题目内容
【题目】
Ben | I think I will be a doctor in eight years. My father is a doctor and my mother is a nurse. They are working in the same hospital. I think they are so great. They always give a hand to sick people. |
Jenny | My hobby is singing. My dream is to be a popular singer like Beyonce. I think I will go to the USA and study music. I hope I will have a chance to meet her and get her autograph. |
Amy | I think I will be a teacher in five years. I have a deep love for children. Staying with them makes me excited and relaxed. I am outgoing and I am good with children. I think I can be a good teacher. |
Davy | I think I will be a farmer in the future. Maybe it seems strange. But I really enjoy life in the countryside. My favorite game is Happy Farm.I have lots of fun growing vegetables. |
【1】According to the passage, we can know Beyonce is ______________.
A. a pianist B. a dancer C. a singer D. a painter
【2】The underlined phrase means " ________ " in English.
A. help B. raise C. lift D. send
【3】Who wants to be a teacher?
A. Ben B. Jenny C. Amy. D. Davy
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Ben's parents are both doctors. B. Jenny will go to Paris and study art.
C. Amy doesn't like staying with children. D. Davy wants to be a farmer when he grows up
【5】What are the students talking about?
A. Their future life. B. Their family.
C. Their favorite games. D. Their problems.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】短文大意:本语篇以表格的形式介绍了Ben,Jenny,Amy和Davy四个人的的未来生活。
【1】根据表格右边第二栏My dream is to be a popular singer like Beyonce.可知, Beyonce是位歌手。故选:C。
【2】根据上下文可推知本句意为:他们总是帮助病人。那么give a hand意思为“帮助”; help动词,帮助。故选:A。
【3】根据表格第三栏I think I will be a teacher in five years.可知,是Amy想成为一名教师。 故选C。
【4】根据表格最后一栏I think I will be a farmer in the future.可知,Davy长大后想成为一名农夫。所以D项的描述是正确的。故选:D。
【5】根据语篇大意可知,本文描述了Ben,Jenny,Amy和Davy四个人的的未来生活。故选:A。