题目内容
【题目】任务型阅读 阅读下面短文,根据所读内容,在文章后表格的空格填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。
Members of an international organization are called the Global Greeters. They offer travelers the chance to get to know a city as well as local people do.
Unlike the professional guides(专业导游), the volunteer greeters act more like neighbours. They take visitors to visit the city–either on foot or public traffic—to discover favourite neighbourhoods, cafes and parks.
All the programs work a little differently, but the basics(基本项目) are the same. The tours are free and last anywhere for two or four hours. Volunteers can be all ages, and their ages and interests try to match the travelers.
New York City(USA)
Big Apple Greeter is the pioneer “welcome visitor” program founded in 1992 by New Yorker Lynn Brooks. More than 300 volunteers now can welcome guests from all over the world in 22 languages. Greeters explain the New York City subway and bus systems and show guests around one or more of their favourite neighbourhoods. Like many greeter organizations, Big Apple accepts online donations to help with its daily costs.
Houston(USA)
Houston Greeters will organize activities such as golf, biking or an outing to an Astros game(太空人队的比赛). Another activity is to arrange a tour in need of a particular interest.
Chicago(USA)
Chicago Greeters help visitors visit one of the city’s many famous neighbourhoods. The group organizes walks through Ukrainian Village on the Near North Side and Andersonville, home to Scandinavian restaurants and shops and Middle Eastern bakeries. Guides will also organize tours around themes such as fashion, film or public art.
France
<>In France, English speaking volunteers for Parisien d’un Jour lead visitors through hidden corners of Paris, often ending with a lively discussion on a café balcony. Guides in Lyon organize walks around themes such as shopping, markets and sports.Global Greeters | |
Volunteer greeters 【1】 travelers with the chance to know a city well. They act like【2】 to show the visitors around the city. Although greeters work in 【3】 ways, the basics are the same. | |
New York City | Big Apple was founded in 1922. 【4】 300 volunteers can serve visitors in【5】 languages. |
Houston | In Houston, some activities 【6】 golf, biking or an outing to an Astros game will be organized. |
Chicago | With the 【7】 of Chicago Greeters, visitors can visit Ukrainian Village on the Near North Side and Andersonville, home to Scandinavian restaurants and shops and Middle Eastern bakeries, 【8】 can also enjoy fashion, film or public art. |
France | Volunteers who can 【9】 English for Parisien d’un Jour will lead visitors through hidden corners of Paris, and near |
【答案】
【1】provide
【2】neighbours
【3】different
【4】over
【5】22
【6】like
【7】help
【8】they /visitors
【9】speak
【10】end
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了一个国际组织的成员被称为全球供应商。他们为游客提供了机会去了解一个城市,以及当地人民。
【1】根据文中They offer travelers the chance to get to know a city as well as local people do可知志愿者为游客提供机会去了解城市和当地的居民。短语provide sb. With sth.表示为某人提供某物。根据题意,故填provide。
【2】根据文中Unlike the professional guides(专业导游), the volunteer greeters act more like neighbours,可知,他们就像是邻居一样出示给游客城市的周围环境。故填neighbours。
【3】根据文中All the programs work a little differently, but the basics(基本项目) are the same.可知所有的项目工程是不一样的,故填different 。
【4】根据文中Big Apple Greeter is the pioneer “welcome visitor” program founded in 1992 by New Yorker Lynn Brooks. More than 300 volunteers now can welcome guests from all over the world in 22 languages可知,300多志愿者服务游客,over=more than.表示超过,多余的意思。故填over。
【5】根据文中More than 300 volunteers now can welcome guests from all over the world in 22 languages,可知,来自全世界的300多名志愿者用22种语言欢迎游客。可知填22。
【6】根据文中Houston Greeters will organize activities such as golf, biking or an outing to an Astros game(太空人队的比赛).可知,一些活动像高尔夫、骑自行车或一个太空人队的比赛,他将组织。可知填like,介词“像”的意思。
【7】根据文中Chicago Greeters help visitors visit one of the city’s many famous neighbourhoods.可知,With the help of表示在……的帮助下。根据句意,可知填help。
98.【8】根据文中Guides will also organize tours around themes such as fashion, film or public art.可知,游客也可以欣赏时尚,电影或公共艺术。可知填they /visitors 。
【9】根据文中In France, English speaking volunteers for Parisien d’un Jour lead visitors through hidden corners of Paris, often ending with a lively discussion on a café balcony。这里指能说英语的自愿者。Speak直接加语言。可知填speak
【10】根据文中often ending with a lively discussion on a café balcony可知在年底的巡回赛,他们可能在一个咖啡馆的包厢热烈的讨论。可知填end。