题目内容

【题目】 Do you have the experience of taking music lessons against your wishesPerhaps you have complained about it because you thought it took you much playtime. But now you'd better thank your parents for their time and money spent on your musical training. A recent study suggests that music lessons can make children have better memories than their peers(同龄人).

The Canadian study showed that after one year of musical trainingchildren did better on a memory test than those who didn't take music lessons.

The researchers made the children aged between 4 and 6 into two groupsone group of children took music lessons outside schooland the other didn't take any musical training. In one yearthey took four tests in different times. The results showed brain development changes at least every four months.

The children taking music lessons not only did better in musical listening but also made faster progress in other wayssuch as readingwritingmath and IQ.

People say music is the good medicine for a broken heart. Now it seems music can also help us to improve our memories. We are sure to find more and more in the wonderful world of music.

1You'd better thank your parents for their time and money spent on your musical training because ______.

A.you get well after you take music lessons

B.you will make faster progress in study

C.music can help you to improve your memories

D.music can make you stronger than others

2The researchers made one group of the children aged between 4 and 6 take music lessons for ______.

A.six monthsB.a year

C.two yearsD.three years

3The Canadian study showed that brain development changes ______.

A.at least every four months

B.twice half a year

C.once a month

D.four times a year

4According to the last paragraphmost people think music can make us ______.

A.happyB.worriedC.confidentD.sad

5What does the passage mainly tell us?

A.How to become cleverer.

B.How to sing a song well.

C.What to find in the wonderful world of music.

D.Music does us much good.

【答案】

1C

2B

3A

4A

5D

【解析】

文章大意:这是一篇教育文化类阅读,主要介绍最近的一项研究表明,音乐课能让孩子拥有比同龄人更好的记忆。人们说音乐是医治心灵创伤的良药,现在看来音乐也能帮助我们改善记忆力,我们一定会在美妙的音乐世界里找到更多的东西。

1细节理解题。根据第一段最后一句“A recent study suggests music lessons can make children have better memories than their peers (同龄人).”最近的一项研究表明,音乐课可以让孩子比同龄人有更好的记忆力。可知,你最好感谢父母花在音乐训练上的时间和金钱,因为音乐能帮助你提高记忆力。故答案为C

2细节理解题。根据第四行“In one yearthey took four tests in different times”一年里,他们在不同的时间做了四次测验。可知,应该是一年时间。故答案为B

3细节理解题。根据第五行“The results showed brain (大脑) development changes at least every four months.”结果显示大脑发育至少每四个月发生一次变化。可知,应该是至少四个月。故答案为A

4细节理解题。根据最后一段“People say music is the good medicine for a broken heart”人们说音乐是治疗心碎的良药。可知,音乐可以让我们开心。故答案为A

5主旨大意题。根据最后一句“We are sure to find more and more in the wonderful world of music.”我们一定会在美妙的音乐世界里发现更多的东西。可知,短文主要介绍音乐对我们有好处。故答案为D

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。例如,第1小题,细节理解题。根据第四行“In one yearthey took four tests in different times”一年里,他们在不同的时间做了四次测验。可知,应该是一年时间。故答案为B。先划关键词“In one year” 就容易找到答案了。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网