题目内容

【题目】A)阅读下面短文,根据所读内容在文章后的空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡相应位置上。

注意:每个空格只填一个单词。

The concept of homeschooling is not a new one. Homeschooling means educating children at home instead of sending them to public or private schools. Nowadays, homeschooling has become popular in the USA for a lot of reasons. One of them is poor quality of education in public schools and it’s also because of the high cost in private schools. Some parents believe that because they know their child’s strengths and weaknesses, they can teach him or her better. Some parents prefer homeschooling so as to prevent their children from getting into bad company. There is another group of people who choose to educate their children at home because they want them to learn their religious beliefs. They also think that homeschooling would help in development of strong family bonds (家庭纽带).

However, there are some negative influences of homeschooling on students as well as parents.

Homeschooling is a full-time job and not fit for parents who have their own careers. It takes a lot of time for parents’ side to make homeschooling a success. Other family members’ responsibilities may also be affected. They may give their full attention to the needs of their children. Besides, a parent may have high educational qualifications, but that does not make him or her a good teacher. Teaching is an art, which requires the ability to understand the needs of the children. It may be difficult for the parents to explain the concepts to their children.

In today’s world, competition is seen in every field, and school prepares children to face these competitions. However, homeschooling does not give the children a chance to compare with other kids. They will also not be aware of where they stand in educational position among their classmates. This may affect their lives. Education is not the only thing that the children need to become successful human beings. It is necessary that they learn to communicate in the society, and public school provides them with such an environment, where they meet many people. Schools also provide children with a chance to take part in different activities to improve their overall development.

It is true that it has many advantages, but one must get to know that school teaches children skills to survive.

Homeschooling in the USA

Definition

Educating children at home instead of in 1 schools or private ones.

2 for the popularity of homeschooling

The quality of education in public schools is poor and private schools are quite 3.

Children are 4 better at home because parents know their strengths and weaknesses.

Children can be kept away from bad company if they study at home.

Homeschooling is 5 in learning the religious beliefs of the family and strengthening family bonds.

Negative 6 of homeschooling

For parents:

It’s difficult for them to 7 in homeschooling because they have their own careers.

They may not be good 8 although they may have high educational qualifications.

For children:

They won’t get chances to compare with others if they don’t go to schools.

It’s impossible for them to learn proper ways of 9 in the society.

They are not able to take part in different activities to 10 their overall development.

【答案】

1public

2reasons

3expensive

4taught

5helpful

6influences

7succeed

8teachers

9communicating/ communication

10improve

【解析】

本文是议论文。短文从两方面谈论了家庭教育的优点和不足。

1对应信息在原文第一段第2句“Homeschooling means educating children at home instead of sending them to public or private schools.”可知在家教育的概念是在家里面教育孩子,而不是送到私立或者公立的学校,故填public

2对应线索在第一段第三句“Nowadays, homeschooling has become popular in the USA for a lot of reasons.”介绍了许多家庭教育流行的原因。故填reasons

3对应线索在第一段第四句“One of them is poor quality of education in public schools and it’s also because of the high cost in private schools.”一个原因是公立学校的教育质量差,私立学校的高收费。故填high cost同义词expensive昂贵的。

4对应线索在第一段第五行“Some parents believe that because they know their child’s strengths and weaknesses, they can teach him or her better.”可知,一些父母认为他们知道自己孩子的长处和缺点,能做到因材施教。原文是主动语态,表格里面用被动语态。故填过去分词taught

5首先,根据isin可知这里应该是形容词。其次,根据文章第一段最后两句,尤其是“they also think that homeschooling would help...”,可知将help转化为heipfull。故故答案为helpful

6对应线索就在第二段“However, there are some negative influences of homeschooling on students as well as parents.”下面介绍了几种家庭教育的negative influences负面影响。故填influences

7考察转换词。首先,根据不定式符号to可知这里应该用动词原形;其次,锁定线索原文第三段第二行“it takes a lot of time to make homeschooling a success”,可知要想成功做好家庭教学要花费很多时间。故填succeed

8根据文中句子 Besides, a parent may have high educational qualifications, but that does not make him or her a good teacher.父母虽然学历高,但未必就是好老师; 故答案天teachers

9首先,这题跟在介词of后面,可知作宾语的词一定具有名词性质;其次,锁定原文线索——4段第5“learn to communicate in the society”。最后将communicate转换为名词性质,故填communicationcommunicating

10根据文中句子Schools also provide children with a chance to take part in different activities to improve their overall development.“反过来推”家庭教育没有这个条件提供。结合题目中的句子,故填动词improve。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网