题目内容
19.A good breakfast is important.You can easily understand it.By breakfast time you have not eaten anything about twelve hours.Your body needs food for morning activities.One good breakfast should be rice or bread,an egg,milk and fruit.On a cold morning,a cup of hot milk is necessary.
You must get up early to have much time to eat breakfast.A good breakfast helps you smile more easily.It helps you to be more friendly,and also to work better and play more happily.Your whole day will be more fun after you have enjoyed a good breakfast.
根据短文内容,判断正(T),误(F)(共5小题,每题1分,计5分)
61.It's important to have a good breakfast.T
62.Only rice or bread will be a good breakfast.F
63.If you get up late,you'll have to eat your breakfast as soon as possible.T
64.A good breakfast is helpful to you.T
65.If you don't have a good breakfast,you can't smile.F.
分析 短文讲了一顿好的早餐很重要,早餐应该吃米饭、面包、鸡蛋、牛奶和水果.及其好的早餐让我们更轻松地微笑,有助于更好地工作等.
解答 答案:61.T 细节判断题.根据第一行句子A good breakfast is important.一顿好的早餐很重要,可知一顿好的早餐很重要,故答案为T.
62.F 细节判断题.根据One good breakfast should be rice or bread,an egg,milk and fruit.一顿好的早餐应该是米饭、面包、鸡蛋、牛奶和水果.可知只有米饭或面包是一个很好的早餐是错误的.故答案为F.
63.T 推理判断题.根据第二行句子One good breakfast should be rice or bread,an egg,milk and fruit.一顿好的早餐应该是米饭、面包、鸡蛋、牛奶和水果.和第三行句子You must get up early to have much time to eat breakfast.你必须早起,有很多时间吃早餐,可知如果你起床晚了,你必须尽快吃你的早餐.故答案为T.
64.T 细节判断题.根据第三行句子A good breakfast helps you smile more easily.It helps you to be more friendly,and also to work better and play more happily.一顿好的早餐可以让你更轻松地微笑,这有助于你更友好,也能更好地工作,玩得更开心,可知一顿好早餐对你有帮助.故答案为T.
65.F 细节判断题.根据第三行句子A good breakfast helps you smile more easily.一顿好的早餐可以让你更轻松地微笑,可知如果你没有一个好的早餐,你不能微笑是错误的.故答案为F.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | far | B. | away | C. | father |
| A. | can't be | B. | could be | C. | might be | D. | must be |