题目内容
In common with many countries, Britain has serious environmental problems. In 1952, more than 4,000 people died in London because of the smog. The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.
Today, London is much cleaner but there is a new problem: smog from cars. In December
1991, there was very little wind in London and pollution increased a lot. As a result, about 160
people died from pollution in just four days.
Part of the problem is the new ‘out of town’ shopping centres. In the past, people often walked to shops near their home or went by bus. Now, many people drive to the new shopping centres. As a result, the small shops have disappeared and more people have to travel to do their shopping.
Critics say that Britain needs better and cheaper public transport. Transport in Britain is very expensive. An early morning train trip from Glasgow to London (about 600km) can cost about
£100, for example. A short 15-minute bus trip can cost over £1.00.
Many people are trying to reduce the use of cars in Britain. Some cities now have special bicycle paths and many people cycle to work. Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost.
- 1.
Environmental(小题1)inBritain

短文属于说明文。讲述了英国的环境问题。
1.从第一句“Britain has serious environmental problems.”得知。
2.从第二段最后一句“As a result…”可知,这栏里说的是结果,因为是两件事情,用复数形式。
3.与下一栏的“Today”对应,使用“In the past”;均表示时间。
4.从第一段最后一句“smog from coal fires and factories”得知。
5.从第一段第二句“more than 4,000 people”可知“超过4000人”。
6.从第一段最后一句“The government introduced new laws”可知,此处用了被动语态。
7.从第二段第一句“smog from cars”可知。
8.从第二段最后一句“about 160 people died”可知。
9.从第四段第一句“better and cheaper public transport”可知。
10.从最后一段最后一句“travel to work together in one car”可知。
If you want to deal with the association(交往) between boys and girls properly, here are some ‘dos and don’ts’ for you to follow.
Keep a normal and healthy state of mind. Our schools and classes are made up of boys and girls. It is very natural for the boys and girls to make friends with each other. We should make as many friends as possible. We should get along with the other sex in public instead of in secret.
Don’t be too nervous or too shy. If you are a shy person, you can also find a way out. First of all, you can make friends with the students who have the same interest and hobby as you. As both of you have much in common, you may have much to talk about. If you keep doing like that, little by little, you will gladly find you are also as free to express yourself as others.
Don’t fall into the ditch of early love. Boys and girls in adolescence (青春期) are rich in feelings. They are easy to regard the friendship as a sign of love and fall in love with each other at an early age. In my opinion, early love is a green apple that can’t be eaten. An apple won’t taste sweet until it is fully ripe. Boys and girls at middle school are too young to carry the heavy duty of love. Do keep out of early love.
【小题1】The main idea of the passage is to _______.
| A.tell students to keep away from early love |
| B.give some advice on how to associate(交往) between boys and girls |
| C.tell students how to make friends |
| D.teach boys how to talk with girls |
| A.with a good state of mind | B.in real friendship |
| C.in public | D.in secret |
| A.find friends with the same interest and hobby first |
| B.only have a few friends of the same sex |
| C.not make friends with the other sex |
| D.not fall in love with other students easily I |
| A.波浪 | B.泥潭 | C.圈套 | D.树枝 |
| A.complicated(复杂的) in feelings |
| B.good at making friends with each other |
| C.old enough to fall in love |
| D.easy to regard the friendship as a sign of love |
When asked to point out one or two things that are most important to themselves, many put friends ahead of homes, jobs, clothes and cars.
A true friendship carries a long history of experience that determines who we are and keeps us connected. It is a treasure we should prove it. Unfortunately, the better friends you are, the more probably you’ll have disagreements. And the result can be what you don’t want an end to the relationship.
The good news is that most troubled friendships can be mended. First, don’t let your pride get in your way. Most of us can forgive each other when differences are brought out in the open. Second, apologize when you’re wrong ― even if you’ve been wronged. Over the course of friendship, even the best people make mistakes. Sometimes, it may be best if the wronged person takes wrong. Third, see things from your friend’s point of view. And finally, accept that friendships changes as our needs and lifestyles change. Making friends can sometimes seem easy. The hard part is keeping the connections strong during the nature ups and downs that have an effect on all relationships. My suggestion: Consider friendship an honor and a gift, and worth the effort to treasure and nurture(培养).
1.The “wronged person” underlined in the text refers to a person _______.
|
A.who has been mistaken for another |
B.who has been blamed unfairly |
|
C.who has treated friends badly |
D.who has admitted his mistakes |
2.According to the text a friendship can last long only if________.
|
A.we treat our disagreements wisely |
B.we know our friends mistakes |
|
C.we have much in common |
D.we have known one another for long |
3.What should we do if we follow the author’s second suggestion?
|
A.Stick to our own points of view. |
|
B.Avoid making mistakes. |
|
C.Make an apology first. |
|
D.change our lifestyles. |