题目内容

【题目】浙江省宁波市2015年中考英语试题阅读理解

Patrick Johnson,an artist for the Washington Post,found some treasure in his new house一一35,000 dollars in a place where no one could see it. Although he had car and house payments(贷款)in his head, he still decided to return all of the money to the previous(先前的)owner of the house,Mr. Williams. Would you have done the same?

Just hours after he had bought the house,Patrick came into the small house,where he was planning

to lay out his tools and hang things up. He looked up and noticed a little hole in the wall. He didn't know

what it was inside, so he walked towards the wall. It was very dark inside,but an old box caught his eye.

“I caught the thing,it was heavy. I thought it might be some pieces of wood.” he said. Actually it was

not. It was filled with lots of dollar bills. But he and his wife knew they had to return the money to Mr. Williams.

“I've got two boys and we teach them to be honest and to do what is right. I knew this was a teachable moment that I would never get back again.” Patrick said to his wife. “So I thought we would do something honest with it. It's been a great thing for us and our kids.”

1Patrick decided to return the money to .

A. his wife B. the bank C. their sons D. Mr. Williams

2Patrick found the box_______.

A. outside the small house B. in his wife's room

C. in the hole of the wall D. among his tools

3Patrick thought there might be in the box when he found it.

A. 35,000 dollars B. some pieces of wood

C. many famous pictures D. some expensive treasures

4Patrick and his wife returned the money at last because .

A. they didn't need the money at all

B. their children liked money very much

C. they wanted to teach their children to be honest

D. the previous owner of the house asked them to do so

【答案】

小题1D

小题2C

小题3B

小题4C

【解析】

试题分析:本文叙述了Patrick和他的妻子,在自己的房子里发现了一些钱,他们决定把钱归还给房子的先前的主人Mr. Williams,目的来教育孩子做人要诚实。

小题1细节理解题。根据he still decided to return all of the money to the previous(先前的)owner of the house,Mr. Williams.可知,Patrick 想把钱归还给以前的主人Mr. Williams,故选D。

小题2细节理解题。根据He looked up and noticed a little hole in the wall. He didn't know

what it was inside, so he walked towards the wall. It was very dark inside,but an old box caught his eye.可知,他看见墙洞里有一个盒子。故选C。

小题3细节理解题。根据I thought it might be some pieces of wood 可知,他原来认为它是几块木头,故选B。

小题4细节理解题。根据I've got two boys and we teach them to be honest and to do what is right 可知,他们夫妻把钱归还给Mr. Williams是要告诉孩子,做人要诚实,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2016江苏苏州】请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Your body is special no two people in the world are alike , Although you are different from everyone else , you have exactly the same body parts as the people around you , doing different jobs that keep all of us alive .

What is inside my head ?

Your head houses the most valuable part of your body your brain . As you are reading , your eyes send pictures to your brain which makes meaning from what you see . Your brain helps you to remember and think , and makes sure your body is doing what it should .

What is my skin(皮肤) for ?

Your skin covers your body . In most parts of your body , the skin is just as thick as half a centimeter . If you have your skin cut , it will have a quick cure and stop viruses from getting into your body . Your skin also helps you feel the heat and coldness of the environment around you . Hair grows from inside the skin . When you feel hot , extra heat comes out through your skin . As a result , your body temperature drops .

How do I move ?

Muscles(肌肉) are found in most parts of your body . They work with your bones to help you move whenever you cry or smile , eat or speak , walk or dance , etc .

Why do I breathe ?

Your body needs to take in oxygen from the air and give out the unwanted carbon dioxide in the body . When you breathe , air comes through your nose and mouth into your lungs(肺) where oxygen flows to different parts of your body .

What makes me sneeze ?

When dust or a strong smell gets into your nose , you sneeze . This is the way your body cleans up the dust in your nose . Your lungs push out the air and try to clear your nose .

What does my heart do ?

Your heart is a very special muscle . It is slightly bigger than your fist (拳头) and grows bigger as you do . If you place your hand on your heart , you will feel your heart beating which forces blood to move around your body .

【1】The underlined word “houses” in the passage probably means .

A. stores B. locks

C. creates D. builds

【2】If you have no skin covering your body , what would happen ?

