题目内容

【题目】B栏选出与A栏正确匹配的句子。

A B

1Where is the new park? A She is thirteen.

2What’s in the tree? B It’s brown and grey.

3Whose jeans are they? C Yes, there is.

4What colour is your blouse? D She is my cousin.

5Who is that girl? E There is only one.

6How old is his sister? F They are his father’s.

7Is there an art room in your school? G It’s near my home.

8How many halls are there in Building A? H There are some birds.

【答案】

1G

2H

3F

4B

5D

6A

7C

8E

【解析】

1句意:新公园在哪里?它在我家附近。

根据Where is the new park?新公园在哪里?可知是对地点提问,结合选项可知G选项It’s near my home.“它在我家附近。”符合语境,故答案选G

2句意:树上有什么?有一些鸟。

根据What’s in the tree? 树上有什么?答语应回答是树上有什么东西,结合选项可知H选项There are some birds.“有一些鸟。”符合语境,故答案选H

3句意:这是谁的牛仔裤?它们是我爸爸的。

根据Whose jeans are they? 这是谁的牛仔裤?回答应说牛仔裤是谁的,结合选项可知F选项They are his father’s.“它们是我爸爸的。”符合语境,故答案选F

4句意:你的衬衫是什么颜色的?它是棕色和灰色的。

根据What colour is your blouse? 你的衬衫是什么颜色的?可知回答应说出衬衫的颜色,结合选项可知B选项It’s brown and grey.“它是棕色和灰色的。”符合语境,故答案选B

5句意:那个女孩是谁?她是我表妹。

根据Who is that girl?那个女孩是谁?可知回答应说出那个女孩的身份,结合选项可知D选项 She is my cousin.“她是我表妹。”符合语境,故答案选D

6句意:他的妹妹多大了?她13岁。

根据How old is his sister? 他的妹妹多大了?可知回答应说出他妹妹的年龄,结合选项可知A选项She is thirteen.“她13岁。”符合语境,故答案选A

7句意:你们学校有美术教室吗?是的,有。

根据Is there an art room in your school?可知本句为there be句型的一般疑问句,回答应用yes或者no,结合选项可知C选项Yes, there is.“是的,有。”符合语境,故答案选C

8句意:A楼有多少个大厅?只有一个。

根据How many halls are there in Building A? A楼有多少个大厅?可知是问数量的,结合选项可知E选项 There is only one.“只有一个。”符合语境,故答案选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容选择最佳答案。

In the universe, there is the Sun. The Moon, the Earth and so on. We know the Earth goes around the Sun, and the Moon goes around the Earth. We have day and night because the

Earth keeps turning all the time. When our part of the Earth turns to the Sun, it is day, When our part of the Earth turns away from the Sun, it is night.

Just because the Moon is closer to the Earth than the Sun, it looks much bigger than the Sun. Big things will look smaller when they are further, and small ones look bigger when they are nearer.

The Sun is big enough to give out very strong light. The Moon can't give out any light, but it looks quite bright too. Why? In fact, the light from the Moon comes from the Sun. The Moon looks much bigger and brighter than the stars. But actually (事实上) the stars are much bigger and brighter than the Moon. Also, they look smaller than the Moon because they are further away from the Earth

There are many other planets (行星) in the universe. But of all the planets, people can only live on the Earth.

1We see the Sun is _________ than the Moon from the Earth.

A.biggerB.longerC.shorterD.smaller

2When our part of the Earth turns away from the Sun, the other part of the Earth is _________.

A.nightB.dayC.eveningD.noon

3What does the underlined word "further" in Paragraph 2 mean in Chinese?

A.更远B.更低C.更重D.更圆

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Moon goes around the Earth and it can't give out any light.

B.Moon goes around the Sun and its light is from the Sun.

C.The Earth goes around the Moon and people can live only on the Earth.

D.Of all the planets, only the Earth goes around the Sun.

5Where can we find the passage?

A.In a science newspaper.B.In a History textbook.

C.In a daily schedule.D.In an English diary

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网