题目内容

【题目】

Dear Annie,

I’ve never written a letter to a newspaper before, I have just never felt the need to do such a thing. I have always felt I was quite able to do everything by myself, 1 .

Sometimes you really need help in life, I guess. And that’s why I’m writing this letter to you.

I have a happy family. I love my children and they love me. I’m a mother of three children. I know well how to bring up(养大) children, and two of them are already over twenty, so it is nothing new for me.

But now I have a serious problem: the Internet problem. My little son is just sixteen, and I feel he should do a lot of homework now, 2. He can happily spend six or eight hours at a time on the Internet every day. He chats with people that he has never met before, 3 . He does lots of meaningless things on the Internet. And he sees red(大怒) if you ask him to do his homework.

I just want him to be a good student. Now he seldom does his lessons at home. I’m afraid he will drop behind in his class soon. His father is a doctor, a very kind man. 4 .

What can I do? And don’t tell to talk to him. We’ve tried that and it didn’t work. But this is really a big problem in our family. I have tried everything I can think of. 5 . You are my last hope. Please tell me what I can do!

Yours,

Ellen Smith

【答案】

1 B

2 A

3 C

4 E

5 D

【解析】

试题作者从未给报纸写过信,但是现在她需要帮助。她十六岁的儿子每天在互联网上花费六到八个小时,和没见过面的人聊天,做许多无意义的事。如果让他写作业就会发怒。作者不知道该怎么办,所以写信求助。

1】根据上文我曾经感觉自己可以自己做任何事情,及下文有时生活中真的需要帮助。可知这里应该是个转折的句子,但是我知道我错了,故选B

2】结合语境可知这里应该说的是儿子的作业问题,他似乎对作业不感兴趣。故选A

3】结合上下文可知,这里讲的是儿子聊天的问题,他与从未见过面的人们聊天,但是很少和我们说话。故选C

4】这里讲到他的父亲。他的父亲是一名医生,一个非常好心的男人。他看起来从不害怕父亲。故选E

5】联系上下文可知,作者非常担心儿子上网,想了很多办法,她想知道互联网怎么有这么大的吸引力。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

In the busy city of New York, such an astonishing thing ever happened.

On a Friday night, a poor young artist stood at the gate of the underground station, playing his violin. Many people slowed down their paces and put some money into the hat of the young man.

The next day, the young artist came to the gate of the underground station, and put his hat on the ground gracefully. Different from the day before, he took out a large piece of paper and laid it on the ground and put some stones on it. Before long, the young violinist was surrounded with people, who were all attracted* by the words on that paper. It said, "Last night, a gentleman named George Sang put an important thing into my hat by mistake. Please come to claim it soon."

After about half an hour, a middle-aged man ran there in a hurry and rushed through the crowd to the violinist and grabbed his shoulders and said, "Yes, it's you. You did come here. I knew that you're an honest* man and would certainly come here."

The young violinist asked calmly, "Are you Mr. George Sang?"

The man nodded. The violinist asked, "Did you lose something?"

"Lottery. It's a lottery," said the man.

The violinist took out a lottery ticket on which George Sang's name was seen. "Is it?" he asked.

George nodded and seized the lottery ticket and kissed it.

The story turned out to be this: George Sang is a manager in a big company. He bought a lottery ticket issued by a bank a few days ago. It opened yesterday and he won a prize of $500,000. So he felt very happy after work and felt the music was so wonderful, that he took out 50 dollars and put it in the hat. However the lottery ticket was also thrown in. The violinist was a student at an Arts College and had planned to study in Vienna. He had booked the ticket and would fly that morning. However when he was cleaning up he found the lottery ticket. Thinking that the owner would return to look for it, he cancelled* the flight and came back to where he was given the lottery ticket.

Later someone asked the violinist: "At that time you were in need of money. Why didn't you take the lottery ticket for yourself?"

The violinist said, "Although I don't have much money, I live happily; but if I lose honesty I won't be happy forever."

1Where did the poor young artist play the violin?

A. In a nice hall of a big company. B. On the playground of Arts College.

C. Outside the meeting room of a bank. D. At the gate of the underground station.

2George Sang put _____ into the young artist's hat on Friday night.

A. some stones B. a piece of paper

C. 50 dollars and a lottery D. his air ticket and some money

3The young artist cancelled the flight to Vienna because he thought ______.

A. the owner would return to look for the lottery

B. he didn’t have enough money to pay for his study

C. Arts College asked him to wait for Mr. George Sang

D. people in the underground station didn’t let him leave

4What do you think of what the young violinist said in the last paragraph? (请用约40词回答)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网