A. Extra heat can only stay inside our body .

B. Viruses can’t get into our body easily .

C. We can’t feel the changes in temperature .

D. Our body can be guarded by our hair .

【3】What is the true fact about your body ?

A. Our heart is the same size from birth .

B. We take in carbon dioxide to stay alive .

C. Our muscles stop working when we nod .

D. Sneezing is a way to clear our nose .

【4】Which is the best title for this passage ?

A. What Your Body Needs B. How Your Body Works

. Why Your Body Grows D. When Your Body Moves

【题目】【2016山东青岛】阅读理解 阅读下列短文,做出正误判断或选出最佳答案。A篇为判断正(A)误(B)题,B、C篇为选择题。

A science fiction flying car looks like a normal car, but it is an aircraft (飞行器) that anybody can fly directly from any place to another without using roads or runways. Science fiction writers have written about flying cars for a long time. But now flying cars will soon fly out of the world of science fiction into our real world. And the dream of the science fiction writers will soon come true.

The first-known sky car is the FSC-1. The FSC-1 looks like an expensive sports car. You can drive the FSC-1 on the road like a normal car. If you touch a button, its wings and propeller (螺旋桨) fold out and then it can take off, fly and land as an airplane. The owners of the FSC-1 can choose if they want to drive or fly.

Another flying car or sky car is the Moller Skycar M400. Although you can’t drive it on the roads, it is small and easy to fly and can take off and land like a helicopter (直升飞机). Urban Aeronautics’ X-Hawk is another type of sky car. It is expected to be available for about $3 million.

Just like any new technology, flying cars have taken a long time to be developed. But some experts think the technology is far from what people imagine when they are sitting in traffic. It still needs to be improved.

【1】______ kinds of flying cars are mentioned in the passage.

A. Two B. Three

C. Four D. Five

【2】The writer thinks that flying cars will be no longer a dream because ______.

A. science fiction writers’ ideas are stupid

B. they are too expensive to make

C. they will soon be available

D. they are only in science fiction

【3】The FSC-1 can ______.

A. change itself into a robot

B. move on water like a ship

C. be flown only like an airplane

D. be driven like a car and flown like an airplane

【4】The Moller Skycar is different from the FSC-1 because ______.

A. it can’t fly

B. it can’t be driven like a car

C. it is difficult to land

D. it is much more expensive

【5】Some experts think the technology of flying cars is ______.

A. normal B. traditional

C. not good enough D. strange

【题目】【2016湖北黄石阅读下面材料,根据要求完成下列各题。

Save the world’s trees

“When it comes to the Earth, there is no time to waste.” says the Earth Day Network. And that is right. Protecting our environment is very important, and World Earth Day was created in 1970 to ask more people to protect our environment. On April 22, people around the world celebrate Earth Day.

Every year there is a special topic, and this year it is “Trees for the Earth”, so Earth Day this year will be all about planting trees. They are planning to plant 7.8 billion trees within the next five years.

That’s a big goal, and you might wonder why trees are so important. Because they can take in carbon dioxide (CO2) and protect the air quality(质量). CO2 is a chemical in our atmosphere, but humans make too much of it. Each person makes about 2.3 tons a year, which is bad for the environment.

Well guess what! Planting new trees is important because people cut down a huge number of trees. Last year, there were 3 trillion trees in the world, about 139 billion in China. But according to China Daily, the world’s total number has been almost cut in half since human civilization(文明) began. That’s because 15 billion trees are cut down every year.

So we need to plant more to make up for(弥补)the ones we lost. One tree can take in 21.8 kilograms of CO2 per year. And it’s still one of the cheapest and best ways to get rid of CO2.

But don’t forget that we can also help the environment by cutting down on how much energy(能源) or water we use every day. Every little thing helps.

根据短文内容,回答问题英译汉

【1】When do people around the world celebrate World Earth Day?

________________________________________

2What is the topic of Earth Day?

________________________________________

3Why are trees so important to the earth?

________________________________________

4How much CO2 can two trees take in each year?

________________________________________

5Put the sentence “It’s still one of the cheapest and best ways to get rid of CO2.” into Chinese.

_________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网