题目内容

【题目】【2016江西】请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。

Carlton Joseph is a fashion designer(服装设计师), but not just any fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.

Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.

When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show “Carlton’s Clothes” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.

Three months ago, Carlton started his new company. He called it “Design Carlton”.

At work Carlton always wears black trousers and a blue coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every few weeks. “I like to look different every day,” he says.

Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed(给……染色) his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. “My wife likes it, that’s why” is his explanation. But his beard is black.

1How old was Carlton when he wrote his first book?

A. 11 B. 21

C. 24 D. 25

2What does the underlined word /span>“it” refer to?

A. Carlton’s hair. B. Carlton’s beard.

C. Carlton’s coat. D. Carlton’s company.

3What is the main idea of paragraph 5?

A. Carlton likes to look different.

B. Carlton is a hardworking person.

C. Carlton is crazy about new glasses.

D. Carlton loves wearing colorful clothes.

4Which of the following if true according to the passage?

A. Carlton is just a common fashion designer.

B. Carlton started his new fashion company in 2005.

C. Carlton made his first show after he got married to Susan.

D. Carlton got some design experience before going to college.

【答案】

小题1C

小题2B

小题3A

小题4D

【解析】

试题分析:本文叙述了Carlton Joseph他是服装设计师,他在11岁就开始设计服装,上大学又学了设计专业。他写了几本书,还上过电视节目,他喜欢与众不同。

小题1C细节理解题。根据通过前文的他出生于1980年,后面2004年写了他的第一本书,通过计算可以得知是24岁。故选C。

小题2B细节理解题。根据for the first time, he has grown a beard他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子,故选B。

小题3A细节理解题。根据通过文中Carlton上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮颜色的衣服以及Carlton说的话“like to look different every day”可以判断出这一段主要是讲Carlton喜欢不一样的生活方式。故选A。

小题4D细节理解题。根据第二段他11岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面的经验,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2016浙江衢州The Year of the Goat was a main reason for the low newborns in 2015, a report said.

There were 16.55 million babies born in China last year, about 320,000 fewer than 2014, the Year of the Horse, it said.

China began to allow couples where one partner was an only child to have a second child in late 2013, which made 11 million couples eligible (符合条件的).

People expected the policy to result in 1 million more births compared with 2014. However, that did not happen. There is an old Chinese saying that 9 out of 10 people born in the Year of the Goat are unlucky in their lives.

It was reported that the decline (下降) was mainly because of the Year of the Goat. China will likely welcome 17.5 to 21 million newborns yearly in the next five years.

In 2015, the number of wowen aged 15 to 49, considered to be of childbearing age, fell by 5 million from 2014, In addition, the group between 20 and 29 years old, who are main childbearing people, has declined by 1.5 million, the report said.

Among babies born last year, the number of first children dropped by 850,000 from 2014, or 4.1 percent, it said.At the same time, the number of the second children increased by 450,000.

The number of Chinese wowen of childbearing age reached the highest point in 2011 and then began to decline.

【1】You can probably read this passage in a(n) _____ .

A. advertisement B. newspaper

C. guidebook D. novel

2According to the report, the number of newborns declined in 2015 compared with 2014 mainly because of _____ .

A. the Year of the Horse B. the Year of the Goat

C. the working conditions D. the living conditions

3The number of Chinese wowen of childbearing age reached the highest poilt in _____ .

A.2011 B.2012

C.2013 D.2014

4From 2010 to 2014, the newborn numbers in China _____.

A. declined every year B. kept the same

C. increased every year D. doubled

【题目】【2016四川雅安中考阅读下列短文 并做每篇短文后面的题 ABCD 四个选项中 选出能回答所提问题或能完成所给句子的最佳选项 并在答题卡上将该项涂黑。

It’s getting hotter and hotter outside. Summer is already here! Summer means high temperature, more outdoor activities and all kinds of fruit and vegetables. How can we stay fit in this exciting season? Here are some good suggestions:

Eat and drink properly

What is healthy to eat in summer? Fresh and light food. Fish can be a good choice. It can keep your body energetic and help fight against the burning sun. Another good choice is colorful fruit and vegetables.They not only please our eyes, but are full of healthy chemicals ( 化学物质) .Tomatoes can help protect your skin against sunburn. Blueberries are good for your brain and eyes. The more color,the better!

With all those summertime activities you will be thirsty. What to drink ? Water. Water has zero calories ( 卡路里) and is the perfect drink to stop your thirst ( 口渴) . Try not to drink too many energy drinks, sports drinks and soda drinks which have lots of sugar and caffeine ( 咖啡因) in them.

Stay active and cool

Summer is a great season to enjoy outdoor activities and play. It s also a goodtime to lose weight. If you are lucky enough to be near a body of water, try water sports like swimming, surfing, water skiing and so on. These sports keep you cool and active at the same time. You’ll have no problem beating the heat and keeping fit as well. Be careful of the sunshine. Summer allows us more chances to get outside, but it also means more possibilities to get burnt by the sunshine. If you are going outside, keep away from the sun when it’s the strongestusually between 11 a.m. and 3 p.m. If you have to stay in the sun for a long time, sun cream ( 防晒霜) ,a big hat and a long - sleeve jacket will be necessary.

【1】How many pieces of advice does the writer give us?

A. Two. B. Three.

C. Four. D. Five.

2The following things can help fight against the burning sun EXCEPT____.

A. fish B. tomatoes

C. sun screen D. sports drinks

3The underlined word pleaseprobably means ____in the passage.

A.使愉悦 B.想要 C. 使明亮 D.

4Which of the following is NOT right?

A. Water sports can help you feel cool and active in summer.

B. You d better not go outside from 12 a.m. to 2 p.m. in summer.

C.Energy drinks are better than water to stop thirst.

D.Summer is a good time to lose weight.

5Which can be the best title of the passage?

A. How to Stay Healthy

B. How to Lose Weight

C. Enjoy Outdoor Activities in Summer

D. Keep Fit in Summer

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网