题目内容

【题目】 “Helicopter parent” which means a parent who pays extremely close attention to his or her child may not sound pleasant, but most parents would prefer a vehicle to send children between school, football practice and piano lessons. Getting children where they need to go is a huge task, especially in homes where both parents work. Hailing rides (专车服务) like Uber have made life more convenient for adults. But drivers are not allowed to pick up kids who travel without an adult aside (although some drivers are against the rules).

Children represent a fresh-faced opportunity. Ride-hailing for kids could be a market worth at least $50 billion in America, hopes Ritu Narayan, the founder of Zum. The services are similar to Uber’s, except they allow parents to plan rides for their children ahead. Children are given a code word to make sure they find the right driver, and parents receive warnings about the ride and the car’s speed. These services promise more careful background checks, finger printing and training than other ride- hailing companies.

Annette Yolas, who works at AT&T, says that she spends around $200 a month on Hop Skip Drive, a service that operates in several markets in California, for her three kids to get to the school bus on time and to ballet practice. She says it has been a “life-saver” by allowing her to work longer hours.

But ride-hailing companies for kids may face several challenges. One is finding enough drivers. All users need rides during the same limited set of hours: before and after school, which makes it hard to offer drivers enough work. It can also be challenging to get parents’ support, who have taught children never to get in a stranger's car.

And while ride-sharing companies can drive adult passengers mad by cancelling or being late, such behavior can be a disaster to children. Huddle, an early competitor in the taxis-for-kids business, which shut down in 2016, had only two out of five stars on Yelp (点评网站) for that reason, and lots of negative reviews from parents. It had made money on rides mainly by raising prices even higher.

Shuddle’s failure has not discouraged Uber, which is expected soon to set up a programme for teenagers under 18. Parents may be happier to use services they are familiar with. But Uber’s entrance is likely to add to the struggle of child-ride-hailing businesses as they compete for customers and money.

1What do “helicopter parents” usually do?

A.They drive a helicopter to send their children to school.

B.They pay no attention to the school life of their children.

C.They stay close to their children and ready to protect them.

D.They let their children solve the problems all by themselves.

2What does the underlined phrase “a fresh-faced opportunity” refer to?

A.A new market.B.A new event.C.A new lesson.D.A new challenge.

3What is the purpose of giving the example of Annete Yolas?

A.To encourage more drivers into the business.

B.To meet the needs of children attending courses.

C.To show the good points of the ride- hailing service.

D.To help more parents to avoid the ride-hailing service.

4What may be the future of those small ride-hailing companies?

A.They may get better reviews.B.They may make much more money.

C.They may struggle to survive.D.They may easily attract more customers.

【答案】

1C

2A

3C

4C

【解析】

本文是说明文。短文介绍了在美国的儿童打车服务市场的竞争情况。优步公司进入叫车市场进一步加剧了叫车服务公司之间的竞争,使得小公司更难生存。

1细节理解题。根据文章第一段第1句的“Helicopter parent” which means a parent who pays extremely close attention to his or her child may not sound pleasant,..可知,“直升机父母”比父母更加可能接近他们的孩子并保护他们,可知选C

2细节理解题。根据第二段,开始介绍接送孩子的市场需求,可知这个“机会”是指一个面向儿童的叫车服务新的市场价值500亿美元,代理公司有Zum和优步打车公司,引入了入职司机的标准,这是个全新的机会。故选A

3细节理解题。第二段介绍了在美国打车服务对于工薪家庭职员带来的好处,第三段则借这位母亲之口来说有人能帮她安全地接送孩子是一个“救命稻草”,这个例子是为了讲接代他人送孩子服务的好处。故选C

4推理判断题。根据文章最后一段,But Uber’s entrance is likely to add to the struggle of child-ride-hailing businesses as they compete for customers and money.可知,优步公司的进入会加剧叫车服务公司在争夺客户和资金方面的竞争,可以推断,对于小公司来说未来是充满竞争的。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At my primary schoolI was one of the smartest kids there. I never studiedbut always got perfect scores. I thought I was born clever. At least I believed so. I was also a prodigy in music according to myself. I could sing better than almost everyone else in my school. I was pretty sure that once I got to the sixth gradeeveryone would be surprised by me.

But actuallythey weren't.

When I arrived at my new classI couldn't wait to show everyone what I could do. Howeverthere was always someone else who could do them better. My grades began to suffer.

More talented girls often sang solo(独唱). I believed I wasn't smart. I believed I wasn't talented. I believed I was a failure. Over the next two yearsI had to work very hard. Every prize for the singing competition was given to me for hard work and effort. Grades were still very low but improving little by little.

I haven't realized until recently that I really don't have to be the best at everything. I was too hard on myself. In factwhen I did badly in a testmy classmates never laughed at me.

No one is perfect. There will probably always be someone better than me at something. Anywaythere are about seven billion people in this world. I will never be the number one at everythingand that s really okay.

1What does “a prodigy” probably mean in English

A.A smart kidB.A lazy fanC.A common childD.A lazy girl

2When the writer was at the new class____________.

A.she lost her interest in musicB.she had difficulty in learming

C.she surprised everyone in solosD.she got separated from friends

3What happened to the writer during the two years

A.She won many prizes without any effort.

B.She found the best way to become perfect.

C.She gave up trying because of the low scores.

D.She failed to be perfect though she worked hard.

4Which would be the best title for this passage

A.When I Wasn't PerfectB.My Past Life as a Young Girl

C.Hard Work Doesn't WorkD.What to Do When You're Not Perfect.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网