题目内容

【题目】阅读下面短文, 根据所读内容, 在文章后小题的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。

No matter young or old all children love to play different interesting games. In a school in Britain at playing time, you will see children playing all kinds of games. And after school if the weather is good and when homework is done, you are sure to find children playing outdoors too.

Everywhere you look in a playground, children are having fun chasing() each other! Games of chase are very popular in Britain, just like everywhere else in the world. There are lots of types of chase game, and lots of different names for them depending on which part of the WK you visit. “Tig”. “Tag”, or “Debby” are all names for the same game. In those games, somebody is “it” or “on”. He must chase his friends and try to catch them. If he can slap or tap them on the shoulder, he makes it. When he does, he shouts “Tig! You’re it!”

One of the best things about chase games is you don’t need any extra equipment(设施), like a bat or ball to play. Some games though do need equipment. Ball games are always popular, and wherever you look in the UK you will find children playing football. Often, if there are no goalposts to use, children will use their jumpers or coats as goalposts.

Another popular piece of kit that is found in many playgrounds is a skipping rope. Children take it in turns skipping into the swinging rope and jumping, while a rhyme(短诗) is chanted.

At weekends, when there is lots of time to play, many boys and girls enjoy skating and skateboarding. Most towns have skate parks, which are places where there are ramps(坡道) and rails(扶栏) for doing tricks. It’s fun to ride bikes too. BMX bikes are great for doing tricks and jumps, and some towns have special tracks for people to race or practice tricks at.

Whatever types of game you like to play, there are lots to choose from.

Title: Children’s Games and Sports

Children of all 1 enjoy playing different games. If it is fine or when finishing homework, you can 2 see children lain outdoors.

What to do

3 to play

Chasing games

Children are often seen chase each other 4 in a playground.

Different chase games have different names, but “Tig”, “Tag” or “Dobby” stand for the 5 game in the UK.

Somebody who is “it” or “on” must chase his friends. He tries to catch his friends by 6 or tapping them on the shoulder and then shouts “Tig! You’re it!”

Children can play chase games 7 any extra equipment.

Ball games

Ball games need equipment. If there are no real goalposts, children sometimes use their jumpers or coats 8.

Skipping rope

Children take turns to skip into the swinging rope and jump, chatting a rhyme at the same time.

Skating and skateboarding

Children can try different 9 along ramps and rails in skate parks.

10

Children race or practices tricks along special tracks on bikes.

【答案】

1ages

2surely/certainly

3How

4happily

5same

6slapping

7without

8instead

9tricks

10Riding/Cycling

【解析】

本文讲述了介绍了英国孩子的几种户外游戏,举例介绍了游戏名称,玩法及规则。

1根据文中No matter young or old all children love to play different interesting games.无论老少,所有的孩子都喜欢玩不同的有趣的游戏。可知这里是说所有年龄段的孩子都喜欢玩游戏,英语是all ages,故答案为ages

2根据文中when homework is done, you are sure to find children playing outdoors too.作业做完了,你肯定会发现孩子们也在户外玩耍。可知这里缺的是“肯定的”,文中是短语be sure to,英语中可以等同于certainly/ surely,故答案为certainly/ surely

3根据对应表格下面的内容Children are often seen chase each other _____4_____in a playground. Different chase games have different names, but “Tig”, “Tag” or “Dobby”及左侧“What to do”进行类比, 左边列出了不同的游戏名称, 右边总结了游戏的玩法, 也就是如何玩,所以这里应该表达的是“怎么玩”,英语中“怎么”是how,故答案为How

4根据文中children are having fun chasing(追)each other! 孩子们玩得很开心,互相逐追!可以转换成chase each other happily,且行空格处在句中修饰的是动词chase,所以这里应该用副词happily,故答案为happily

5根据文中“Tig”. “Tag”, or “Debby” are all names for the same game.可知,虽然叫做不同的名字,但是都指的是同一个游戏,故答案为same

6根据文中If he can slap or tap them on the shoulder, he makes it.如果他能拍拍他们的肩膀,他就能做到。可知,这里指的是“拍打”,且空格位于介词by之后,所以应该用ing形式,故答案为slapping

7根据文中One of the best things about chase games is you don't need any extra equipment.追逐游戏最好的一点就是你不需要任何额外的设备。所以这里指的是“不需要”,文中用的是don’t need,可以转换成without,故答案为without

