题目内容

Computers can injure you. Most other injuries happen suddenly. For example, if you fall off a bike and break your arms, it happens very quickly. But computer injuries happen slowly.

You probably know how to ride a bike safely. Now learn to use a computer safely.

Your eyes

Too much light can injure your eyes, so never sit too close to a computer screen. Your eyes should be at least 50cm from the screen. Remember to look away from it sometimes. This gives your eyes a rest.

When you use a computer, the window should be on your left or your right. If it is behind you, the light will reflect(反射) on the screen. If the window is in front of you, the sun and the screen will both shine into your eyes.

Your hands and wrists(手腕)

Hand and wrist injuries can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times. If you use a keyboard for a long time, follow these rules: Rest your wrists on something. Keep your elbows at the same height as the keyboard. Stop sometimes and exercise your hands, wrists and fingers in a different way.

Your back

Some people sit for many hours in front of a computer. If you sit in the wrong way, you can injure your back or your neck. So you should sit with your back straight. The top part of the screen should be in front of your eyes. Your forearms, wrists, hands and the upper part of your legs should all the parallel (平行) to the floor. If you are sitting for a long time, get up every 30 minutes and exercise your arms, legs and neck.

1.A computer screen may injure your eyes if __________.

A. you sit 60cm away

B. your eyes are too close to it

C. the window is on your left or right

2.Hand and wrist injuries are caused when you __________.

A. move in the same way again and again

B. rest your wrists on something

C. keep your elbows as high as the keyboard

3.When using a computer, your eyes and hands will be safe if you __________.

A. work near a window

B. work for a long time

C. take rests at times

4.It is good for your back and neck if you sit __________.

A. for many hours

B. in the right way

C. with the screen below your eyes

5.What would be the best title for the text?

A. How to Use a Computer Safely

B. How to Keep your Hands and Wrists Safe

C. How to Protect your Eyes and your Back

 

1.B

2.A

3.C

4.B

5.A

【解析】

试题分析:本文介绍几种使用电脑时保护身体的方法。要离屏幕远一点,就能保护眼睛。经常动动手腕就能保护手腕。挺直后背就能减轻后背的伤害。

1.根据原文Too much light can injure your eyes, so never sit too close to a computer screen.可知如果离电脑屏幕太近,就会伤害眼睛。故选B。

2.根据原文Hand and wrist injuries can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times.可知当你一次一次在同一个地方移动的时候,手和手腕就会受伤。故选A。

3.根据原文If you are sitting for a long time, get up every 30 minutes and exercise可知经常休息,经常锻炼,你的眼睛和手就会受到保护。故选C。

4.根据原文So you should sit with your back straight.可知要想保护后背,你应该坐直了。故选B。

5.根据原文Now learn to use a computer safely.可知本文介绍的是如何安全地使用电脑。故选A。

考点:健康保健类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

During my second year of nursing school, our teacher gave us an exam. I was a hardworking student and I did well in all the subjects. I finished the questions successfully until I read the last one: “What is the first name of the woman who cleans the school?”

Of course this was a joke. I saw the cleaning woman every day. She is short and about 60 years old. She has dark hair. But how would I know her name? I had never talked with her before. In fact, I’d never even thought about talking to her. I stared at my paper and started to feel rather guilty. Finally, I handed in my paper, leaving the last question blank.

Before the class ended, one student asked if the last question would count toward our grade.

“Certainly,” the teacher said. “In your life, you will meet many people. All are important. They deserve(值得) your attention and care, even if all you do is smile and say hello.”

I’ve never forgotten that lesson. Everyone deserves my attention and I should get to know all of the people who work and live around me. That was, perhaps, the most important lesson of my life. I also learned the cleaning woman’s name was Dorothy.

1.At the nursing school, the writer .

A. know everyone’s name around her

B. did well in all subjects

C.didn’t like to have an exam

2.The writer wrote to the last question.

A. “Dorothy” B. “blank” C. nothing

3.From the teacher’s words, we can know that .

A. only one student didn’t know the answer

B. the last question was part of the exam

C. the students needn’t answer the last question

4.The writer thought that .

A. the exam gave her a lesson

B. the teacher was joking

C.the clean lady was important.

5.The teacher wanted the students to know that they should through the last question.

A. pay attention to everyone around them.

B. be friendly to the cleaning lady

C. try to make as many friends as they can in their life.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网