题目内容
【题目】Nobody likes to do chores(家务),especially kids.How can you make your kids get into a good habit of doing their chores?Try making chores fun for them.
Play some music. Music makes everything seem like a party,doesn't it?Play your kids' favorite music and let them dance around while they are doing their chores.
Make it a treasure hunt (寻宝). It's a good way when you would like them to clean the house.Let them know that you hide a $5 bill in some place.If they find it,they can keep it.
Change often. If your kids keep doing the same chores for months,they may feel bored.Teaching them a new task is fun for both you and the kids.They will feel more grown up when they get a new task.
Do it together. It's never fun to be the only one working and watching everyone else relaxing.If everyone takes part in doing chores,you will finish them faster and have more fun.
【1】The article is for ________.
A. schools B. teachers C. parents D. kids
【2】The writer thinks it's better to ________ while asking kids to clean the house.
A. play their favorite music B. hide something for them to find
C. give them a new task each time D. do it together with them
【3】Kids may feel ________ if they keep on doing the same chores for months.
A. tired B. fun C. interested D. bored
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】本文叙述了如何让自己的孩子爱上做家务,短文给出了四条建议。
【1】细节理解题。根据How can you make your kids get into a good habit of doing their chores?可知,怎样使你自己的孩子养成做家务的好习惯,所以这篇文章是针对家长说的,故选C。
【2】细节理解题。根据Let them know that you hide a $5 bill in some place.If they find it,they can keep it.可知,藏一件东西在某一个地方,让孩子们打扫,找到了,这个东西就归孩子所有。故选B。
【3】细节理解题。根据If your kids keep doing the same chores for months,they may feel bored.可知,如果孩子连续做同样的家务几个月,他们就会感觉很烦。故选D。
【题目】补全对话(有两个多余选项)。
— Do you think our manager is going to have a new factory built?
— I simply don’t know.
— ___【1】__
— He may have plans, but he hasn’t yet spoken to me about them.
— 【2】
— Of course. Right now we can’t produce goods quickly. People have to wait six months for their goods.
— 【3】
— It’s to find land to build the new factory. But some people don’t want good agricultural land to be built on.
— 【4】
— Our manager will persuade the government to let him build a new factory.
— 【5】
— I don’t think so. We just have to trust our manager.
A. I believe you’re right B. What do you think is to happen? C. That’s a good idea. D. People have been talking of it recently. E. Is there anything that we can do? F. Do you think it’s possible that it will happen? G. What’s the problem then? |