8根据文中Often, if there are no goalposts to use, children will use their jumpers or coats as goalposts.通常,如果没有球门柱,孩子们会用他们的毛衣或外套作为球门柱。可知这里指的是“代替”,英语是instead,故答案为instead

9根据文中Most towns have skate parks, which are places where there are ramps(坡道)and rails(扶栏)for doing tricks.大多数城镇都有滑冰公园,那里有坡道和滑轨,可以玩花样。可知这里缺的是“把戏”,英语是tricks,故答案为tricks

10根据文中BMX bikes are great for doing tricks and jumps, some towns have special tracks for people to race or practice tricks at. 因此这是一个骑自行车的游戏, 再类比上面其他小标题确定填动名词, 故答案为RidingCycling

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。A
I met an old friend today and we took a drive. I could find that he was very rich. I don't mean he has much money, but I could see he was full of happiness. He told me many things about his life.
I wasn't surprised, as I continued to listen to him. He told me how thankful he was to have had his parents, who fed him and loved him when he was young. He told me about his father who had died shortly after giving up work and about his mother who had lived a long life.
He spoke of his family and how proud he was of his wife, his children, and his grandchildren. He spoke of the greater love of the whole family and how they all enjoyed having parties for birthdays and holidays.
His children had families and jobs. There was love in each family. He advised doing volunteering work in the world. He told me the happiness he found in helping others. He had taken so much in the world, but today, he shared his riches.
I listened to him all the way home. As I got out of the car, I thanked him for his telling me about his life. It was good to have this lifelong friend. We would always be good friends.
(1)The writer thought the friend was very rich because ________.
A.he was born in a rich family
B.he had much money then
C.he was full of happiness
D.his children made much money
(2)The second paragraph mainly tells us _______.
A.the man loved his parents very much
B.the man's father died after giving up work
C.the man's mother lived a happy, long life
D.the writer listened to the man carefully
(3)Which of the following is true?
A.The whole family members lived in the same house.
B.The whole family members met together on birthdays.
C.The man felt sorry for his wife and his family.
D.The man was very poor, but he felt very happy.
(4)How did the man share his riches?
A.By enjoying music.
B.By listening to the writer.
C.By staying with his children.
D.By doing volunteering work.
(5)What's best title of the passage?
A.Sharing Riches
B.Living in a Big Family
C.A Lifelong Friend
D.Missing Parents

【题目】阅读理解
Christmas is one of the most important festivals in some Western countries.Now it is celebrated in many countries including China.The practice of putting up special decorations on Christmas has a long history.Long ago,people in Rome brought branches from evergreen plants indoors in the winter,Decorating with green plants is also part of Jewish tradition.
When Christmas Day comes,we can see some traditional colors everywhere.The traditional colors of Christmas are green and red.White,silver and gold are also popular.Red stands for the blood of Jesus and green stands for eternal life.People like to decorate their houses with the evergreen tree because it does not lose its leaves in the winter.
Decorating the Christmas tree is a tradition when Christmas Day comes.The phrase“Christmas tree”is first recorded in 1835.The modern Christmas tree tradition is believed to have begun in Germany in the 18th century though many people argued that Martin Luther began the tradition in the 16th century.
Christmas lights and banners may be hung along streets,music played from speakers,and Christmas trees placed in prominent places.It is common in many parts of the world for town squares and shopping areas to display decorations.In some countries,Christmas decorations are traditionally taken down in the evening of January 5.
(1)How many colors are mentioned in the second paragraph?
A.Two
B.Three
C.Five
D.Six
(2)What does green stand for?
A.It stands for the blood of Jesus.
B.It stands for eternal life.
C.It stands for the color of the tree.
D.It stands for happiness.
(3)Many people argued that Martin Luther began the tradition of decorating the Christmas tree.
A.in the 16th century
B.in the 18th century
C.in 1835
D.in 1853
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Long ago,people in Rome brought branches from evergreen plants indoors.
B.Decorating with green plants is also part of Jewish tradition.
C.The phrase“Christmas tree”is first recorded in 1835.
D.The modern Christmas tree tradition is believed to have begun in America.
(5)What's the best title for the passage?
A.Customs of Christmas
B.Traditional Colors of Christmas
C.Decorating the Christmas Tree
D.The History of Christmas

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网