题目内容
【题目】 We need to know how much of what food to eat to be healthy. There are six different food groups and we need to eat a certain number of servings(一份)from each group every day. Each food group has different things that we need for a healthy diet.
Here is a list of the food groups and why they are good for us.
Food group | Food | Why our bodies need it | How many servings in a day | |||
Carbohydrates | bread,cereal,rice,potatoes and pasta | give us energy | six to eleven | |||
Proteins
| meat,chicken,fish,eggs,dry beans and nuts | repair the body | two to three | |||
Food group | Food | Why our bodies need it | How many servings in a day | |||
Vegetables
| gree beans, peas, pumpkin, cauliflower, broccoli, tomatoes, lettuce, etc. | help our bodies grow and develop | three to five | |||
Fruits | apples, pears, bananas, peaches, oranges, lemons, ete. | help our bodies grow and develop | two to three | |||
Dairy | milk,yoghurt,cheese | give us calcium to build strong teeth and bones | two to three | |||
Fats | oil, margarine, butter, mayonnaise, tomato, sauce, chocolate, candy, ete. | give us energy But too much is not good. | two to three | |||
【1】There are food groups in the list.
A.threeB.fourC.fiveD.six
【2】__ gives us calcium.
A.Milk,yoghurt,cheeseB.Oil,margarine,butter
C.Meat,chicken,fishD.Apples,pears,bananas
【3】Our bodies need to help our bodies grow and develop.
A.vegetablesB.proteinsC.dairyD.fats
【答案】
【1】D
【2】A
【3】A
【解析】
文章大意:本文主要描述我们需要知道吃多少食物才健康。有六个不同的食物组,我们每天需要吃一定数量的食物。
【1】细节理解题。根据文章表格中第一列可知有六个食物组,故答案选D。
【2】细节理解题。根据倒数第二个表格中第三列give us calcium to build strong teeth and bones可以知道是牛奶、酸奶、奶酪能补充钙,故答案选A。
【3】细节理解题。根据倒数第三个表格第二列help our bodies grow and develop可以找到Fruits、Vegetables,故答案选A。
阅读理解题中的细节理解题,首先找出问句中的关键词,然后根据关键词定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可。
例如题目2中,关键词是calcium.可以定位到倒数第二个表格第三列give us calcium to build strong teeth and bones可以知道是牛奶、酸奶、奶酪能补充钙,故答案选A。