题目内容

请阅读 Grammar Focus 中的句子,然后做填空练习。

1.你会游泳吗?

________________________you_________________________?

是的,我会。/不,我不会。

Yes,_____________________________./No,I________________________.

2.她会下国际象棋吗?

___________________________________________________?

不会。

___________________________________________________

3.贝尔和简会跳舞吗?

____________________________________________________?

是的,会。

____________________________________________________

4.你会做什么?

____________________________________________________?

我会弹吉他。

________________________________________________

1.Canswim I cancan’t 2.Can she play chess?No,she can’t. 3.Can Bell and Jane dance?Yes,they can. 4.What can you do?I can play the guitar. 【解析】 1.情态动词can后跟动词原形,以Can开头的一般疑问句,肯定回答时,用Yes, …c...
练习册系列答案
相关题目

What will life be like in 3000? Different people have_______answers. Here is my answer.

I think life will be very different in 3000. Every family will have_______robot. The robot can do everything for people._______people won’t have to do heavy and_______work. And they will have_______free time to enjoy the things they like.

People will wear special_______in 3000. They don’t have to_______clothes because they won’t get dirty. There will be more kinds of foods for people to enjoy. And they are all healthy food.

People will use energy from the sun and the wind. So there_______be any pollution problems.

People will use a special car to travel. It can run on the road and______in the air. It will be very_______ for people to travel to the moon and other planets. Some people will live on other planets.

It will be a happy world in 3000.

1.A. same B. different C. many D. some

2.A. a B. an C. the D. /

3.A. With B. So C. But D. Since

4.A. light B. funny C. interesting D. boring

5.A. many B. less C. more D. lot of

6.A. jacket B. dress C. pants D. clothes

7.A. have B. wear C. wash D. make

8.A. is B. isn’t C. will D. won’t

9.A. walk B. fly C. climb D. sleep

10.A. easy B. difficult C. hard D. far

1.B 2.A 3.B 4.D 5.C 6.D 7.C 8.D 9.B 10.A 【解析】文章讲述的是未来的生活怎样。 1.句意:不同的人有不同的答案。A. same 相同的; B. different不同的; C. many 许多; D. some一些;根据句意故选B 2.句意:每个家庭都会有一个机器人。不定冠词a/an一个...

Bees live in little houses made of wood . Each house has a very small door for them to come in and out . We call their houses hives(蜂箱). When the flowers of plants in the fields begin to come out , the bees fly away very early in the morning to get the sweet juice of the flowers .

A bee has a long tongue. It goes into the flower to suck up the juice . Then it carries the juice to the hive , and turns it into honey. When the bee flies out to look for flowers it may go to places very far , but it never loses its way . When the rain comes down , the bee will hide in some little hole in a wall or among the leaves of a tree . When the sun comes out again , it will fly home .

Bees collect not only the juice but also the pollen(花粉)from inside the flowers . They carry the pollen home to make beebread for the young bees .

1.We may guess the houses of the bees are like _____ .

A. small building B. big bags C. balls D. boxes

2.Bees come out to _________ .

A. get the flower of plants B. get only the juice of the flowers

C. get both the juice and the pollen D. look for their hives

3.The bee gets the juice out of the flowers with its ________ .

A. mouth B. tongue C. nose D. legs

4.Which of the following sentences is true ?

A. Although bees fly far away from their hives , they can find their way home .

B. If the bee flies too far away , it can’t find its home .

C. Bees do their collecting work only in the fields near their hives .

D. Bees must go very far to find the flowers .

5.The word “beebread” means “_______ ”.

A. food for bees B. bread for bees C. the living place of bees D. sweet juice

1.D 2.C 3.B 4.A 5.A 【解析】试题分析:本文较详细地描述了小蜜蜂采蜜的基本过程,表现了小蜜蜂的辛勤。 1.题意:我们可以猜想蜜蜂的房子像_____。考查细节理解题。根据第一句Bees live in little houses made of wood .可知蜜蜂的房子像小建筑,故选D。 2.题意:蜜蜂出来采果汁和花粉。考查细节理解题。根...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网