题目内容

【题目】从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整(有两项多余)。

come, help, man, think, from, want, tall, woman, we, high, but, eye

Please look at the photo! Do you know the 1 in the photo? Her name is Gina Brown. She 2 from England. She is 3 English teacher. She is not 4 or short. She is of medium 5. She has long blonde hair and big 6. She is wearing a dress. She looks nice in it. Miss Brown is very good. She often 7 with our English. We all like her. Miss Brown 8 China is great. She likes China very much, 9 she can’t speak Chinese. She 10 to learn it. We are glad(乐意的)to help her with it.

【答案】

1woman

2comes

3our

4tall

5height

6eyes

7helps

8thinks

9but

10wants

【解析】

本文讲述了吉娜·布朗。她来自英国,她是英语老师。她不高也不矮,有长长的金发和大大的眼睛。她穿着一件连衣裙,她穿这件衣服很好看。她经常帮助“我们”学习英语。布朗小姐认为中国很棒。她非常喜欢中国,但是她不会说中文。

1句意:你认识照片中的女人吗?

根据“Her name is Gina Brown.”可知她叫吉娜·布朗,结合所给选项,可推测出此处是“女人”,故答案为woman

2句意:她来自英国。

come from表示“来自”,根据“England”可知是国家,结合所给选项,可推测出此处是“来自”,主语是“she”,可知此处用动词三单,故答案为comes

3句意:她是我们的英语老师。

形容词性物主代词+名词,根据“English teacher”可知英语老师,结合所给选项,可推测出此处是“我们的”,故答案为our

4句意:她不高也不矮。

根据“She is not ___4___ or short”可知她不高也不矮,结合所给选项,可推测出此处是“高”,故答案为tall

5句意:她中等身高。

根据“She is not tall or short”可知她不高也不矮,结合所给选项,可推测出此处是“中等身高”,故答案为height

6句意:她有长长的金发和大大的眼睛。

根据“She has long blonde hair and big ___6__”可知是描述外貌,结合所给选项,可推测出此处是“眼睛”,且是名词复数,故答案为eyes

7句意:她经常帮助我们学习英语。

help sb. with sth.表示“帮助某人做某事”,根据“She often ___7___ with our English.”可知她经常 我们学习英语,结合所给选项,可推测出此处是“帮助”,主语是“she”,可知此处用动词三单,故答案为helps

8句意:布朗小姐认为中国很棒。

根据“China is great. ”可知是她的感觉,结合所给选项,可推测出此处是“认为”,主语是“Miss Brown”,可知此处用动词三单,故答案为thinks

9句意:但是她不会说中文。

根据“She likes China very much, __9__ she can’t speak Chinese.”可知她非常喜欢中国, 她不会说中文,这两句话之间是转折关系,结合所给选项,可推测出此处是“但是”,故答案为but

10句意:她想要学中文。

want to do sth.表示“想要做什么”,根据“She ___10___ to learn it.”可知她 学中文,结合所给选项,可推测出此处是“想要”,主语是“she”,可知此处用动词三单,故答案为wants

选词填空题需要根据句子大意并结合备选词来确定空缺处所需词语。本题中所给词语不符合语法的形式,选择之后需要变形,难度加大。如第10小题,根据句意可推出是她想要学中文,用备选词want合适,主语是“she”,此处要用动词三单,需要变形才可得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】This passage is about RealCine.

The technology behind RealCine is virtual reality (VR). Unlike ordinary cinema, RealCine excites all five of our senses: sight, hearing, smell, touch and even taste. RealCine works by making the viewers feel that they are actually in the film. To achieve this, special VR headsets(耳机)are made to help the viewers see a world of 3D and hear the sounds clearly all around them. Special gloves are also worn so that people and objects in the film can be touched. Both the headsets and the gloves are connected to the RealCine computer system. To add to the virtual(虚拟的)world of RealCine, smells are given out through small openings in the headsets. Special food and drinks are delivered into the viewer’s mouth via a sensor.

In scientific studies it has been shown that VR can provide teenagers with another way to experience the world. For example, in one experiment, a teenager whose dream was to be a world–famous football star experienced a VR film where he played the role of the captain of the Brazilian football team.

Besides films, VR might also have some other uses. For example, firefighters could be trained using RealCine to avoid the risk(冒险)of entering a burning building themselves. It could be used in the classrooms too. Teachers could bring history alive by placing students in a famous battle(战役)or they could teach biology by allowing students to be a whale or an ant for a lesson.

1Is the technology behind RealCine called VR?

2What do viewers wear so they feel they are actually in the film?

3How are smells given out?

4Why do firefighters use RealCine?

5What does the writer tell us about the RealCine?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网