题目内容

(广东省东莞市2017届中考冲刺考前押题)When I was 12, something 1. to me changed my interest. We lived near a wood and 2. sang beautifully in the trees every evening. I wanted to catch a bird and keep it in a cage so that I can have my own singer.

I did get one and put it in my cage. I felt very happy and looked 3. to some beautiful songs from it. On the next day, its mother flew to the cage with food. The baby bird 4. everything. I was happy to see this. Surely the mother knew 5. her baby liked better than me.

The next morning, I found the baby bird dead. What was wrong? I took 6. care of the bird. Arthur Wayne told me the reason. "A mother bird, finding 7. baby in a cage, will sometimes bring it some poisonous(有毒的) strawberries. She thinks it is 8. for it to die than to live in a cage."

Never since then have I caught any living birds or 9. it in a cage. It made me know following 10. rules in nature sometimes means everything to the living things.

1.happened 2.birds 3.forward 4.ate 5.what 6.good 7.its 8.better 9.kept 10.the 【解析】本文主要讲述了作者住在树林边,非常喜欢听鸟儿唱歌。作者想抓住一只鸟,把它关在笼子里,这样作者就能有自己的歌手了。有一天逮了一只幼鸟,把它关在笼子里。第二天,它的妈妈带着食物飞到...
练习册系列答案
相关题目

Using iPads to Make Learning Fun

Paper, pencil, whiteboard, textbook are the tools you need if you want to go to school. But recently, you can add another one to the list: an iPad.

Because the popular Apple tablet is not only useful for searching the Internet and watching videos, but it is also being used to make learning fun.

Scientists now know that we learn better when we are enjoying ourselves, so recently software developers have made iPad applications(应用程序) that look like video games, but have strong educational content. One of the best examples of this new form of teaching application is Futaba, a game in which up to four children try to recognize a spinning(旋转的) object, and then identify what it is. The game can be used to teach English, math, foreign languages, or just about anything, and students love it. Teachers can even make their own questions. The important thing is that children enjoy the game, and don't even realize how much they are learning!

So the next time you have to choose between making your child study or letting them play a game, just remember…they could do both at the same time!

1.What can be added to the school thing list according to the passage?

A. An iPad.

B. An English textbook.

C. A pencil.

D. A whiteboard.

2.What does the underlined word “tablet” probably mean in Chinese in this passage?

A. 药片 B. 掌上电脑

C. 牌匾 D. 桌子

3.Futaba is ________.

A. an old kind of classroom

B. a new outdoor activity

C. a new educational application

D. a very old tool of teaching

4.How many children can take part in one Futaba game at a time?

A. 7. B. 6 C. 5. D. 4.

5.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. Scientists think that we learn better when we are enjoying ourselves.

B. Futaba can only be used to teach languages.

C. Teachers can make their own questions using Futaba.

D. The writer thinks children can study and have fun playing games at the same time.

1.A 2.B 3.C 4.D 5.B 【解析】试题分析:本文介绍了一款新的教育程序——Futaba的特点。为了让学习变得有趣,科学家发明了寓教于乐、可以通过游戏学习的综合型教育程序——Futaba。这款游戏可以一次让4个小孩同时参与。他们乐此不疲,同时还能学到很多知识。 1.题意:根据课文内容,哪些东西可以添加到学校的事物清单中?考查细节理解题。根据第一段第二...

When I first met my fifth-grade teacher, I was happy. She seemed pretty nice, so I was excited to 1. a whole year with her. Every day the class would do a warm-up and then discuss it. We would also read stories, sing songs and learn about different cultures around the world. I thought I was very lucky to have such a great, kind and caring 2..

When December came around, my teacher suddenly stopped 3. to school. The whole class missed 4.. Rumors(谣言)spread around the school about 5. she didn’t come to school.

"She’s 6. holiday," some girls explained to each other during lunchtime.

"She’s got really tired of us and decided 7. to teach us anymore," some boys said.

8. no one knew the truth.

For the rest of the school year, I never saw her again. In the middle of the sixth grade, I received a disturbing(令人不安的)message. She had died of cancer(癌症). I 9. very upset. I wish I could visit her in the hospital. Whenever I think about her, I remember all of the happy times we had together. Because of her, I can understand what matters most to me. I never told her how much she meant to me. And now it’s too 10..

1.spend 2.teacher 3.coming 4.her 5.why 6.on 7.not 8.But 9.felt 10.late 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述我的老师的一些事情,但是后来老师去世了,我想向他说他对我的意义,但一切都晚了。 1.句意“我看起来非常棒,所以和他度过了一整年让我非常振奋”。spend花费,...

Judy is my friend.She will have a housewarming party tonight.She tells me to get to her house early and help her ______ some food and drinks for the party.

This is my ______time to visit Judy's new house.I ask Judy to send her location(位置)to my mobile phone.

After I get off work at 5 p.m.,I walk to the ______ .It doesn't take me a long time to wait for the No.832 bus.I think I'm ______ .

The digital(电子的)map shows that I should ______ at People's Square.Judy's new house is across from the square.But I can't ______ the name of the stop on the sign after I get on the bus.I ______ I must make a mistake(犯错误),so I give Judy a call.

“Hi,Judy!I'm on the No.832 bus now.Which stop ______ I get off?”I ask.

“At People's Square.Wait a minute!Which bus do you _______?”Judy asks.

“Bus No.832,”I answer.

“I'm afraid you're on a ______ bus.Bus No.832 can't take you here.You need to take the No.823 bus,"Judy says to me.

“Oh!My God!”I say.

1.A. work B. grow C. raise D. prepare

2.A. first B. second C. third D. last

3.A. train station B. post office C. bus stop D. police station

4.A. elder B. lucky C. funny D. friendly

5.A. get on B. get off C. get in D. get at

6.A. follow B. read C. understand D. find

7.A. guess B. share C. laugh D. chat

8.A. must B. have to C. should D. may

9.A. make B. take C. remember D. miss

10.A. right B. quiet C. green D. wrong

1.D 2.A 3.C 4.B 5.B 6.D 7.A 8.C 9.B 10.D 【解析】本文主要内容是作者参加朋友朱蒂的乔迁聚会坐错车的故事。她告诉我早点去她家,帮她准备宴会上的食物和饮料。这是作者第一次去朱蒂的新房子。作者请朱蒂把她的位置发送到作者的手机上。下午5点下班后,做了832路公交车。数字地图显示作者应该在人民广场下车。朱蒂的...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网