflection. Look for time when you complete a unit of study in the subjects you are learning, such as math, science and art. Sometimes you know the unit is over because there is some kind of test. Use these natural breaks to stop and do self-reflection.

Find a quiet place. You can even be sitting at your desk at school when you finish something early and the other students are6working. If you are going to take notes, take out paper or your reflection diary. Write down some notes on the new things that you learned in the unit. Let your mind think about the notes you have written and make some connections.

Think about things that you are not sure 7. Maybe you learned a new way to work out a math problem, but you’re not sure when to use it. Writing down your questions will help you remember to look for answers the next8you are working with the same topic.

Self-reflection is important for a successful student. If you have never taken the time to do self-reflection, try it now.

【题目】I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day changed my mind. Then I learned how___ it is to have a passion in life.

That day I went home in Mom’s car. When Mom ____ at a red light, someone on the side of the road caught my eye. It was a man dressed in rags(破旧衣服). He was homeless. That didn’t interest me____ I had seen many people like him before. Those people usually looked unhappy and hopeless. But this man was ___ in some way. He was not sitting down with a___ expression. Instead, he had a____ in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious(珍贵)thing he had. “Mom, why does that man have a radio though he’s ___?” I asked

“He_____it,” she replied.

“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes? He_____something that he didn’t need.” “Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”

That man must care so much about music that he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that___ is the key to life.

1A. important B. strange C. dangerous D. difficult

2A. exercised B. walked C. stood D. stopped

3A. but B. when C. so D. because

4A. common B. polite C. different D. rude

5A. nervous B. sad C. mad D. happy

6A. hat B. phone C. radio D. scarf

7A. hopeful B. homeless C. careless D. useless

8A. bought B. made C. fixed D. borrowed

9A. asked for B. waited for C. paid for D. looked for

10A. happiness B. health C. knowledge D. friendship

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

Researchers from two universities at Chicago discovered 550 children, ages three to six, to learn about how money affects children. The result proved money makes children work harder, but it also makes them less giving.

To avoid raising a selfish generation, parents should talk to their children about money in the following ways according to the Money Advice Service.

Start young

With a five-year-old son or daughter, parents can start talking to them about different types of coins and let them pay for things when out shopping, so they get used to using money.

Open a savings account

Opening a savings account for your child is a great way to show them how their money can grow. It will also start to teach them the very basic ways to invest(投资) and save money.

Provide chances to earn money

Provide chances for your kids to earn money. Encourage them to work for it. From a young age, offer payment for “extra” work around the house and yard.

Make it step by step

Parents should introduce their child's education about money step by step.

If parents haven't spoken before about savings and how to use money, don't jump in with one long chat, as it will become boring with money grows.

Be consistent(坚持的)

Although most parents give their children pocket money, only 36% of parents say they do so regularly. Being irregular can actually make it harder for children to learn about using money.

Title:1to talk to your children about money

2

A new study shows money makes children more hard-working and less 3.

So we should talk to our children about money to prevent them becoming 4.

Ways

Start talking to your child about money by the age of 5and get them used to using money.

Open a savings account for your child and it will help them learn the basic ways

of investing and 6money.

Give your child a 7to earn money by paying for work around the house and yard.

8your child about money step by step and try not to have a long chat as

your child will feel 9.

Offer your child pocket money 10.

【题目】Where is Love? How can we find Love? Once a little boy wanted to meet Love. He knew it was a long trip to where Love lived, so he got his things ready with some pizzas and drinks and started off. When he passed three streets, he saw an old woman sitting in the park and watching some birds. She looked very hungry. The boy gave her a pizza. She took it and smiled at him. The smile was so beautiful that he wanted to see it again, so he gave her a Coke. Once again she smiled. The boy was very happy.

They sat there all afternoon, eating and smiling, but they said nothing. When it grew dark, the boy decided to leave. But before he had gone more than a few steps, he turned around, ran back to the old woman and gave her a hug. The woman gave him her biggest smile ever.

When the boy opened the door of his house, his mother was surprised by the look of joy(快乐) on his face and asked what had made him so happy. “I had lunch with Love. She has got the most beautiful smile in the world.”

At the same time, the old woman’s son was also surprised at his mother’s pleasure and asked why. “I ate a pizza in the park with Love,” she said, “and he is much younger than I expected.”

If the world is full of love, we can enjoy a better life.

1When the little boy saw the old woman, she was________.

A. looking for a seat in the park B. passing the street

C. looking at some birds D. having a pizza

2The little boy gave the old woman a Coke because_________.

A. the old woman still felt hungry B. he wanted to see the smile again

C. he didn’t like the drink D. the old woman paid him for it

3The old woman gave the little boy the biggest smile________.

A. after the little boy went home B. before it grew dark

C. when she was drinking Coke D. after the little boy hugged her

4Which of the following(下面的) is TRUE?

A. The little boy failed to find Love.

B. Both the little boy and the old woman found what they wanted at last.

C. The little boy decided never to go home.

D. The old woman gave the little boy a hug to thank him

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网