Vertical farms may just be a concept for now,but they are a concept that will solve many of our problems in the future.

总体上,这是一个由but连接的并列句。后一分句含有定语从句that will solve many of our problems in the future,修饰先行词a concept。

语篇解读:这是一篇说明文,介绍了垂直农业这一新概念。

6.According to the passage, a vertical farm________.

A.is mainly built outwards 

B.is only an environmental friendly farm

C.is planted on levels upwards

D.is dependent on solar power

解析:细节理解题。依据第一段可知垂直农业是立体向上发展的农业格局。

答案:C

7.The second paragraph is mainly about________.

A.the meaning of a vertical farm

B.the future of a vertical farm

C.the cost of a vertical farm

D.the benefit of a vertical farm

解析:主旨大意题。第二段主要介绍了垂直农业在缓解土地紧张问题、降低运输成本、食品保鲜等方面的优势。

答案:D

8.Compared to the conventional farm, the vertical farm can________.

A.help to protect the limited gardens 

B.reduce the harmful effect of pesticides

C.depend far less on sunlight

D.greatly increase the use of soil

解析:细节理解题。依据第三段前两句可知,垂直农业可以减少杀虫剂的使用。

答案:B

9.It can be learned from the passage that vertical farms________.

A.have been put into use

B.need less room than conventional farms

C.only use hydroponics to grow food

D.may increase the transportation costs

解析:推理判断题。由最后一段可知,垂直农业如今还是一个构想,并未实施,A项错误;由第一段最后一句可知B项正确;由第三段第四句可知,水耕法可能是垂直种植的主要方法,但并非唯一方法,因此C项错误;由第二段第四句可知D项错误。

答案:B

10.What would be the best title for the passage?

A.Vertical farms for our future

B.Vertical farms and green skyscrapers

C.Ways to deal with future problems

D.Advantages of vertical farms

解析:主旨大意题。本文主要介绍能够适应未来需要的垂直农业这一新概念。故A项最适合作标题。

答案:A

Ⅱ.书面表达

假如你是某家英文报社的编辑,昨日收到一位中学生读者王丽的来信。请根据来信内容和所给的要点提示用英语写一封回信。词数100左右。

Dear Editor,

I am a hardworking girl and want to be the number one in my class.But in the exams,I always make mistakes that I should have avoided.I really worry about it.What can I do to improve my performance in exams?

Wang Li

提示:

1.不要压力太大;

2.如有问题,请教老师或同学;

3.考试时合理分配时间并尽量抽出几分钟检查。

注意:

1.可以适当增加细节以使行文连贯;

2.书信的开头和结尾已给出,但不计入总词数。

参考词汇:分配distribute

Dear Wang Li,

It's good that you know what prevents you achieving satisfying scores in exams.

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Editor

参考范文:

Dear Wang Li,

It's good that you know what prevents you achieving satisfying scores in exams.But remember,even the very best can make mistakes sometimes.So,don't put too much pressure on yourself.

Learning from the errors you've made in the past exams is an effective way to avoid making the same mistakes next time.If you have problems you cannot solve,turn to your teacher or classmates for advice.

When you take an exam,plan how to distribute your time according to the number of questions.Spare a few minutes to review your paper in order that you can spot the silly mistakes.

Enjoy the challenge each new exam brings.I believe a good learning habit can eventually help you gain success.

Editor

5.What does the phrase in the last paragraph,“break down”,mean?

A.Break into pieces.     B.Stop working.

C.Fall down.        D.Lose control.

解析:词义猜测题。短文最后一段列出无纸教室的弊端--总会有电脑出故障或者停电的情况,导致无法正常上课,比较所给四个选项,只有B项符合上下文语意。

答案:B

B

词数   328   难度系数   ★★★   建议用时 6′

A vertical farm is a concept farm which is planted on levels or floors.A sky scraper type building can house a vertical farm.Since the garden is built upwards,rather than outwards,it requires much less space than a conventional(传统的) farm.

The world is quickly running out of room for conventional farming.Vertical farms could be a key to this situation.An 18­story vertical farm could feed as many as 50,000 people,all in an area which is the size of the average city block.Vertical farms in the city could cut down on transportation costs as well.Think about the amount of fuel it takes to transport food from farmland to city.The resources saved would be surprising. Besides saving travel time,food would be delivered in fresher condition and with less damage.

There is a growing concern about the use of pesticides in agriculture today.But the vertical farm would be a greenhouse type environment, avoiding the need for a large number of pesticides.Vertical farms can be built in a contained space,therefore they are an excellent solution for living well in an environment far different from our own.Hydroponics(水耕法) could be a big part of vertical gardening.This would reduce the amount of soil needed to grow food.Of course,not all food does well with this type of planting,but there are many crops that actually seem to do better.

In some climates,a lack of sunlight creates a short growing season. The solar power option may not work as well here.The addition of grow lights would make it possible to grow crops in vertical gardens in these areas.In other words,we could grow crops in areas where we never could before.

Vertical farms may just be a concept for now,but they are a concept that will solve many of our problems in the future.

 0  260591  260599  260605  260609  260615  260617  260621  260627  260629  260635  260641  260645  260647  260651  260657  260659  260665  260669  260671  260675  260677  260681  260683  260685  260686  260687  260689  260690  260691  260693  260695  260699  260701  260705  260707  260711  260717  260719  260725  260729  260731  260735  260741  260747  260749  260755  260759  260761  260767  260771  260777  260785  447348 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网