题目内容

阅读下面短文,根据音标、单词、首字母和语境提示,在每个空格内填入一个适当的单 词,要求意义准确、拼写正确。

In China, you can travel to all corners of this big country by bus or train. It’s surprising what China has done in the past ten 1.(year) in terms of train travel – it now has the

2. (big) high-speed railway network in 3. world. The high-speed trains are great, and a4./l??/ train journey in China is a great way to see the country.

China is a huge, fascinating country with so much to see. A5. a student, I love traveling 6. my parents, from big cities, to seaside hot spots, to holy mountains, to national parks, to historical sites and to 7. /sm?:l/ villages far away.8. (get) out of your comfortable home here to some unknown places is a good experience as well. And you can eat local food, and9. (real) reach the heart of the country.

I always love traveling outside Yibin to see our 10.(beauty) country — China.

1.years 2.biggest 3.the 4.long 5.with 6.As 7.small 8.Getting 9.really 10.beautiful 【解析】文章讲述了现在在中国乘高铁旅游很方便和作者喜欢去旅游的一些情况。 1.句意:在过去的十年中国在乘火车旅游上做的是很让人惊讶的。根据 ten可知用复数;故填yea...
练习册系列答案
相关题目

Do you want to find a job? What kind of job do you want to get? Here are some jobs for you to choose from.

Waiterrequired

At UK Grill Restaurant

Pay: £6.90 per hour

20 hours per week, 5 pm-10 pm, 4 nights

Experienced waiters only To apply, email your CV to [email protected]

Cleanerneeded

Salary: £6.75 per hour

No experience needed

Working on Monday, Wednesday to Saturday

4:30 pm- 6 pm

Apply by telephone: 013-89483761

Driverwanted

We are looking for delivery drivers

Salary: £7.20- 7.60 per hour

No experience needed

Hours: 8:00 am to 4:00 pm, 5 days per week

Ring 024-79103694

for an application form

SupportWorkerwanted

Do you like to care for others? Can you understand older people? Do you have good listening skills? Can you work on weekends? If you have answered YES to the above, we would like to hear from you:

Starting rate of £7.50 per hour

Excellent Training [email protected]

1.Which job needs only experienced persons?

A. Waiter. B. Cleaner. C. Driver. D. Support Worker.

2.Which is the most probably a full-time job?

A. Waiter. B. Cleaner. C. Driver. D. Support Worker.

3.To work as a cleaner, you need to .

A. have enough experience B. work from 4:30 pm-6 pm

C. ring for an application form D. satisfy many requirements

4.How can you get the job as a support worker?

A. Ring 024-79103694.

B. Ring 013-89483761.

C. Send an email to [email protected]

D. Send an email to [email protected]

1.A 2.C 3.B 4.D 【解析】这是几个招聘广告。 1.根据Waiterrequired和Experienced waiters only To apply,故选A 2.根据Driverwanted和Hours: 8:00 am to 4:00 pm, 5 days per week可知是全职工作;故选C 3.根据Cleanerneeded和Wor...

Anyone who has had a long-term illness knows that recovering at home can be lonely. This is can be especially true of children. They may feel isolated(孤立的)from their friends and classmates. Now, a small robot may help children who are recovering from a long-term illness in the hospital or at home. The robot takes their place at school. Through the robot, the children can hear their teachers and friends. They can also take part in classroom activities from wherever they are recovering – whether at home or from a hospital bed.

The robot is called AV1.It is created by a company called “No Isolation”. AV1 goes to school for a child who is at home while recovering from a long-term illness. And the child’s school friends must help. They carry the robot between classes and place the robot on the child’s desk.

Dolva, one co-funder (创始人)of No Isolation.explains how the robot AV1 works. She says, “the robot sits at the child's desk in the classroom and the child at home uses a tablet(平板电脑)or a phone to start it, control its movement with touch, and talk through it. So the robot becomes the eyes, the ears and the voice of the child at school.” The robot is equipped with speakers, microphones and cameras that make communicating easy. Moreover,The AVI was designed to be tough. It is water-resistant(防水) and can take a fall from a desk without damage. Inside AV1 is a small computer connected to a 4G network. AV1 is large and looks like a human for a reason. Dolva thinks this is important because the robot is expected to be a friend to the children.

The robot just became available to the public. Hopefully AV1 will help some children feel less lonely while they are absent from class.

1.Where can we most probably read this passage?

A. In a health report B. In a science magazine

C. In a travel guide D. In a science fiction

2.What can children do with the help of the robot?

A. They can recover from a long-term illness very soon

B. They can see their teachers and friends at any time

C. They can do classroom activities at home or at a hospital bed

D. They can ask the robot to do homework for them

3.What does “it” in “the robot sits at... a phone to start it”mean?

A. the teacher B. the tablet C. the robot D. the phone

4.AV1 has all the features (特点) except _________.

A. It has speakers, microphones and cameras

B. It has the same eyes, ears and voice as children

C. It is large and looks like human

D. It has a computer connected to 4G network

5.Which one is the best title for this passage?.

A. Robot helps sick children feel less lonely

B. Recovering from a long-term illness

C. AV1, a great robot

D. Robot helps students at school

1.B 2.C 3.C 4.B 5.A 【解析】本文主要介绍了一种机器人能进帮助生病的孩子减少孤独。他代替孩子去学校,孩子在家或医院的病床上,使用平板或手机控制这个机器人。这个机器人成为了那个孩子的眼睛,耳朵和声音。 1.B 推理判断题。根据Now, a small robot may help children who are recovering fr...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网