题目内容
【题目】【浙江省宁波市2015年中考英语试题】阅读理解
Patrick Johnson,an artist for the Washington Post,found some treasure in his new house一一35,000 dollars in a place where no one could see it. Although he had car and house payments(贷款)in his head, he still decided to return all of the money to the previous(先前的)owner of the house,Mr. Williams. Would you have done the same?
Just hours after he had bought the house,Patrick came into the small house,where he was planning
to lay out his tools and hang things up. He looked up and noticed a little hole in the wall. He didn't know
what it was inside, so he walked towards the wall. It was very dark inside,but an old box caught his eye.
“I caught the thing,it was heavy. I thought it might be some pieces of wood.” he said. Actually it was
not. It was filled with lots of dollar bills. But he and his wife knew they had to return the money to Mr. Williams.
“I've got two boys and we teach them to be honest and to do what is right. I knew this was a teachable moment that I would never get back again.” Patrick said to his wife. “So I thought we would do something honest with it. It's been a great thing for us and our kids.”
【1】Patrick decided to return the money to .
A. his wife B. the bank C. their sons D. Mr. Williams
【2】Patrick found the box_______.
A. outside the small house B. in his wife's room
C. in the hole of the
【3】Patrick thought there might be in the box when he found it.
A. 35,000 dollars B. some pieces of wood
C. many famous pictures D. some expensive treasures
【4】Patrick and his wife returned the money at last because .
A. they didn't need the money at all
B. their children liked money very much
C. they wanted to teach their children to be honest
D. the previous owner of the house asked them to do so
【答案】
【小题1】D
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】C
【解析】
试题分析:本文叙述了Patrick和他的妻子,在自己的房子里发现了一些钱,他们决定把钱归还给房子的先前的主人Mr. Williams,目的来教育孩子做人要诚实。
【小题1】细节理解题。根据he still decided to return all of the money to the previous(先前的)owner of the house,Mr. Williams.可知,Patrick 想把钱归还给以前的主人Mr. Williams,故选D。
【小题2】细节理解题。根据He looked up and noticed a little hole in the wall. He didn't know
what it was inside, so he walked towards the wall. It was very dark inside,but an old box caught his eye.可知,他看见墙洞里有一个盒子。故选C。
【小题3】细节理解题。根据I thought it might be some pieces of wood 可知,他原来认为它是几块木头,故选B。
【小题4】细节理解题。根据I've got two boys and we teach them to be honest and to do what is right 可知,他们夫妻把钱归还给Mr. Williams是要告诉孩子,做人要诚实,故选C。