网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2586511[举报]
阅读下面短文,根据短文内容按照每题的具体要求回答问题。(答案写在答题卡上相应番号后的横线上)
Born in 1949, Diana Nyad took an early interest in swimming as a sport and was a Florida State High School swimming champion. Like many young athletes, she had Olympic dreams, but a serious illness kept her from competing in the Games. The disappointment didn’t stop her from going forward. Instead, she became interested in marathon swimming. A brilliant athlete, she was well-conditioned for spending long periods of time in the water. As a long-distance swimmer, she would compete against herself and the obstacles presented by distance, danger, cold, and exhaustion.
For ten years Nyad devoted herself to becoming one of the world’s best long-distance swimmers. In 1970, she swam a ten-mile marathon in Lake Ontario, setting the women’s record for the course. In 1972 she set another record by swimming 102.5 miles from an island in the Bahamas to the coast of Florida. Then she broke a third record when swimming around Manhattan Island in 1975.
Nyad attempted to swim the distance between Florida and Cuba in 1978. Though the span of water is less than 100 miles wide, it is rough and dangerous. After battling the water for two days, she had to give up for the sake of her own health and safety. Even so, she impressed the world with her courage and strong desire to succeed. For Nyad her strength of purpose was just as important as reaching Cuba. That is how she defined success. It did not matter that her swim came up short; she believed she had touched the other shore.
When Nyad ended her career as a swimmer, she continued to try new things---travelling the world as a reporter, writing books and giving public speeches about her life. Diana Nyad works to inspire others, just as she did when she swam the waters of the world.
1.What prevented Nyad from taking part in the Olympic Games? (Not more than 5 words)
_______________________________________________________________________
2.What does the underlined word “obstacles” mean? (1 word)
_______________________________________________________________________
3.What achievement did Nyad make in 1970? (Not more than 10 words.)
_______________________________________________________________________
4.Why did Nyad believe that she had touched the other shore? (Not more than 10 words)
_______________________________________________________________________
5.Please explain how you are inspired by Nyad. (Not more than 20 words)
_____________________________________________________________________
查看习题详情和答案>>
共5小题;每小题2分,满分10分(请把此题的答案涂在答题纸上相应的位置)
根据短文内容,从下边的A-F选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一些为多余项。
| A. Drug overuse and its consequence B. The problem of drug overuse in America C. Benefits of medicine and its wise use D Female drug overuse with reference to that of males E Misuse of medicine among the young generation F. Improper use of medicine among senior citizens |
Nowadays. millions of people misuse and even overuse pain medications and other drugs. Research by the American National Institute on Drug Abuse (NIDA, 1999) shows that around 2% of the population over age 12 were using drugs non-medically.
NIDA views medications as a powerful force for good in the contemporary world. They reduce and remove pain for millions of people suffering from illness and disease. They make it possible for doctors to perform complicated surgery to save lives. Many people afflicted by serious medical conditions are able to control their symptoms and become active, contributing citizens. NIDA points out that most individuals who take these drugs use them in a responsible.
Nevertheless, overuse of drugs such as opioids, central nervous system (CNS) depressants and stimulants does lead to harmful reliance in some people and is therefore becoming a serious public health concern. Although this abuse affects many people worldwide, particular trends of concern to the medical profession in the US appear among older adults, teenagers arid women.
64.
Though it may be a surprise to many, the misuse of medications may be the most common form of drug abuse among the elderly. Dr Kenneth Schrader of Duke University, North Carolina states that although the elderly represent about 13% of the US population, those aged 65 and over account for the consumption of one third of all drugs. People in this age group use medications roughly three times more than the general population and have poorer compliance with instruction for use. In another study of elderly patients admitted to treatment programs, 70% were women who had overused medicines.
Unfortunately, this trend among women does not only affect those aged over 65. In general, among women and men who are using either an anti-anxiety drug or a sedative, women are twice as likely to become addicted. In addition, statistics compiled for 12-17 year olds show that teenage girls are more likely than teenage boys to begin overusing psychotherapeutic medication such as painkillers, tranquillizers, stimulants and sedatives.
查看习题详情和答案>>根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将答案写在Ⅱ卷上。选项中有两项为多余选项。
Doctors say anger can be an extremely damaging emotion, unless you learn how to deal with it. They warn that anger can lead to heart disease, stomach problems, headaches, emotional problems and possibly cancer.
___1.___ Some people express anger openly in a calm reasonable way. Others burst with anger, and scream and yell. But other people keep their anger inside. They can not or will not express it. This is called repressing anger.
For years many doctors thought that repressing anger was more dangerous to a person’s health than expressing it. They said that when a person is angry, the brain releases the same hormones (荷尔蒙). They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood, etc. ___2.___
Some doctors say that both repressing and expressing anger can be dangerous. They believe that those who express anger violently may be more likely to develop heart disease, and they believe that those who keep anger inside may face a greater danger of high blood pressure.
___3.___ They say the first step is to admit that you are angry and to recognize the real cause of the anger, then decide if the cause is serious enough to get angry about. If it is, they say, “___4.___ Wait until your anger has cooled down and you are able to express yourself calmly and reasonably.”
Doctors say that a good way to deal with anger is to find humor in the situation that has made you angry. ___5.___
A. In general the person feels excited and ready to act
B. They said that laughter is much healthier than anger.
C. Expressing anger violently is more harmful than repressing it
D. Anger may cause you a cancer.
E. Do not express your anger while angry.
F. Anger is a normal emotion that we all feel from time to time.
G. Doctors say the solution is learning how to deal with anger.
查看习题详情和答案>>
阅读表达(共5小题,每小题2分,满分10)
阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的字数要求
(1) What is the single largest cause of sick leave in the UK? The answer is not the common cold or flu, but back pain. Back pain affects one in three British adults, costs the country over £5 billion every year and is extremely difficult to treat.
(2)But now Britain's National Health Service (NHS) will be offering a new solution: acupuncture (针灸).The ancient Chinese needle treatment has been around in the UK for many years, but this is the first time it has been officially supported.
(3)Traditionally, doctors in the UK have advised back pain sufferers to stay active, do stretching exercises and take painkillers when necessary. In more serious cases some people are given X-ray treatment or injections.
(4)The National Institute for Clinical Excellence (NICE), however, say there is evidence that acupuncture may_____ than expensive X-rays or injections, so patients who have been suffering for over six weeks should be given a choice. As an alternative to acupuncture, patients will be able to opt for either a course of spinal manipulation (脊椎推拿), or a series of special exercise sessions.
(5)In the UK, acupuncture is classed as a complementary treatment, which is the term given to a medical procedure which hasn't gone through the strict trials by which scientists prove some treatments work.
(6)While many experts have welcomed the move to make acupuncture available on the NHS, some are still sceptical about its effectiveness. Research from the US earlier this month found that simulated acupuncture using toothpicks which do not make a hole in the skin could be as good as using real needles. So while some are yet to be convinced, back pain sufferers will be hoping that acupuncture helps get them feeling healthy and mobile again. Employers, on the other hand, will be hoping it gets them back to work.
1.What's the best title of the text?(No more than 10 words)
2.Complete the following statement with proper words.(no more than 3 words)
Not all experts are convinced of the benefit of acupuncture although many of them have ______for the application of the treatment
3.Fill in the blank in Paragraph 3 with proper words。(no more than 5 words)
4.What’s the difference between simulated acupuncture using tooth picks and real acupuncture?
(No more than 20 words)
5.What does the word “it”(Line 2,Paragraph 2)probably refer to? (no more than 5 words)
查看习题详情和答案>>
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>